Don’t Wait to Make that Call

Apakah yang Sebenarnya Terjadi?

Flashback :

1st video Si gadis emosional dan berrmacam2 mungkin bermain di fikirannya. Adakah kecewa dengan Insan tersayang?

2nd video,si Gadis mengambil keputusan untuk menelefon Insan tersayang. Rupa-rupanya Insan tersayang berada di Hospital. 
3rd video, menjelaskan kenapa Si Gadis begitu marahkan kekasihnya. Lipstik di baju,si gadis menyangkakan teman lelakinya telah curang kepadanya. Well, siapa yang tak marah bila Insan tersayang curang dengan kehadiran Insan ketiga kan?
Sometimes, ianya tidak seperti dilihat. Mungkin ianya salah faham. Better late than never, jangan mudah membuat andaian apabila ianya melibatkan hati dan perasaan. Nanti, Sesal kemudian tiada gunanya.

Samalah juga dalam kehidupan harian . Satu panggilan boleh membetulkan keadaan…Contohnya :

1) Telefonla selalu ibubapa jika berada jauh dari mereka. Kadang-kadang macam-macam yang ibubapa fikirkan bila kita jarang menelefon bertanya khabar. Yup, semasa eyriqazz belajar di UK dulu, memang boleh katakan at least seminggu sekali eyriqazz call ibu di kampung. 
2) Masalah dan perselisihan faham dengan Insan tersayang atau sahabat.Kadang-kadang susah untuk kita jumpa mereka face to face, soo,easier via call. Cakap pun mungkin kurang rasa segannya kan?
Better late than never, better safe than sorry….Yess….

Check out this Video and Don’t wait to Make that Call. After all, it costs almost nothing. 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

8 thoughts on “Don’t Wait to Make that Call

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.