Mangsa Banjir @ Rakan Blogger Perlukan Bantuan

by eyriqazz on 15 March 2012

in blogging

Cukup tersentuh hati bila membaca entri INI . Rumah sahabat @ Rakan blogger dilanda banjir baru-baru ini :


Di Sebalik Senyuman, Di Dalam Hati Siapa yang Tahu

Habis Katil dan peralatan rosak teruk

Berat Mata Memandang, Berat lagi bahu yang memikul

Habis perkakasan elektrik etc….Serius, siapa yang pernah hidup susah will know cabaran yang dihadapi

Dan antara ayat yang membuat air mata ini hampir menitik :

Nasib baik ada bantuan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat.. diorang bagi tikar, toto, sejadah dan sehelai baju.. tapi satu keluarga dapat satu je.. jadi keluarga aku ada 5 orang so tidurlah impit-impit kat toto dan tikar kecik tu.. apa-apa pun terima kasih la kepada yang sudi beri bantuan..”

Sebelum ini, saya ada Kongsikan Camne nak Buat Income dengan Blogging, dan salah satu darinya adalah :

2) Sebelum menerima, biarla kita memberi….Bantu2 la saudara mara or rakan2 yang memerlukan..InsyaAllah, rezeki anda dimurahkan… 

Hari ini, hari dia..Entah esok lusa, hari kita pula….Langit tidak selalunya cerah…Jadi, sama-samalah kita membantu meringankan beban Rakan Blogger @ Mohd Zaid ini . Bantuan anda bolehla terus di bank in ke akaun dia :

 MOHD ZAID OTHMAN
No Akaun Maybank : 162021264292

P/s : Benda yang berat akan menjadi ringan jika bersama-sama melakukannya…
  • Myvitrd 14 March 2012 at 2:33 pm

    Kesian dan sgt simpati.. Insyaallah sama2 kt membantu

    • Mama Zharfan 15 March 2012 at 1:20 am

      jom ramai2 membantu

    • Eyriqazz 15 March 2012 at 4:29 am

      Sama2la kita membantu..InsyaAllah, bila kita didalam kesusahan nanti, dipermudahkan

  • Zaid 14 March 2012 at 2:35 pm

    Sangat terharu dan berterima kasih kepada saudara Eyriqazz atas keprihatinannya. Dan terima kasih juga kepada semua yang sudi membantu..

    • Eyriqazz 15 March 2012 at 4:30 am

      Hari ini hari bro..Kalau rakan2 tak membantu, apala gunanya ada rakan kan?

  • madammondoq 14 March 2012 at 2:43 pm

    kesiannya.. sifoo.. nak cilok entry ini ye.. nak war-warkan di blog i jugak.. thanks!

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 14 March 2012 at 3:23 pm

    harap ramai yang hulurkn bantuan :)

  • MamaYatie 14 March 2012 at 3:25 pm

    kesiannya..berat mata memandang…

  • Sya Isya 14 March 2012 at 4:28 pm

    Sya faham perasaan Zaid sebab inilah yang Sya alami sejak darjah 2. Dah lebih dari 5 kali kot jadi mangsa banjir. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Hanya yang pernah mengalaminya je yang akan benar2 tahu macam mana rasanya. Jom bantu Zaid, kerana Zaid sekeluarga memang benar2 memerlukan. (tetiba tengok gambar2 ni remind me to my own house ketika dilanda banjir).

  • akubiomed 14 March 2012 at 4:33 pm

    Tengelam habis rumah beliau tentu banyak barang keperluan rumah yang rosak.

  • Isaac Tan 14 March 2012 at 4:52 pm

    so sad to hear this :(

  • Rozuan Ismail 14 March 2012 at 5:49 pm

    kesiannya.sama2 kita membantu. malang datang kita tak duga

  • Cik FaRiZaM 15 March 2012 at 1:12 am

    teruk banjir kali ni.alhamdulillah semua selamat cume harta bende je tk dpt di selamtkan. moga ramai yg bantu zaid.

  • Anastasyea Aida 15 March 2012 at 1:43 am

    Menghulurkan bantuan kepada yang memerlukan .. ^__^

    http://www.anastasyea.com

  • hazman aka species1980 15 March 2012 at 3:42 am

    Sebagai rakan blogger… at least kita sebar info nie di blog ,facebook mahupun twitter….

  • Bella Enveeus 15 March 2012 at 4:33 am

    :( bantu sedikit2 lama2 jadi bukit..

  • Sha 15 March 2012 at 8:47 am

    insyaAllah akan bantu.. kesian mereka.

  • KiD 15 March 2012 at 11:59 am

    be strong zaid!!!

  • iAwani Dotkom 15 March 2012 at 12:15 pm

    Harap dia dapat bangkit membina hidup baru. Bagi kengkawan yang tidak dilanda banjir, bersyukurlah banyak-banyak.

  • kak ina kl 15 March 2012 at 1:41 pm

    alahai keciannya Zaid..insyallah akak buat N3 gak nanti

  • Sharinginfoz 16 March 2012 at 12:17 am

    sama-sama kita bantu……semoga zaid dan sekeluarga tabah menghadapinya

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: