Perlu ke Pulang ke Kampung Untuk Berpantang?

by eyriqazz on 10 April 2012

in Alisya, azim, family

Plan asal, eyriqazz, Isteri dan Azim naik kapalterbang untuk pulang ke kampung halaman Isteri untuk Isteri berpantang di sana. Alisya pula naik keretapi bersama Mak/bapa mertua. Namun, atas kekeliruan dengan Penerbangan AirAsia dan juga sebab-sebab lain yang tak dapat dielakkan, Isteri, Azim,Alisya pulang ke kampung dulu malam tadi naik keretapi ditemani Mak/bapa mertua dan juga Adik ipar. Eyriqazz sorang-sorang naik flight besok. 

Ohh, Isteri Tercinta dan Putera Tersayang, Azim
Azim be good ya dalam keretapi..Besok papa pulang..
Senyuman Seorang Isteri mampu mencairkan hati seorang suami 

Balik kampung
Alisya, Mama cakap simpan beg tu kat sana..
Hik3, garang juga wifey ku ini…Cikgu laa katakan
Papa, besok Papa balik tau…. 
Semoga perjalanan selamat….

Perlu ke Pulang ke Kampung untuk Berpantang?. For me, sebagai seorang suami, tepuk dada,tanya selera. Pro n cons, for me, Isteri lebih selesa berpantang di kampung. Ada ibubapa yang menjaga, kos mengurut etc lebih murah, makan minum pun lebih terjaga, dan ada kakak ipar/mak mertua yang lebih arif pasal bayi ini. Rindu tu of course laa rindu kat Isteri dan anak-anak…

Yey, tak sabar pulang ke kampung Isteri besok..Cuti sampai Jumaat…Sabtu pulang ke Kuala Lumpur…Ohh, bermulanya journey ku menjadi “Bujang Sementara”.

P/s : Jawatan kosong untuk diisi…”Gosok baju Kerja”. Anyone interested?
  • Ummi Dania Yasmine 10 April 2012 at 3:48 pm

    Kalau isteri kat rumah kita payah gak tu, maklum la org muda pantang selalu diremehkan. Kat kg memang kena pantang bebetul….

  • Udinz.com 10 April 2012 at 3:50 pm

    perlu pulang ke kampung sebab eyriqazz kan sibuk nk kerja..nnti isteri tak terurus pulak…
    apa2 pun bestnya isteri naik kretapi…huhu

  • Aizat Shafiq 10 April 2012 at 3:50 pm

    Pulang dengan kereta api ke?..
    Semoga selamat semuanya… :)

  • Fazreen 10 April 2012 at 3:52 pm

    yang mana elok dan selamat untuk isteri dan anak-anak itu lah yang saya pilih kalau saya di tempat bro la. lagipun elok juga berpantang kat kg at least ada orang yang tengok-tengokkan. nanti bro g keja pun tak da la terfikir sangat isteri kat rumah macam mana.

  • aReLaN 10 April 2012 at 4:04 pm

    hahahaha…ala,gosok la sendiri eyriqazz oi.kalau saya dah kawen,bini bersalin pon,memang akan hantar kampung.lagi selamat dan tak perlu risau sebab ramai leh tolong tengokkan

  • Iza Teratak Usang 10 April 2012 at 4:06 pm

    Assalam..
    Tahniah..
    Ya Allah, kesiannya isteri dan anak2 tu.
    Kalau hubby saya, awal2 lagi dia dah hantar balik kg sebelum bersalin, bagi mak dan ayah mertua jaga.
    Kuat sungguh semangat isteri.

  • Ummi Hanie 10 April 2012 at 4:25 pm

    kuat juga wifey berjalan jauh ye… moga2 slamat semuanya…

    sy dan suami, rumah parents dekat2… tp sy prefer berpantang sndiri… berpantang di rumah org tua ade lah juga, tapi sekejap2 dlm 2 minggu je gitu…

  • ♥♥azatiesayang ♥♥ 10 April 2012 at 4:48 pm

    salam Eyriqazz..selamat berpantang kpd isteri & Tahniah dpt baby boy…ada team ayah main bola.hikhik

  • ciklaili.com 11 April 2012 at 1:16 am

    seronoknya Alisya naik keretapi.

  • Huda 11 April 2012 at 1:37 am

    Wahh isteri dah mula balik kg..baju tu apalagi antar dobi je la bro…

  • lov_note 11 April 2012 at 1:45 am

    Assalammualaikum,

    Ya Allah dah lama rupanya lov xonline yer, xtau langsung wife tchr eyrqz dah slamat bsalen ni..

    Tahniah sgt2, mzt papa n Alisya yg palinng gumbire skali kan..

    Tahniah once again!!!

    -haiz bile la lov bole dpt rzki yg cmni kan-

  • Myvitrd 11 April 2012 at 2:39 am

    Memang ada baiknya berpantang dikg.. mak mertua akan jaga terbaik punya anak dia..

    WHAT? nak cari org gosokkan baju.. jangan buat pasal bro.. kang isteri tak jadi berpantang dekat kg… hehehe

  • shera haifa 11 April 2012 at 3:10 am

    berapa tambang amik gerabak yang ada katil tu??

  • Myra Jay 11 April 2012 at 3:44 am

    Ye, balik kpg ada orang jaga, takut kalau berdikari sendiri ada pantang larang yang dilanggar..

    Tp kata orang berpantang di rumah mertua lagi buatkan seseorang itu lebih berdisiplin.. ;)

  • hazman aka species1980 11 April 2012 at 4:42 am

    Whoaaa… minggu depan dah start jadi ORANG BUJANG la yea bro….hehehehe

  • akubiomed 11 April 2012 at 6:56 am

    Kalau ada pembantu dirumah tak apa kalau tidak susah berpantang tanpa pemantauan bukan boleh bergerak sangat terutama yang melahirkan anak secara cesarean.

  • Nurul Akmal 11 April 2012 at 2:16 pm

    Dah balik kg.. Alooo comel je muka alisha… X pe abg eyriqazz, masa skrang bgerak pantas.. Sekejap jer nanti wife dah dtg KL balik..

  • Rozuan Ismail 11 April 2012 at 4:12 pm

    perlu sgt pulang sebab biase org tua lagi berpengalaman dalam hal pantang ni

  • Matjoe 12 April 2012 at 1:02 am

    perlu bhai, unless mak mertua yg dtg ke umah kita…

  • Din 12 April 2012 at 3:48 am

    elok jugak bawa ke kampung tu..selalunya mak ayah mmpu jaga dgn lebih baik..lagpun kawasan kampung ni memang orang kata damai sikit..sesuai la utk orang baru lepas melahirkan anak ni bro..hee..

  • kak ina kl 12 April 2012 at 5:05 am

    sementara ada orang tua tak salah isteri balik berpantang kat kampung,lebih terjaga..kecian gak wife sebab nak layan anak dara kamu tu..
    wow lamanya gto jadi orang bujang..bolehlah lepak selalu ek

  • Zarul 12 April 2012 at 6:11 am

    semoga isteri bro selamat berpantang dan baby membesar dgn sihat

  • Sharidawati Shahrudin 12 April 2012 at 9:48 am

    sgt perlu…kesihan kalau kita kene buat semua kerja..masak masak dan jaga bayi yg baru lahir dlm keadaan kita yg lemah setelah bertarung nyawa……..

  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 13 April 2012 at 12:50 am

    kalau ila ada anak no 3 nak pantang sendirila. dah 2 kali mak jaga pantang..mmm tapi hubby pun jaga gak sbb umah mak pun kat kl hehe. both of us org kl. so takde istilah balik kg .. sedeyyyyyyy jugak

  • Syazwan Che Deraman 13 April 2012 at 3:44 pm

    ouh, balik KL sabtu.

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: