Luahan Hati Seorang Isteri

by eyriqazz on 16 April 2012

in family

Hampir menitik air mataku apabila membaca sms dari Isteri yang kini berada di wad Perdana Specialist Hospital Kelantan menemani Azim yang kena jaundice :
” Ngantuk, X Larat, Sakit belakang, lenguh-lenguh badan. Berurut dan bertungku pun x mula lagi”
Sudahla berjaga malam selalu. Naik keretapi tak sampai seminggu bersalin, now menemani Azim di hospital.Betulla, Syurga di bawah tapak kaki Ibu. Besar sungguh jasa dan pengorbanan seorang Ibu/Isteri.
Ya Allah, Sembuhkanlah Anakku . Terrimasih atas nasihat dan juga kata-kata semangat dari semua. Bertuah eyriqazz mempunyai rakan yang begitu memahami dan menyayangi di alam maya ini. Semoga Allah murahkan rezeki anda semua dan berbahagia/gembira selalu hendaknya…Amin..
  • norinaomar 16 April 2012 at 10:49 am

    AMIN..kena juga bersyukur sebab Insya Allah ada hikmah disebalik semua ini..Allah Maha Mengetahui.
    Dan bersyukur juga diberi pengalaman seumpama ini berbanding mereka di luar sana yang tak berpeluang langsung walaupun bertahun-tahun mencuba mendapatkan anugerah Allah ini.
    Mudah-mudahan segalanya dimudahkan,harap bro Eyriqazz dan isteri kuat ye.

  • Errah 16 April 2012 at 10:51 am

    InsyaAllah..semuanya akan baik-baik saja…=)

  • mommynana 16 April 2012 at 10:52 am

    Begitulah ibu-ibu seluruh dunia berbakti. Walau penat mcm mana skalipun, tetap jalankan dgn tggjwbnya sbg ibu. Tabahlah hati mu wahai ibu Azim…

  • Cik Diana 16 April 2012 at 10:56 am

    semOga baby cepat sembuh. terasa mcm nk melawat jee. ngee.
    p/s :: saba bro eyriqazz..

  • Rozuan Ismail 16 April 2012 at 11:03 am

    ketabahan seorang ibu tiada yg dapat membalas jasanya.

  • Boni JLL3 16 April 2012 at 11:10 am

    sapa lagi yang akan tolong kita kalau bukan kawan2..tak dapat tolong dari segi wang ringgit, dapat tolong dari segi yang lain2 pun dah kira ok.. :)

  • Syima Emi 16 April 2012 at 11:23 am

    sabar ye bro.. setiap org ada ujian masing2.. saya doakan baby azim akan cepat sembuh insya Allah… insya Allah baby Azim tak apa2.. pikir positif.. kuatkan semangat bro n wife…

  • KiD 16 April 2012 at 11:25 am

    “BRAVEHEART”

  • Mama Zharfan 16 April 2012 at 11:49 am

    amiin

  • laskar pelangi 16 April 2012 at 11:50 am

    semoga semuanya dalam keadaan baik..insyaAllah

  • armouris 16 April 2012 at 12:13 pm

    terjumpa info ni, pasal berpantang… selamat berpantang … sharing is caring :) – Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

  • azmanisma.com 16 April 2012 at 12:26 pm

    Aku pun down juga bila anak sakit,byk berdoa dan bersabar…jasa ibu mmg tidak ternilai.

  • Mr. Z dan Mis N 16 April 2012 at 12:48 pm

    semoga segalanya lancar dan dipermudahkan olehNya
    jom sertai
    http://zubir5588.blogspot.com/2012/04/blogger-pilihan-chegu-zubir.html

  • Mooniqueen 16 April 2012 at 12:48 pm

    Semoga baby cepat sembuh,,.insya Allah bila dia semakin besar, kuning tu Akan hilang sendiri,..mcm pengalaman sy dulu, anak Kene jaundis 2x admitted…sedih jgn cakap la..pantang pun tak ikut sgt sebab on off ke hospital…

  • Nur Hasyimah Mahasan 16 April 2012 at 12:49 pm

    Alahai sedey lak dgr…time ni mest ur wife perlukn husbandnyer disisi..pe pun moga baby cepat sembuh…

  • Huda 16 April 2012 at 1:07 pm

    Insyaallah semuanya akan kembali seperti sediakala..moga bro dan wife tabah hadapi keadaan ni..

  • akubiomed 16 April 2012 at 1:38 pm

    Sabar bro dulu anak saya pernah ditahan hospital selama seminggu kerana demam kuning. Hari-hari isteri menangis mengadu tangan dan kaki lembam-lebam kesan ambil darah.

    Memandangkan saya berkerja di bahagian Kejuruteraan Elektronik Perubatan tidak menjadi saya masalah untuk memahami prosidur dan memujuk ister selain memberi kata-kata semangat. Ketika ini isteri dan ibu memerlukan sokongan suaminya untuk meniupkan semangat.

  • Nur-nba 16 April 2012 at 2:07 pm

    Kami doakan bayi Azim cepat sembuh.. Sabar ye.

  • Myvitrd 16 April 2012 at 3:11 pm

    semoga bro tabah menghadapi segala dugaan… byk bersbr bro.. ini satu ujian darinya..

  • faiez 17 April 2012 at 12:16 am

    she need you to be beside her at this moment…..xpelah xbertungku n berurut..kena make sure azim ok dlu..biasalah mak2x kat dunia..diri sendiri terabai xpe..janji anak sihat sejahtera…

  • Eliss Mie 17 April 2012 at 1:28 am

    tu psl nabi sebut dalam hadis sampai 3 kali berturut-turut, berbakti kepada ibu, baru dia sebut bapak.besarnya pengorbanan ibu kan :)

  • Nurul Akmal 17 April 2012 at 1:56 pm

    Ya Allah sedih nya nurul baca.. Allah s.w.t. tengah menguji kesabaran dan ketabahan keluarga Abg Eyriqaz, InsyaAllah setiap yang berlaku mesti ade hikmahnya.. Semoga Baby AMin & Wife cepat sembuh AMin.. ;)

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: