Restoran Asam Pedas Selera Kampung, Melaka

Semasa bercuti di Melaka bulan lepas, sempatla lunch satu keluarga di Restoran Asam Pedas Selera Kampung yang sememangnya agak famous dan pernah di featured di Jalan-Jalan Cari Makan, Warung Kita, dan pelbagai lagi. Jom terjah :
Ikan Asam Pedas , RM6 sepinggan
Asam Pedas memang famous di Melaka. Bagi penggemar Asam pedas, memang sedap. Bagi eyriqazz yang kurang sikit makanan masam-masamni, bolehla tahan juga. 
Ketam Masak Lemak, RM16 sepinggan
Ini wish list Isteri, mengidam ketam macam biasa. Sedap juga. Harga pun sedap.
Ayam Kampung, RM6 sepinggan
No wonderla terjah before this rasa mahal. Rupanya ayam kampung. One of my favourite dan menepati citarasa.
Daging masak Kicap , RM7
Ini pilihan dan kegemaran mak mertua. Indah khabar, Indah rupa.
Sayur Kacang, RM4
Suka kacangnya yang sebati dengan rasa ikan bilis. Ratah saja 2 pinggan pun eyriqazz boleh habiskan.
Suasana di dalam Restoran. Kalau time lunch dan dinner, memang sentiasa dipenuhi orang ramai
Total 5 orang makan RM89.20
Overall, puas hati. Rating eyriqazz kasi 8.5/10.Before this makan time malam dan tak ambil ambil lauk, so rasa cam tak ok.But 2nd round ni, rasanya worth it. Nampak ramai juga yang order Udang Besar, seekor dalam RM40-RM60 kalau tak silap. Next time singgah mungkin bolehla try.
Restoran Asam Pedas Selera Kampung
G2, Jalan P.M.3 Plaza Mahkota Square
75000 Bandar Hilir Melaka
Melaka

Lokasinya yang within walking distance dari Hotel Mesra Mutiara dan Dataran Pahlawan Megamall Melaka . 
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Melaka saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. MamaYatie says

    pada saya harga lauk pauk tu mmg ok sngt dah…yer la,ayam kg kat sini pun RM4 ke atas seketul kan..ikan asam pedas tu pun nampak sedap & murah (kalo ikan tenggiri lagi murah la).Insyaallah kalo gi melaka boleh try sini..tq yer

    • says

      Setuju..Last time saya pergi mungkin coz dpt bahagian ayam yang kecil dan saya sangkakan ayam biasa…tuh yang fikir mahal..this time memang puas hati…

  2. says

    salam..wah..esok i nak g melaka..ngam ngam ni mmg nak cari tmpat makan asam pedas best…ini bukan yg deret bangunan2 opposite taming sari ke..??

    • says

      Yup,memang tak dapat dinafikan, melaka memang famous dan terkenal dengan Asam Pedas. Cukup sayang, saya bukan penggemar masakan masam-masam..Kalau tak, confirm 2-3 pinggan ni…Hik3

  3. says

    Sedapnye lahai nampak gambar2 makanan ni..terliur ana yg jauh ni..for sure nak g try makan kat sini bile balik nanti!thanks for sharing..>_<

  4. Anonymous says

    bagtahu lagi restoran2 yang menarik kat melaka,teman tertarik benar nak cuba masakan melaka :p

  5. azrol says

    Mengarut la review kat atas tu, aku pegi kt tempat langsung tak sedap. Asam laksa tak rasa macam seperti diceritakan. Sekian.

  6. shifahanie says

    boleh tak saya nak nbr fone kedai ni? saya dah check kat fb tapi bila saya call , tak dapat. mcm mane yea?

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing