Pengalaman Balik Kampung Naik Bas Ekspress

Stesen Bas Kuala Terengganu
Dulu, masa sekolah, ini tempat bas antara bandar. Balik kampung selalu naik di sini. Tak banyak yang berubah. Negeri kaya, tapi pembangunan tak begitu dirasai. Entah, mungkin pandangan peribadi saya sahaja.
Naik Bas S.P Bumi dari Kuala Terengganu-Kelantan
Harga tiket RM14.40
Perjalananan mengambil masa lebih kurang 3.5-4.5 jam
Awal pagi, kaunter banyak yang masih ditutup.
Nasib baik Mak dah belikan tiket 2 hari sebelum itu
Suasana agak lengang. Banyak prebet sapu berkeliaran mencari pelanggan.
Bang, teksi bang? Yup, di Kuala Terengganu, teksi tak pakai meter..Kena negola harga
Dari KT-Marang, lebih kurang RM20
Jom Naik Bas. Bas SP Bumi, Aircond dia boleh tahan sejuk

Tiru aksi Uncle Gedek
Yieza,getting better…

Pukul 12.30 lebih kurang sampai di Kota Bharu..
Alisya dan Abang Long sekeluarga datang menjemput
P/s : Best juga naik bas ekspress…At least takdela penat sangat jika dibandingkan dengan drive sendiri….
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Kelantan/Terengganu, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. says

    Kalau selalu pening bila naik bas kira mabuk gak ke? Biasanya saya pening kepala bila naik bas express, kereta,van pun sama gak kecuali motosikal. Jalan kaki kot pilihan terbaik, tapi untuk destinasi jarak dekat je. Hahaha.;P

  2. Myvitrd says

    Aku ingat ko pakai baju BERSIH tadi bro.. hehehe.. aku masa wife dalam pantang pun balik Penang naik bus juga.. bila lama tak naik bus ni.. rasa seronok pun adakan.. boleh tidur puas2..

  3. Myvitrd says

    Seronok apa naik bus ni.. boleh layan tidur bro.. klau drive confirm mengantu drive sorang2.. aku masa balik penang waktu wife pantang pun naik bus.. senang..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing