≡ Menu
Cukup tersentuh hati bila membaca entri INI . Rumah sahabat @ Rakan blogger dilanda banjir baru-baru ini :


Di Sebalik Senyuman, Di Dalam Hati Siapa yang Tahu

Habis Katil dan peralatan rosak teruk

Berat Mata Memandang, Berat lagi bahu yang memikul

Habis perkakasan elektrik etc….Serius, siapa yang pernah hidup susah will know cabaran yang dihadapi

Dan antara ayat yang membuat air mata ini hampir menitik :

Nasib baik ada bantuan dari Jabatan Kebajikan Masyarakat.. diorang bagi tikar, toto, sejadah dan sehelai baju.. tapi satu keluarga dapat satu je.. jadi keluarga aku ada 5 orang so tidurlah impit-impit kat toto dan tikar kecik tu.. apa-apa pun terima kasih la kepada yang sudi beri bantuan..”

Sebelum ini, saya ada Kongsikan Camne nak Buat Income dengan Blogging, dan salah satu darinya adalah :

2) Sebelum menerima, biarla kita memberi….Bantu2 la saudara mara or rakan2 yang memerlukan..InsyaAllah, rezeki anda dimurahkan… 

Hari ini, hari dia..Entah esok lusa, hari kita pula….Langit tidak selalunya cerah…Jadi, sama-samalah kita membantu meringankan beban Rakan Blogger @ Mohd Zaid ini . Bantuan anda bolehla terus di bank in ke akaun dia :

 MOHD ZAID OTHMAN
No Akaun Maybank : 162021264292

P/s : Benda yang berat akan menjadi ringan jika bersama-sama melakukannya…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 14 March 2012, 2:33 pm

    Kesian dan sgt simpati.. Insyaallah sama2 kt membantu

    Reply
    • Mama Zharfan 15 March 2012, 1:20 am

      jom ramai2 membantu

      Reply
    • Eyriqazz 15 March 2012, 4:29 am

      Sama2la kita membantu..InsyaAllah, bila kita didalam kesusahan nanti, dipermudahkan

      Reply
  • Zaid 14 March 2012, 2:35 pm

    Sangat terharu dan berterima kasih kepada saudara Eyriqazz atas keprihatinannya. Dan terima kasih juga kepada semua yang sudi membantu..

    Reply
    • Eyriqazz 15 March 2012, 4:30 am

      Hari ini hari bro..Kalau rakan2 tak membantu, apala gunanya ada rakan kan?

      Reply
  • madammondoq 14 March 2012, 2:43 pm

    kesiannya.. sifoo.. nak cilok entry ini ye.. nak war-warkan di blog i jugak.. thanks!

    Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 14 March 2012, 3:23 pm

    harap ramai yang hulurkn bantuan :)

    Reply
  • MamaYatie 14 March 2012, 3:25 pm

    kesiannya..berat mata memandang…

    Reply
    • Eyriqazz 15 March 2012, 4:36 am

      berat lagi bahu memikul…

      Reply
  • Sya Isya 14 March 2012, 4:28 pm

    Sya faham perasaan Zaid sebab inilah yang Sya alami sejak darjah 2. Dah lebih dari 5 kali kot jadi mangsa banjir. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Hanya yang pernah mengalaminya je yang akan benar2 tahu macam mana rasanya. Jom bantu Zaid, kerana Zaid sekeluarga memang benar2 memerlukan. (tetiba tengok gambar2 ni remind me to my own house ketika dilanda banjir).

    Reply
  • akubiomed 14 March 2012, 4:33 pm

    Tengelam habis rumah beliau tentu banyak barang keperluan rumah yang rosak.

    Reply
  • Isaac Tan 14 March 2012, 4:52 pm

    so sad to hear this :(

    Reply
  • Rozuan Ismail 14 March 2012, 5:49 pm

    kesiannya.sama2 kita membantu. malang datang kita tak duga

    Reply
  • Cik FaRiZaM 15 March 2012, 1:12 am

    teruk banjir kali ni.alhamdulillah semua selamat cume harta bende je tk dpt di selamtkan. moga ramai yg bantu zaid.

    Reply
  • Anastasyea Aida 15 March 2012, 1:43 am

    Menghulurkan bantuan kepada yang memerlukan .. ^__^

    http://www.anastasyea.com

    Reply
  • hazman aka species1980 15 March 2012, 3:42 am

    Sebagai rakan blogger… at least kita sebar info nie di blog ,facebook mahupun twitter….

    Reply
  • Bella Enveeus 15 March 2012, 4:33 am

    :( bantu sedikit2 lama2 jadi bukit..

    Reply
  • Sha 15 March 2012, 8:47 am

    insyaAllah akan bantu.. kesian mereka.

    Reply
  • KiD 15 March 2012, 11:59 am

    be strong zaid!!!

    Reply
  • iAwani Dotkom 15 March 2012, 12:15 pm

    Harap dia dapat bangkit membina hidup baru. Bagi kengkawan yang tidak dilanda banjir, bersyukurlah banyak-banyak.

    Reply
  • kak ina kl 15 March 2012, 1:41 pm

    alahai keciannya Zaid..insyallah akak buat N3 gak nanti

    Reply
  • Sharinginfoz 16 March 2012, 12:17 am

    sama-sama kita bantu……semoga zaid dan sekeluarga tabah menghadapinya

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »