≡ Menu
Plan asal, eyriqazz, Isteri dan Azim naik kapalterbang untuk pulang ke kampung halaman Isteri untuk Isteri berpantang di sana. Alisya pula naik keretapi bersama Mak/bapa mertua. Namun, atas kekeliruan dengan Penerbangan AirAsia dan juga sebab-sebab lain yang tak dapat dielakkan, Isteri, Azim,Alisya pulang ke kampung dulu malam tadi naik keretapi ditemani Mak/bapa mertua dan juga Adik ipar. Eyriqazz sorang-sorang naik flight besok. 

Ohh, Isteri Tercinta dan Putera Tersayang, Azim
Azim be good ya dalam keretapi..Besok papa pulang..
Senyuman Seorang Isteri mampu mencairkan hati seorang suami 

Balik kampung
Alisya, Mama cakap simpan beg tu kat sana..
Hik3, garang juga wifey ku ini…Cikgu laa katakan
Papa, besok Papa balik tau…. 
Semoga perjalanan selamat….

Perlu ke Pulang ke Kampung untuk Berpantang?. For me, sebagai seorang suami, tepuk dada,tanya selera. Pro n cons, for me, Isteri lebih selesa berpantang di kampung. Ada ibubapa yang menjaga, kos mengurut etc lebih murah, makan minum pun lebih terjaga, dan ada kakak ipar/mak mertua yang lebih arif pasal bayi ini. Rindu tu of course laa rindu kat Isteri dan anak-anak…

Yey, tak sabar pulang ke kampung Isteri besok..Cuti sampai Jumaat…Sabtu pulang ke Kuala Lumpur…Ohh, bermulanya journey ku menjadi “Bujang Sementara”.

P/s : Jawatan kosong untuk diisi…”Gosok baju Kerja”. Anyone interested?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Ummi Dania Yasmine 10 April 2012, 3:48 pm

    Kalau isteri kat rumah kita payah gak tu, maklum la org muda pantang selalu diremehkan. Kat kg memang kena pantang bebetul….

    Reply
  • Aizat Shafiq 10 April 2012, 3:50 pm

    Pulang dengan kereta api ke?..
    Semoga selamat semuanya… :)

    Reply
  • Iza Teratak Usang 10 April 2012, 4:06 pm

    Assalam..
    Tahniah..
    Ya Allah, kesiannya isteri dan anak2 tu.
    Kalau hubby saya, awal2 lagi dia dah hantar balik kg sebelum bersalin, bagi mak dan ayah mertua jaga.
    Kuat sungguh semangat isteri.

    Reply
  • ♥♥azatiesayang ♥♥ 10 April 2012, 4:48 pm

    salam Eyriqazz..selamat berpantang kpd isteri & Tahniah dpt baby boy…ada team ayah main bola.hikhik

    Reply
  • Udinz.com 10 April 2012, 3:50 pm

    perlu pulang ke kampung sebab eyriqazz kan sibuk nk kerja..nnti isteri tak terurus pulak…
    apa2 pun bestnya isteri naik kretapi…huhu

    Reply
  • Fazreen 10 April 2012, 3:52 pm

    yang mana elok dan selamat untuk isteri dan anak-anak itu lah yang saya pilih kalau saya di tempat bro la. lagipun elok juga berpantang kat kg at least ada orang yang tengok-tengokkan. nanti bro g keja pun tak da la terfikir sangat isteri kat rumah macam mana.

    Reply
  • aReLaN 10 April 2012, 4:04 pm

    hahahaha…ala,gosok la sendiri eyriqazz oi.kalau saya dah kawen,bini bersalin pon,memang akan hantar kampung.lagi selamat dan tak perlu risau sebab ramai leh tolong tengokkan

    Reply
  • Ummi Hanie 10 April 2012, 4:25 pm

    kuat juga wifey berjalan jauh ye… moga2 slamat semuanya…

    sy dan suami, rumah parents dekat2… tp sy prefer berpantang sndiri… berpantang di rumah org tua ade lah juga, tapi sekejap2 dlm 2 minggu je gitu…

    Reply
  • ciklaili.com 11 April 2012, 1:16 am

    seronoknya Alisya naik keretapi.

    Reply
  • Myvitrd 11 April 2012, 2:39 am

    Memang ada baiknya berpantang dikg.. mak mertua akan jaga terbaik punya anak dia..

    WHAT? nak cari org gosokkan baju.. jangan buat pasal bro.. kang isteri tak jadi berpantang dekat kg… hehehe

    Reply
  • shera haifa 11 April 2012, 3:10 am

    berapa tambang amik gerabak yang ada katil tu??

    Reply
  • Myra Jay 11 April 2012, 3:44 am

    Ye, balik kpg ada orang jaga, takut kalau berdikari sendiri ada pantang larang yang dilanggar..

    Tp kata orang berpantang di rumah mertua lagi buatkan seseorang itu lebih berdisiplin.. ;)

    Reply
  • Huda 11 April 2012, 1:37 am

    Wahh isteri dah mula balik kg..baju tu apalagi antar dobi je la bro…

    Reply
  • lov_note 11 April 2012, 1:45 am

    Assalammualaikum,

    Ya Allah dah lama rupanya lov xonline yer, xtau langsung wife tchr eyrqz dah slamat bsalen ni..

    Tahniah sgt2, mzt papa n Alisya yg palinng gumbire skali kan..

    Tahniah once again!!!

    -haiz bile la lov bole dpt rzki yg cmni kan-

    Reply
  • hazman aka species1980 11 April 2012, 4:42 am

    Whoaaa… minggu depan dah start jadi ORANG BUJANG la yea bro….hehehehe

    Reply
  • akubiomed 11 April 2012, 6:56 am

    Kalau ada pembantu dirumah tak apa kalau tidak susah berpantang tanpa pemantauan bukan boleh bergerak sangat terutama yang melahirkan anak secara cesarean.

    Reply
  • Rozuan Ismail 11 April 2012, 4:12 pm

    perlu sgt pulang sebab biase org tua lagi berpengalaman dalam hal pantang ni

    Reply
  • Nurul Akmal 11 April 2012, 2:16 pm

    Dah balik kg.. Alooo comel je muka alisha… X pe abg eyriqazz, masa skrang bgerak pantas.. Sekejap jer nanti wife dah dtg KL balik..

    Reply
  • Matjoe 12 April 2012, 1:02 am

    perlu bhai, unless mak mertua yg dtg ke umah kita…

    Reply
  • Din 12 April 2012, 3:48 am

    elok jugak bawa ke kampung tu..selalunya mak ayah mmpu jaga dgn lebih baik..lagpun kawasan kampung ni memang orang kata damai sikit..sesuai la utk orang baru lepas melahirkan anak ni bro..hee..

    Reply
  • kak ina kl 12 April 2012, 5:05 am

    sementara ada orang tua tak salah isteri balik berpantang kat kampung,lebih terjaga..kecian gak wife sebab nak layan anak dara kamu tu..
    wow lamanya gto jadi orang bujang..bolehlah lepak selalu ek

    Reply
  • Zarul 12 April 2012, 6:11 am

    semoga isteri bro selamat berpantang dan baby membesar dgn sihat

    Reply
  • Sharidawati Shahrudin 12 April 2012, 9:48 am

    sgt perlu…kesihan kalau kita kene buat semua kerja..masak masak dan jaga bayi yg baru lahir dlm keadaan kita yg lemah setelah bertarung nyawa……..

    Reply
  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 13 April 2012, 12:50 am

    kalau ila ada anak no 3 nak pantang sendirila. dah 2 kali mak jaga pantang..mmm tapi hubby pun jaga gak sbb umah mak pun kat kl hehe. both of us org kl. so takde istilah balik kg .. sedeyyyyyyy jugak

    Reply
  • Syazwan Che Deraman 13 April 2012, 3:44 pm

    ouh, balik KL sabtu.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge