Pengalaman Naik Belon Panas bersama Oreo

Special thanks to Oreo dan ChurpChurp, semalam dapatlah merasai menaiki Naik belon Panas buat pertama kali di Padang Astaka, Petaling Jaya. Sampai-sampai je, nampak belon panas ini. Yang bestnya, queue tak panjang, coz tiket limited…


Ohh, Ensem laa Pajero Oreo ni.Kalau angkat sebijik cool jugak

Adik-adikku dah excited nak naik belon panas

Ada games juga. Dan boleh makan Oreo all You Can Eat…Hik3..

Adik-adikku naik dulu… Satu belon ni boleh muat 3-5 orang je satu-satu masa 

Adik-adikku sudah berada di Udara

Biru-biru gitu Belon Udara Oreo
Adikku sibuk mengambil gambar dari Atas

Yiezaa, turn Papa n Alisya pula nak naik. Mama tak boleh naik, tidak digalakkan, Ibu yang tengah sarat preggy

Elokje naik belon panas, Alisya menangis. Muka bunyi bising dan haba panas tu. So, saya passkan Alisya dekat staff Oreo tu. Saya nak turun sekali, sekali, Mamat Mat Salleh tu tak kasi saya turun .Suruh saya naik dan Adik saya pi laa ambil Alisya.


Naik sekali dengan Kak Sha Sekeluarga

Alisya : Mama, Papa tinggal Alisya..Papa Naik Belon…Panas…Sya takutt…
Mama : Papa niii….Tinggalkan anak pula..
Papa : Ummm….sedih, tak dapat bawa anak naik sekali….

Lagi Gambar boleh Singgahi di Facebook Eyriqazz

Overall, boleh tahan juga naik belon panas ni…Cuma, saya sangkakan ianya naik tinggi di udara,rupanya takdela naik tinggi mana, dan sekejap pula tu..Tak sempat nak menikmati mana keindahan di atas. Apapun, at least kalau orang tanya, boleh la cakap “Saya Pernah Naik belon Panas”..

P/s : Teringin la pula rasa nak naik belon panas di Putrajaya..Tapi, bila fikirkan both ALisya dan Mama tak boleh naik, umm, tak syiok laa pula…Anyone pernah naik belon panas di Putrajaya? Amcam, best tak??

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

24 thoughts on “Pengalaman Naik Belon Panas bersama Oreo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.