Surat Cinta dari Telekom Malaysia

Semalam balikje kerja , terima Surat Cinta dari Telekom Malaysia. Dari lawyer mereka iaitu Kudrat Partners & Co. Takper2.. Inilah respons saya :

Dapat surat lawyer dari Telekom. Bil tertunggak streamyx combo sebelum beralih ke unifi. Janjikan nak waivekan semua coz line always disconnect dan tak memuaskan before..But now, kasi surat lawyer pula?Ini sudah main kasar…Don’t play-play with me..Aduan telahpun diadukan kepada SKMM… Terimakasih….
Ini aduan ke tiga kot tentang Streamyx diadukan ke SKMM. Refer entri sebelum ini :
Saya memang pantang, apabila janji lain, lain pula yang dikatakan. I’m upgrading my Streamyx Combo to Unifi coz Telekom Malaysia tidak dapat memberikan perkhidmatan yang memuaskan bersama Streamyx Combo. But now almost 3 bulan ngan Unifi, I’m totally happy with it dan bil dibayar seadanya.

Jangan perkotak-katikkan pengguna. Perkhidmatan should be pay according to the service provided. Till then, waiting ur reply…

P/s : Salah satu kata-kata Customer Servicenya ketika datang rumah Eyriqazz, “Aduan dari Blogger jangan diambil ringan”

Comments

  1. Sha says

    fuhh dasyat lah company ni…atau mungkin ke ni masalah teknikal TM sndiri? apa2 pun gud luck dgn aduan tu k..

  2. says

    Syarikat saya pun mengalami masalah yang sama setelah menamatkan perkhidmatan Streamyx dengan mengantikan UniFi tetapi pihak TM gagal memotong talian Streamyx sehingga tiap-taip bulan menerima tunggakan pembayaran walaupun berkali-kali aduan telah dibuat.

  3. says

    Terbaik bang, TM sekarang ni memang bad services. Saya nk relocate unifi ke rumah baru. Masa dijanjikan utk relocate adalah 14 hari. Now dah masuk 2 bulan tak relocate lagi. Call unifi center dkt 10 kali, pergi ke TM point 5 kali. Tak settle-settle jgk. Saya tanya staff TM Point, kalau relocate akan di charge RM 300 dan akan dimasukkan dlm bil dan bila contractor dtg utk pemasangan kita kena byr lagi dlm RM 200. Means total is RM500. So saya tanya kalau terminate line Unifi charge pun RM500. So memang TM ni cekik pelanggan tapi service teruk yang amat. Aduii tekanan betul. Sekarang ni, terpaksa subscribe broadband then kena beli satu handphone utk pakai dirumah. Memang merugikan. Bil unifi tiap2 bulan datang juga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing