Luahan Hati Seorang Isteri

Hampir menitik air mataku apabila membaca sms dari Isteri yang kini berada di wad Perdana Specialist Hospital Kelantan menemani Azim yang kena jaundice :
” Ngantuk, X Larat, Sakit belakang, lenguh-lenguh badan. Berurut dan bertungku pun x mula lagi”
Sudahla berjaga malam selalu. Naik keretapi tak sampai seminggu bersalin, now menemani Azim di hospital.Betulla, Syurga di bawah tapak kaki Ibu. Besar sungguh jasa dan pengorbanan seorang Ibu/Isteri.
Ya Allah, Sembuhkanlah Anakku . Terrimasih atas nasihat dan juga kata-kata semangat dari semua. Bertuah eyriqazz mempunyai rakan yang begitu memahami dan menyayangi di alam maya ini. Semoga Allah murahkan rezeki anda semua dan berbahagia/gembira selalu hendaknya…Amin..

Comments

  1. norinaomar says

    AMIN..kena juga bersyukur sebab Insya Allah ada hikmah disebalik semua ini..Allah Maha Mengetahui.
    Dan bersyukur juga diberi pengalaman seumpama ini berbanding mereka di luar sana yang tak berpeluang langsung walaupun bertahun-tahun mencuba mendapatkan anugerah Allah ini.
    Mudah-mudahan segalanya dimudahkan,harap bro Eyriqazz dan isteri kuat ye.

  2. mommynana says

    Begitulah ibu-ibu seluruh dunia berbakti. Walau penat mcm mana skalipun, tetap jalankan dgn tggjwbnya sbg ibu. Tabahlah hati mu wahai ibu Azim…

  3. Syima Emi says

    sabar ye bro.. setiap org ada ujian masing2.. saya doakan baby azim akan cepat sembuh insya Allah… insya Allah baby Azim tak apa2.. pikir positif.. kuatkan semangat bro n wife…

  4. says

    Semoga baby cepat sembuh,,.insya Allah bila dia semakin besar, kuning tu Akan hilang sendiri,..mcm pengalaman sy dulu, anak Kene jaundis 2x admitted…sedih jgn cakap la..pantang pun tak ikut sgt sebab on off ke hospital…

  5. says

    Sabar bro dulu anak saya pernah ditahan hospital selama seminggu kerana demam kuning. Hari-hari isteri menangis mengadu tangan dan kaki lembam-lebam kesan ambil darah.

    Memandangkan saya berkerja di bahagian Kejuruteraan Elektronik Perubatan tidak menjadi saya masalah untuk memahami prosidur dan memujuk ister selain memberi kata-kata semangat. Ketika ini isteri dan ibu memerlukan sokongan suaminya untuk meniupkan semangat.

  6. faiez says

    she need you to be beside her at this moment…..xpelah xbertungku n berurut..kena make sure azim ok dlu..biasalah mak2x kat dunia..diri sendiri terabai xpe..janji anak sihat sejahtera…

  7. Eliss Mie says

    tu psl nabi sebut dalam hadis sampai 3 kali berturut-turut, berbakti kepada ibu, baru dia sebut bapak.besarnya pengorbanan ibu kan :)

  8. says

    Ya Allah sedih nya nurul baca.. Allah s.w.t. tengah menguji kesabaran dan ketabahan keluarga Abg Eyriqaz, InsyaAllah setiap yang berlaku mesti ade hikmahnya.. Semoga Baby AMin & Wife cepat sembuh AMin.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing