≡ Menu
Semalam balikje kerja , terima Surat Cinta dari Telekom Malaysia. Dari lawyer mereka iaitu Kudrat Partners & Co. Takper2.. Inilah respons saya :

Dapat surat lawyer dari Telekom. Bil tertunggak streamyx combo sebelum beralih ke unifi. Janjikan nak waivekan semua coz line always disconnect dan tak memuaskan before..But now, kasi surat lawyer pula?Ini sudah main kasar…Don’t play-play with me..Aduan telahpun diadukan kepada SKMM… Terimakasih….
Ini aduan ke tiga kot tentang Streamyx diadukan ke SKMM. Refer entri sebelum ini :
Saya memang pantang, apabila janji lain, lain pula yang dikatakan. I’m upgrading my Streamyx Combo to Unifi coz Telekom Malaysia tidak dapat memberikan perkhidmatan yang memuaskan bersama Streamyx Combo. But now almost 3 bulan ngan Unifi, I’m totally happy with it dan bil dibayar seadanya.

Jangan perkotak-katikkan pengguna. Perkhidmatan should be pay according to the service provided. Till then, waiting ur reply…

P/s : Salah satu kata-kata Customer Servicenya ketika datang rumah Eyriqazz, “Aduan dari Blogger jangan diambil ringan”

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Onitsuka_hana 10 March 2012, 5:22 am

    xpernah dapat surat cinta dari telekom lagi :P

    Reply
  • thisisaina 10 March 2012, 8:06 am

    “Aduan dari Blogger jangan diambil ringan”.
    tau dia takut . blogger punya kuasa agak besar dalam dunia maya

    Reply
    • Eyriqazz 10 March 2012, 3:56 pm

      Yup…kami antara pengguna tegar internet juga..

      Reply
  • Bo the Nerd 10 March 2012, 11:38 am

    Komplain bro. Main surat lawyer sudah lebih ni.

    Reply
    • Eyriqazz 10 March 2012, 3:57 pm

      Itulah,hujan tak, ribut tak..at least cam celcom or maxis,diorang antar sms n call…

      Reply
  • akubiomed 10 March 2012, 1:17 pm

    Syarikat saya pun mengalami masalah yang sama setelah menamatkan perkhidmatan Streamyx dengan mengantikan UniFi tetapi pihak TM gagal memotong talian Streamyx sehingga tiap-taip bulan menerima tunggakan pembayaran walaupun berkali-kali aduan telah dibuat.

    Reply
    • Eyriqazz 10 March 2012, 3:58 pm

      Adukan saja ke SKMM..trust me,tak sampai sebulan, mesti lebih pantas tindakan yang diambil…

      Reply
  • Sha 10 March 2012, 9:16 pm

    fuhh dasyat lah company ni…atau mungkin ke ni masalah teknikal TM sndiri? apa2 pun gud luck dgn aduan tu k..

    Reply
  • ˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ 12 March 2012, 4:58 am

    selalunya dapat surat lawyer tm nih dari Agency dorang..Wah jangan pandang ringan dengan blogger tau…

    Reply
  • Sobri Mansor 13 March 2012, 12:07 am

    Unifi memang terbaekkkk…. Tak tau la pulak nanti 5 tahun akan datang macam mana plak kan?

    Reply
  • bebeldotsorang 16 March 2012, 8:55 am

    Terbaik bang, TM sekarang ni memang bad services. Saya nk relocate unifi ke rumah baru. Masa dijanjikan utk relocate adalah 14 hari. Now dah masuk 2 bulan tak relocate lagi. Call unifi center dkt 10 kali, pergi ke TM point 5 kali. Tak settle-settle jgk. Saya tanya staff TM Point, kalau relocate akan di charge RM 300 dan akan dimasukkan dlm bil dan bila contractor dtg utk pemasangan kita kena byr lagi dlm RM 200. Means total is RM500. So saya tanya kalau terminate line Unifi charge pun RM500. So memang TM ni cekik pelanggan tapi service teruk yang amat. Aduii tekanan betul. Sekarang ni, terpaksa subscribe broadband then kena beli satu handphone utk pakai dirumah. Memang merugikan. Bil unifi tiap2 bulan datang juga.

    Reply
  • ecadwinkyasha 3 May 2012, 12:37 pm

    aduan dari blogger jangan diambil ringan -betul tu!!..setuju :)

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »