Tips Malam Jumaat : Cinta Sebenarnya Tidak Buta

 

Malam Jumaat Tiba lagi
Sangat Istimewa disebut-sebut sudah semesti
Apa yang Istimewanya tepuk dada tanyalah Hati
Menjadi sebut-sebutan suami dan Isteri
Cinta Pertama Sukar Dilupa. Jika tidak, masakan Isteri sendiripun Mahu Dikoyak dan Dibakar Gambar Itu. Oh, hebatkan Penangan Cinta Pertama?.
 
Samalah juga bila kita tengok video sebelum INI . Pelbagai persoalan yang bermain di fikiran . Adakah dia dikecewakan kekasih hatinya? Adakah ini cinta pertamanya ? Apakah yang terjadi? Etc,etc… Inilah sambungannya :
 
 
Pengalaman Cinta Pertama memang sukar dilupa. Perit, benci dan pelbagai lagi yang bermain di fikiran. Mungkin ini juga yang bermain di fikiran gadis itu. Pengalaman sendiri, sampaikan walaupun sudah putus bertahun-tahun dan sudah melanjutkan pelajaran ke Oversea, masih teringat-ingat Cinta Pertama.

 
 
Handset pertama menemukan saya dengan :
 
My True Love : My Wife…Yup, Cinta Sebenarnya Tidak Buta
 
One of the reason panggilan dibuat kepada Isteri (time tu belum lagi couple) adalah panggilan phone yang sangat murah dari UK ke Malaysia dan dia antara orang terakhir yang saya telefon kalau ikutkan list rakan-rakan masa di Sekolah Menengah. Bayar bil bulanan dan dapat panggilan lebih kurang 1,500 minit ke any number termasukla panggilan oversea. Murahkan? Bertitik tolak dari situ, cinta mula bertaut walaupun kami di zaman sekolah sekelas, boleh dikira berapa kali kami pernah bercakap… Yup, saya temui Cinta saya dan now dia sudah menjadi Isteriku yang sah…. Yup, Itulah antara panggilan yang tidak akan saya lupakan….I never regret making that call…
 
Bercakap pasal panggilan telefon, sometimes i regret for not calling that someone. One of them adalah Mr Az (bekas kawan baik saya). Dia pernah bercinta dengan Isteri saya (di zaman sekolah) dan saya tidak sempat memberitahunya hal sebenar sehinggalah kami kahwin. Mungkin until now dia menganggap saya perampas/sorok hal sebenar kerana panggilan or mesej saya selepas saya berkahwin tidak pernah berbalas… I’m Sorry Bro, Jodoh dan Pertemuan di Tangan Tuhan.
 
 
Anyhow, Cinta Sebenarnya Tidak Buta tapi kita yang membutakan hati kita untuk menerima kenyataan dan cuba untuk menjernihkan keadaan.
Kadang-kadang, keegoan memusnahkan Persahabatan/Percintaan yang sudah terjalin bertahun-tahun lamanya…. Yup, sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya… That’s Life… Tapi, jika anda masih berpeluang :
 

Dont wait to Make that Call. After all, it costs almost nothing. 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

31 thoughts on “Tips Malam Jumaat : Cinta Sebenarnya Tidak Buta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.