Pengalaman Balik Kampung Naik Bas Ekspress

by eyriqazz on 29 April 2012

in travel

Stesen Bas Kuala Terengganu
Dulu, masa sekolah, ini tempat bas antara bandar. Balik kampung selalu naik di sini. Tak banyak yang berubah. Negeri kaya, tapi pembangunan tak begitu dirasai. Entah, mungkin pandangan peribadi saya sahaja.
Naik Bas S.P Bumi dari Kuala Terengganu-Kelantan
Harga tiket RM14.40
Perjalananan mengambil masa lebih kurang 3.5-4.5 jam
Awal pagi, kaunter banyak yang masih ditutup.
Nasib baik Mak dah belikan tiket 2 hari sebelum itu
Suasana agak lengang. Banyak prebet sapu berkeliaran mencari pelanggan.
Bang, teksi bang? Yup, di Kuala Terengganu, teksi tak pakai meter..Kena negola harga
Dari KT-Marang, lebih kurang RM20
Jom Naik Bas. Bas SP Bumi, Aircond dia boleh tahan sejuk

Tiru aksi Uncle Gedek
Yieza,getting better…

Pukul 12.30 lebih kurang sampai di Kota Bharu..
Alisya dan Abang Long sekeluarga datang menjemput
P/s : Best juga naik bas ekspress…At least takdela penat sangat jika dibandingkan dengan drive sendiri….
  • ogyep yummy mellow 29 April 2012 at 5:34 am

    ogyep pun dah lama x pernah naik bas… Masa belajar dulu Puduraya memanglah menjadi tempat kunjungan setia… Kenangan berebut-rebut naik bas, x kan dapat dilupakan..

    • Eyriqazz 29 April 2012 at 7:32 am

      Berebut2 naik bas?dulu2 selalu naik bas dari Hentian Putra

  • akuzle ayu 29 April 2012 at 7:02 am

    Naik bas lompat2? X penat?

    • Eyriqazz 29 April 2012 at 7:33 am

      Hari sebelum tu drive kereta gilir2 dengan adik dari KL-Terengganu

      Kurangla penat skit…

  • Onitsuka_hana 29 April 2012 at 7:13 am

    orang kb ka?

  • Sharidawati Shahrudin 29 April 2012 at 8:46 am

    semoga seronok bercuti di kelate!

  • akubiomed 29 April 2012 at 9:02 am

    Sudah lama tidak naik bas. Ketika kecil dahulu kali naik bas mesti disediakan plastik kerana mambuk. :-)

  • NOOR FATIN 29 April 2012 at 9:09 am

    penah pegi sekali. dari kulim-KT. sampai pukul 6 pagi kot. nasb baik mama dan abah ada tggu. takot jugak. hehehe

  • Nur Hasyimah Mahasan 29 April 2012 at 9:39 am

    Selamat smpi kg jenguk anak2…dh lamer x naik bas sejak kahwin ni…hehe

  • azmanisma.com 29 April 2012 at 10:37 am

    sekali sekala mmg best naik bas,kalau sorang lah,kalau dgn family susah sikit,anak nak berak,anak menangis..boleh tension dibuat nya

  • Sharinginfoz 29 April 2012 at 10:38 am

    seronok gak naik bas ni kan

  • Belajar blogging 29 April 2012 at 2:08 pm

    Kalau selalu pening bila naik bas kira mabuk gak ke? Biasanya saya pening kepala bila naik bas express, kereta,van pun sama gak kecuali motosikal. Jalan kaki kot pilihan terbaik, tapi untuk destinasi jarak dekat je. Hahaha.;P

  • Nurul Akmal 29 April 2012 at 2:31 pm

    Aksi uncle gedek tu bejaya..

    Nurul lagi suka naik bas.. Dari drive.. Sebab boleh tido.. Hehehe :-)

  • Rozuan Ismail 29 April 2012 at 4:34 pm

    wah, dapat jumpa alisya jugak kan

  • luqman zakaria 29 April 2012 at 5:12 pm

    dah lame xnek bas nih! balik kg pon x lagi nih..rindu kelntn ..huwaa~

  • Mama Zharfan 29 April 2012 at 11:01 pm

    dh lama tak naik bas :)

  • Dilakochan 29 April 2012 at 11:40 pm

    Lama gakk xnaik bus!
    Next wkend nk pi kuantan, berhajat nk naik bus gak.
    Malas nk driveeee…

  • misz_eyza 30 April 2012 at 12:29 am

    eyza baru first tyme naik bas kat KT dan mmg susahnya nak mencari bas nak balik ke alor setar…

  • Akulah.com 30 April 2012 at 1:19 am

    naik matahari best.. sit dia luas..

  • Myvitrd 30 April 2012 at 2:33 am

    Aku ingat ko pakai baju BERSIH tadi bro.. hehehe.. aku masa wife dalam pantang pun balik Penang naik bus juga.. bila lama tak naik bus ni.. rasa seronok pun adakan.. boleh tidur puas2..

  • Myvitrd 30 April 2012 at 2:35 am

    Seronok apa naik bus ni.. boleh layan tidur bro.. klau drive confirm mengantu drive sorang2.. aku masa balik penang waktu wife pantang pun naik bus.. senang..

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: