≡ Menu
 
Kereta Myvi ini telah banyak berjasa kepada Eyriqazz sekeluarga. Namun, dengan kehadiran insan baru tak lama lagi, maybe we need a Bigger Car.Upgrade or 2nd car maybe? . Umm, any cadangan kereta yang sesuai buat eyriqazz sekeluarga yang selalu travel dan berjalan jauh balik kampung dan terengganu. 

Agak-agak kereta ni sesuai tak untuk eyriqazz?
Hak3, dream on…Nak bayar road tax nya saja pun tak mampu….Kih..
Info –> 50 Tips Penjagaan Kereta Kekal “TipTop”!



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Gieyana 24 March 2012, 3:18 pm

    Toyota wish..not bad..:)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      thanks for the suggestion

      Reply
  • KiD 24 March 2012, 3:30 pm

    kereta lebih besar.. aku pun sedang memikirkannya..

    EXORA?? ALZA?? atauu HONDA???

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      thinking,thinking..think pink??

      Reply
  • Myra Jay 24 March 2012, 3:58 pm

    MJ pun dalam proses membeli kereta baru, walau belum ada anak lg tapi kami beli MPV-long term :)

    Reply
  • s h a f i q h a s h i m _____ 24 March 2012, 4:17 pm

    mak aih :P bugati terus :p kih3 :D

    Reply
  • Rozuan Ismail 24 March 2012, 5:05 pm

    amboi, kereta tuh roadtax pon sgtlah mahal.

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:23 pm

      bole beli 4-5 biji motosikal yang saya pakai skang

      Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 24 March 2012, 7:22 pm

    rasanya untuk kereta tempatan better ixora bro! :)

    Reply
  • Errah 24 March 2012, 2:59 pm

    amboi…yg 2nd pic tu kene naik berdua je baru romantik..hihihi

    ambik la toyota innova..xpon proton exora ke ok jgak..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:10 pm

      thanks for the suggestion..masih memikirkan ni…

      Reply
  • Nurul Akmal 24 March 2012, 3:14 pm

    Kalu perodua alza pun ok.. Kalau honda stream lah smart.. :-)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:10 pm

      thanks nurul for the suggestion

      Reply
  • Pesta Jiwa 24 March 2012, 3:56 pm

    Proton Jebat…hehehe

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      proton jebat? hik3..adeke di pasaran?

      Reply
  • MK Kimi 24 March 2012, 4:41 pm

    kalau beli bugatti tu, insan baru nnt nak letak mana? ;)

    mpv is the best choice utk yg keluarga besau..selesa satu hal, leh letak byk beg bila balik kg ;)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:21 pm

      ye tak ya juga kan? hik3… Looking forward for bigger car to suit our need.

      Reply
  • Zarul 25 March 2012, 12:53 am

    Perodua Alza,Proton Exora,Wish,Stream, dan yg sewaktu dgnnya mmg sesuai bg yg berkeluarga mcm bro..dengar2 Chery pun not bad dr segi harga dan performance

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:25 pm

      thanks bro for the suggestion..lebih byk choice, lebih better kan…barula boleh pilih yang terbaik…

      Reply
  • aRoL 24 March 2012, 4:59 pm

    honda odyssey nampak cam sesuai dengan bro..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:22 pm

      cool juga..wifey pun dah berkali2 ckp teringin nak kereta honda…

      Reply
  • ieda 25 March 2012, 3:08 am

    eryqazz..
    my suggestion is Hyundai Santafe…luas,selesa,individual aircond,pick up bagus,jimat minyak sebab guna diesel..sesuai jalan jauh..sunroof lagi..pada akak mmg best la..boleh la test drive dulu.

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:28 pm

      thanks for suggestion…

      Reply
  • Myvitrd 25 March 2012, 4:00 am

    apa kata ambil toyota wish bro… harga pun banyak yg bawah 100k.. MPV yang mula banyak atas jalan.. beli yg recond pun ok..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:28 pm

      boleh percaya ke recond bro?

      Reply
  • misz_eyza 25 March 2012, 2:03 am

    exora bro…lebih luas dan selesa untuk perjalanan jauh.

    Reply
  • akubiomed 25 March 2012, 9:03 am

    Kalau masih setia dengan jenama Perodua boleh ambil Alza tetapi mahukan yang lebih besar Proton Exora Bold

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:29 pm

      still thinking..asalkan terbaik dan kena dengan selera dan bajet kami, yang itulah yang bakal kami pilih nanti kot…

      Reply
  • Eliss Mie 26 March 2012, 2:12 am

    amik MPV pulak lah :) senang nak angkut barang anak kalu travel :) hehehe

    Reply
  • dinsblog 5 April 2012, 6:26 am

    Kalau dah ada family dan tambahan pulak kg pun agak jauh better ambil MPV…selesa untuk anak bini…banyak barang boleh bawak.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge