Restoran Asam Pedas Selera Kampung, Melaka

by eyriqazz on 29 March 2012

in food, restaurant review

Semasa bercuti di Melaka bulan lepas, sempatla lunch satu keluarga di Restoran Asam Pedas Selera Kampung yang sememangnya agak famous dan pernah di featured di Jalan-Jalan Cari Makan, Warung Kita, dan pelbagai lagi. Jom terjah :
Ikan Asam Pedas , RM6 sepinggan
Asam Pedas memang famous di Melaka. Bagi penggemar Asam pedas, memang sedap. Bagi eyriqazz yang kurang sikit makanan masam-masamni, bolehla tahan juga. 
Ketam Masak Lemak, RM16 sepinggan
Ini wish list Isteri, mengidam ketam macam biasa. Sedap juga. Harga pun sedap.
Ayam Kampung, RM6 sepinggan
No wonderla terjah before this rasa mahal. Rupanya ayam kampung. One of my favourite dan menepati citarasa.
Daging masak Kicap , RM7
Ini pilihan dan kegemaran mak mertua. Indah khabar, Indah rupa.
Sayur Kacang, RM4
Suka kacangnya yang sebati dengan rasa ikan bilis. Ratah saja 2 pinggan pun eyriqazz boleh habiskan.
Suasana di dalam Restoran. Kalau time lunch dan dinner, memang sentiasa dipenuhi orang ramai
Total 5 orang makan RM89.20
Overall, puas hati. Rating eyriqazz kasi 8.5/10.Before this makan time malam dan tak ambil ambil lauk, so rasa cam tak ok.But 2nd round ni, rasanya worth it. Nampak ramai juga yang order Udang Besar, seekor dalam RM40-RM60 kalau tak silap. Next time singgah mungkin bolehla try.
Restoran Asam Pedas Selera Kampung
G2, Jalan P.M.3 Plaza Mahkota Square
75000 Bandar Hilir Melaka
Melaka

Lokasinya yang within walking distance dari Hotel Mesra Mutiara dan Dataran Pahlawan Megamall Melaka . 

 

  • CIK MAY 29 March 2012 at 8:39 am

    kene try la klu g mlake..rasenye pas kawen nnt ade ke Melaka utk reunion..

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 1:56 pm

      Memang wajib try..Selalu ramai orang..Rasanya pun sudah…

  • Nurul Akmal 29 March 2012 at 8:39 am

    Kecurrr air liuuuqqq ni…

    sodapnyerrrrr…

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 1:56 pm

      Apa lagi.Ajakla yang tersayang terjah sini

  • Saya Disini 29 March 2012 at 9:00 am

    sedpnye..menyelerakn

  • Errah 29 March 2012 at 9:00 am

    salam..wah..esok i nak g melaka..ngam ngam ni mmg nak cari tmpat makan asam pedas best…ini bukan yg deret bangunan2 opposite taming sari ke..??

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 9:46 am

      Yup..tak jauh dari pasar malam dataran pahlawan tu la

  • zh-ena 29 March 2012 at 9:32 am

    asam pedas mmg fov ena
    perghhhh ssgh la menyelerakan

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 2:01 pm

      Bagi penggemar asam pedas, restoran ni memang menyelerakan

  • eiela 29 March 2012 at 10:02 am

    sedapnya..

  • Alin Marlini 29 March 2012 at 10:30 am

    tak tau pulak ada asam pedas berdekatan bandar hilir..selalu cari jauh …tq fo info

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 2:02 pm

      Eh,camne boleh tak tau ni? takpe2..lepasni bolehla terjah

  • wannurfazrini 29 March 2012 at 11:41 am

    wahh kena terjah ni alang2 ngah study kat uitm lendu :)

  • luqman zakaria 29 March 2012 at 12:06 pm

    ramainya orang..terbukti kesedapannya! hhee

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 29 March 2012 at 12:07 pm

    terus lapar tengok makanan bro ni :D

  • ummiarissa 29 March 2012 at 12:23 pm

    ni baru betul jalan-jalan cari makan…

  • MamaYatie 29 March 2012 at 1:17 pm

    pada saya harga lauk pauk tu mmg ok sngt dah…yer la,ayam kg kat sini pun RM4 ke atas seketul kan..ikan asam pedas tu pun nampak sedap & murah (kalo ikan tenggiri lagi murah la).Insyaallah kalo gi melaka boleh try sini..tq yer

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 2:06 pm

      Setuju..Last time saya pergi mungkin coz dpt bahagian ayam yang kecil dan saya sangkakan ayam biasa…tuh yang fikir mahal..this time memang puas hati…

  • akubiomed 29 March 2012 at 1:35 pm

    Melaka terkenal dengan dengan Asam Pedas tetapi suka makan Daging Masak Asam

    • Eyriqazz 29 March 2012 at 2:07 pm

      Yup,memang tak dapat dinafikan, melaka memang famous dan terkenal dengan Asam Pedas. Cukup sayang, saya bukan penggemar masakan masam-masam..Kalau tak, confirm 2-3 pinggan ni…Hik3

  • steffany daph 29 March 2012 at 3:50 pm

    diri ini pula yg berselra tgk semua makanan tu, especially ikan tu. nyum3, masak pedas.. pergh. ayam pun sma :D slurpp.

  • AnA_dew 30 March 2012 at 3:10 am

    Sedapnye lahai nampak gambar2 makanan ni..terliur ana yg jauh ni..for sure nak g try makan kat sini bile balik nanti!thanks for sharing..>_<

  • titan 31 March 2012 at 11:53 am

    pehh..ketam tu macam sedap aje..

  • Anonymous 4 July 2012 at 4:18 am

    bagtahu lagi restoran2 yang menarik kat melaka,teman tertarik benar nak cuba masakan melaka :p

  • Anonymous 1 September 2012 at 1:26 am

    Hari ni boleh try mkn kat situ..mahal x jd masalah jika masakannya sedap2.

  • azrol 28 January 2013 at 4:36 pm

    Mengarut la review kat atas tu, aku pegi kt tempat langsung tak sedap. Asam laksa tak rasa macam seperti diceritakan. Sekian.

    • eyriqazz 29 January 2013 at 8:56 am

      Asam pedas,asam laksa takde rasanya dijual disini

  • ezna 28 January 2013 at 8:47 pm

    me pernah gi makan kat sini tapi me takut nak ambik ketam. Actually me memang suka ketam :-)
    ezna recently posted…Giveaway Jom Cuti ke Hotel Palace of the Golden HorsesMy Profile

  • […] Bagi Review Asam Pedas yang mantap boleh ke Eyriqazz.com […]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: