Kereta oh Kereta : Ada Cadangan?

by eyriqazz on 24 March 2012


Kereta Myvi ini telah banyak berjasa kepada Eyriqazz sekeluarga. Namun, dengan kehadiran insan baru tak lama lagi, maybe we need a Bigger Car .Upgrade or 2nd car maybe? . Umm, any cadangan kereta yang sesuai buat eyriqazz sekeluarga yang selalu travel dan berjalan jauh balik kampung dan terengganu. 


Agak-agak kereta ni sesuai tak untuk eyriqazz?
Hak3, dream on…Nak bayar road tax nya saja pun tak mampu….Kih..
  • Errah 24 March 2012 at 2:59 pm

    amboi…yg 2nd pic tu kene naik berdua je baru romantik..hihihi

    ambik la toyota innova..xpon proton exora ke ok jgak..

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:10 pm

      thanks for the suggestion..masih memikirkan ni…

  • Nurul Akmal 24 March 2012 at 3:14 pm

    Kalu perodua alza pun ok.. Kalau honda stream lah smart.. :-)

  • Gieyana 24 March 2012 at 3:18 pm

    Toyota wish..not bad..:)

  • KiD 24 March 2012 at 3:30 pm

    kereta lebih besar.. aku pun sedang memikirkannya..

    EXORA?? ALZA?? atauu HONDA???

  • Pesta Jiwa 24 March 2012 at 3:56 pm

    Proton Jebat…hehehe

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:11 pm

      proton jebat? hik3..adeke di pasaran?

  • Myra Jay 24 March 2012 at 3:58 pm

    MJ pun dalam proses membeli kereta baru, walau belum ada anak lg tapi kami beli MPV-long term :)

  • s h a f i q h a s h i m _____ 24 March 2012 at 4:17 pm

    mak aih :P bugati terus :p kih3 :D

  • MK Kimi 24 March 2012 at 4:41 pm

    kalau beli bugatti tu, insan baru nnt nak letak mana? ;)

    mpv is the best choice utk yg keluarga besau..selesa satu hal, leh letak byk beg bila balik kg ;)

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:21 pm

      ye tak ya juga kan? hik3… Looking forward for bigger car to suit our need.

  • aRoL 24 March 2012 at 4:59 pm

    honda odyssey nampak cam sesuai dengan bro..

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:22 pm

      cool juga..wifey pun dah berkali2 ckp teringin nak kereta honda…

  • Rozuan Ismail 24 March 2012 at 5:05 pm

    amboi, kereta tuh roadtax pon sgtlah mahal.

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:23 pm

      bole beli 4-5 biji motosikal yang saya pakai skang

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 24 March 2012 at 7:22 pm

    rasanya untuk kereta tempatan better ixora bro! :)

  • Zarul 25 March 2012 at 12:53 am

    Perodua Alza,Proton Exora,Wish,Stream, dan yg sewaktu dgnnya mmg sesuai bg yg berkeluarga mcm bro..dengar2 Chery pun not bad dr segi harga dan performance

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:25 pm

      thanks bro for the suggestion..lebih byk choice, lebih better kan…barula boleh pilih yang terbaik…

  • misz_eyza 25 March 2012 at 2:03 am

    exora bro…lebih luas dan selesa untuk perjalanan jauh.

  • ieda 25 March 2012 at 3:08 am

    eryqazz..
    my suggestion is Hyundai Santafe…luas,selesa,individual aircond,pick up bagus,jimat minyak sebab guna diesel..sesuai jalan jauh..sunroof lagi..pada akak mmg best la..boleh la test drive dulu.

  • Myvitrd 25 March 2012 at 4:00 am

    apa kata ambil toyota wish bro… harga pun banyak yg bawah 100k.. MPV yang mula banyak atas jalan.. beli yg recond pun ok..

  • akubiomed 25 March 2012 at 9:03 am

    Kalau masih setia dengan jenama Perodua boleh ambil Alza tetapi mahukan yang lebih besar Proton Exora Bold

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:29 pm

      still thinking..asalkan terbaik dan kena dengan selera dan bajet kami, yang itulah yang bakal kami pilih nanti kot…

  • Eliss Mie 26 March 2012 at 2:12 am

    amik MPV pulak lah :) senang nak angkut barang anak kalu travel :) hehehe

  • dinsblog 5 April 2012 at 6:26 am

    Kalau dah ada family dan tambahan pulak kg pun agak jauh better ambil MPV…selesa untuk anak bini…banyak barang boleh bawak.

  • […] lepas, eyriqazz ada buat entri bertajuk Kereta Oh Kereta : Ada Cadangan? . Yup, I need a better car dengan kehadiran Insan baru tak lama lagi. Terimakasih buat pembaca yang […]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: