Menangi Percutian ke London Bersama Samsung Global Blogger

by eyriqazz on 21 April 2012

in advertorial, travel

Ohh, Saya Rindukan London

Pengalaman di London ketika zaman belajar memang tak dapat dilupakan. Memang menarik London yang terkenal dengan tempat percutian terkemuka di dunia, pelbagai tempat menarik untuk disinggahi juga.


London Tower Bridge. Di Sinila Eyriqazz berjumpa dengan Mr. Bean…
Just kidding..
Sweet and Jambu Moments. Feeling2 cam cerita Hindustan pun ada bersama Merpati
Noty Moments… 

Ohh, I Miss London. Alangkah Indahnya kalau dapat pergi London lagi. Duit dikumpul belum cukup lagi… Jamie Oliver tiba-tiba menegur saya untuk merealiasikan Impian Ini :


Want To Come and Explore London 2012 during Olympic Games.
Yup, Big Yess…But How Jamie?? 

If you are blogger and enjoy travelling, writing, taking pictures and video and passionate …

Yiezaa, Met the criteria..What is the next step?

Mudah…. Just Join Contest Samsung Global Blogger . Syarat-syaratnya :

1) Hantarkan video 30 saat anda dalam bahasa Inggeris kenapa Anda rasa anda layak untuk menjadi Samsung Global Blogger dan berpeluang memenangi Trip to London menyaksikan Sukan Olimpik . Lagi kreatif, lagi tinggi untuk menang. Join di SINI , tarikh tutup 29 April 2012

Video Promo tentang London dan Audition Samsung Global Blogger dari Jamie Oliver,salah seorang Chef dan Celebriti terkemuka di England


Yup, Saya Mungkin akan join…Who know saya berpeluang ke sana…
Jom Sama-Sama Joini Sekali, Tuah Manusia Siapa yang Tahu kan?

Untung-untung dapat Jumpa David Beckham, Mr. Bean or James Bond di London?

Sebut pasal Samsung, sememang Samsung banyak menyokong perkembangan Sukan Olimpik sejak tahun 1998 lagi, antaranya :


Sukan Olimpik Beijing 2008 : Samsung membekalkan 18,000 alat komunikasi tanpa wayar untuk Staff Sukan Olimpik dan journalis yang banyak membantu menjayakan sukan Olimpik…
Kalau last time sempat Jumpa Anuar Zain di Airport London, siapa tahu kalau saya berpeluang memenangi dan bergelar Samsung Global Blogger , dapat berjumpa pula dengan Kate Beckinsale pula? 


Jadi, apa tunggu lagi? Mahu ke London ? Let’s Become Samsung Global Blogger

P/s : Any idea nak menghasilkan video yang kreatif 30 saat ini bagi meninggikan peluang untuk menang? Umm, nak kena pi berguru dengan Madammondoq ni….

  • KiD 18 April 2012 at 4:59 pm

    jom… 30 saat je bang oi.. segala ape semua sempat ke nak cakap eh?

    • Eyriqazz 19 April 2012 at 2:53 pm

      Jom cakap…..hik3..cakapje mana yang sempat

  • akubiomed 18 April 2012 at 5:50 pm

    Wah kacak juga bro dan bijak sampai melanjutkan pelajaran ke London.

  • Nurul Akmal 18 April 2012 at 6:04 pm

    Wah lainya Abg Eyriqazz masa muda2 dulu.. Sangat2 lain.. berbeza dgn sekarang.. ;)

    • Eyriqazz 21 April 2012 at 2:14 pm

      Mana lagi ensem?dulu ke sekarang?hik3…

  • Miss Mirror a.k.a Sam 18 April 2012 at 10:46 pm

    Terbaca gak smlm di blog member.. tapi nak join mcm “ketakutan” la pulak..hehe..

    Good luck En. Eyric.. Mana la tau rezeki anak kan..

    • Eyriqazz 21 April 2012 at 2:14 pm

      kenapa takut pula? blom cuba blom tahu kan?

  • hazman aka species1980 19 April 2012 at 12:36 am

    Pheewwiittt…. rambut belah tengah tue….seronok kat tengok gambar time zaman muda remaja….hehehehe

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:48 am

      hak3,memang seronok..time camni la kita akan lebih rasa betapa bertuahnya hidup ini

  • Mama Zharfan 19 April 2012 at 1:08 am

    eyriqazz nampak sgt lain…siyes i ingatkan saper tadi…mcm 90% lain dari rupa sekrg hehhehe

    • juanita 20 April 2012 at 3:59 am

      saya pun..puas saya tenung muke tu…engatkan orang lain…..:D

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:48 am

      ahaks…mana lagi ensem, dulu ke skang?

  • Eliss Mie 19 April 2012 at 1:10 am

    bab video tu yang lemah sket. dah tak simpan rambut dah sekarang yer :)

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:49 am

      kalau simpan confirm mengamuk laa isteri…Hik3, blom cuba blom tahu kan?

  • Rozuan Ismail 19 April 2012 at 1:41 am

    wah, eyriqazz dulu n skang byk beza kan.hoho

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:50 am

      In term of kehenseman ke yg bro maksudkan? haahla, memangla takble lawan Abang Ensem yang sentiasa nampak ensem dari dulu sampai sekarang

  • azzey 19 April 2012 at 2:08 am

    owhhhhhhhhhhhhhh…sy pon teringin nk pg London!

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:50 am

      Jom sama2 kita joini contest ini..who know ada rezeki?

  • Faizal Pejay 19 April 2012 at 2:42 am

    jambu giler

  • jedi 19 April 2012 at 3:52 am

    wah…menarik…

    muka lain benar….hehehe…kalah pakwe korea..

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:51 am

      Serius? Masa kerja kilang di UK masa cuti, mat salleh ingatkan saya ni chinese..mata sepet2 skit

  • Boni JLL3 19 April 2012 at 4:52 am

    hehehe..jambu bebenor dulu

  • Sharidawati Shahrudin 19 April 2012 at 7:05 am

    wah amik gambar kat Big Ben tuu….terbaikk…hihi

  • Myra Jay 19 April 2012 at 7:20 am

    Mudah-mudahan ada rezeki ke sana ye ;)

  • Myra Jay 19 April 2012 at 7:20 am

    Owh ya, berkali-kali ushar gambo pakwe atas tu, betul ke Bro Eyriqazz ni? :)

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:54 am

      Hak3, betulla saya tu…dulu kurus, skang dah berisi..hati gembira n dah makin kurang bersenam…nak kena change the lifestyle semula

  • Myvitrd 19 April 2012 at 7:47 am

    hehehe.. nak gelak guling2 boleh.. gaya berdiri ambil gambar sampai sekarang tak ubah.. sama je.. tangan sebelah masuk kocek.. hehehe.. paling mat bunga rambut belah tengah lagi.. hehehe

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:55 am

      hak3,yela2 aku tau bini ko dulu marah ko rambut belah tengah kan?

  • madammondoq 19 April 2012 at 9:54 am

    adoi.. betul ka gambar di atas itu sifoo ku?? oh.. nak pengsan rasa… eh.. nak berguru?? sila2.. jgn malu-malu.. :)

  • Bella Enveeus 19 April 2012 at 10:21 am

    oooh nice.. London!!

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:57 am

      bolehla bella pi London honeymoon nanti…sambil travel2 europe

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 19 April 2012 at 10:50 am

    woahh kacak la bro time muda muda :D

  • Zarul 19 April 2012 at 11:45 am

    perghh mana pergi rambut tu bro hehehe..

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:58 am

      hak3,family control…takble rambut panjang2 lagi

  • JMR 19 April 2012 at 1:17 pm

    macho giler rambut tu bro!:-p

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:59 am

      hak3, once in a lifetime rambut tu bro..

  • ♥♥azatiesayang ♥♥ 19 April 2012 at 5:25 pm

    salam Eyriqazz..lawonya rambutttttt.hihi

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 7:59 am

      hik3…apsal sume jeless ngan rambut eyriqazz ni?

  • Nana 20 April 2012 at 2:30 am

    ensem nye masa muda hehhe
    sama ensem mcm anuar zain

  • kakchik@ella 20 April 2012 at 8:15 am

    saya pun dah “miss” 2 trip ke London. satu khamis depan satu lagi bulan depan. Lambat sgt “Book Flight”. Tahun depan kot saya bakal ke sana. InsyaAllah. Teringin nak pergi Free tapi saya bukanlah kaki masuk Contest. Buat yang masuk .. All The Best, ya.

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 8:00 am

      Good luck..sayapun rindu pengalaman bercuti di London

  • kak ina kl 20 April 2012 at 11:36 pm

    ha ha ha gelak pepagi sorang-sorang..kelakarnya kamu masa gi study kat uk..
    good luck sape yang ambil bahagian

    • Eyriqazz 22 April 2012 at 8:01 am

      hik3….so, kalau tgk gambar pelik2 anak kak ina,perkara biasala tu..hahaha

  • Harga Trica Jus 21 April 2012 at 1:44 am

    Nice share…>!

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: