≡ Menu

Kereta Myvi ini telah banyak berjasa kepada Eyriqazz sekeluarga. Namun, dengan kehadiran insan baru tak lama lagi, maybe we need a Bigger Car .Upgrade or 2nd car maybe? . Umm, any cadangan kereta yang sesuai buat eyriqazz sekeluarga yang selalu travel dan berjalan jauh balik kampung dan terengganu. 


Agak-agak kereta ni sesuai tak untuk eyriqazz?
Hak3, dream on…Nak bayar road tax nya saja pun tak mampu….Kih..

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Errah 24 March 2012, 2:59 pm

    amboi…yg 2nd pic tu kene naik berdua je baru romantik..hihihi

    ambik la toyota innova..xpon proton exora ke ok jgak..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:10 pm

      thanks for the suggestion..masih memikirkan ni…

      Reply
  • Nurul Akmal 24 March 2012, 3:14 pm

    Kalu perodua alza pun ok.. Kalau honda stream lah smart.. :-)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:10 pm

      thanks nurul for the suggestion

      Reply
  • Gieyana 24 March 2012, 3:18 pm

    Toyota wish..not bad..:)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      thanks for the suggestion

      Reply
  • KiD 24 March 2012, 3:30 pm

    kereta lebih besar.. aku pun sedang memikirkannya..

    EXORA?? ALZA?? atauu HONDA???

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      thinking,thinking..think pink??

      Reply
  • Pesta Jiwa 24 March 2012, 3:56 pm

    Proton Jebat…hehehe

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:11 pm

      proton jebat? hik3..adeke di pasaran?

      Reply
  • Myra Jay 24 March 2012, 3:58 pm

    MJ pun dalam proses membeli kereta baru, walau belum ada anak lg tapi kami beli MPV-long term :)

    Reply
  • s h a f i q h a s h i m _____ 24 March 2012, 4:17 pm

    mak aih :P bugati terus :p kih3 :D

    Reply
  • MK Kimi 24 March 2012, 4:41 pm

    kalau beli bugatti tu, insan baru nnt nak letak mana? ;)

    mpv is the best choice utk yg keluarga besau..selesa satu hal, leh letak byk beg bila balik kg ;)

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:21 pm

      ye tak ya juga kan? hik3… Looking forward for bigger car to suit our need.

      Reply
  • aRoL 24 March 2012, 4:59 pm

    honda odyssey nampak cam sesuai dengan bro..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:22 pm

      cool juga..wifey pun dah berkali2 ckp teringin nak kereta honda…

      Reply
  • Rozuan Ismail 24 March 2012, 5:05 pm

    amboi, kereta tuh roadtax pon sgtlah mahal.

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:23 pm

      bole beli 4-5 biji motosikal yang saya pakai skang

      Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 24 March 2012, 7:22 pm

    rasanya untuk kereta tempatan better ixora bro! :)

    Reply
  • Zarul 25 March 2012, 12:53 am

    Perodua Alza,Proton Exora,Wish,Stream, dan yg sewaktu dgnnya mmg sesuai bg yg berkeluarga mcm bro..dengar2 Chery pun not bad dr segi harga dan performance

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:25 pm

      thanks bro for the suggestion..lebih byk choice, lebih better kan…barula boleh pilih yang terbaik…

      Reply
  • misz_eyza 25 March 2012, 2:03 am

    exora bro…lebih luas dan selesa untuk perjalanan jauh.

    Reply
  • ieda 25 March 2012, 3:08 am

    eryqazz..
    my suggestion is Hyundai Santafe…luas,selesa,individual aircond,pick up bagus,jimat minyak sebab guna diesel..sesuai jalan jauh..sunroof lagi..pada akak mmg best la..boleh la test drive dulu.

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:28 pm

      thanks for suggestion…

      Reply
  • Myvitrd 25 March 2012, 4:00 am

    apa kata ambil toyota wish bro… harga pun banyak yg bawah 100k.. MPV yang mula banyak atas jalan.. beli yg recond pun ok..

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:28 pm

      boleh percaya ke recond bro?

      Reply
  • akubiomed 25 March 2012, 9:03 am

    Kalau masih setia dengan jenama Perodua boleh ambil Alza tetapi mahukan yang lebih besar Proton Exora Bold

    Reply
    • Eyriqazz 25 March 2012, 12:29 pm

      still thinking..asalkan terbaik dan kena dengan selera dan bajet kami, yang itulah yang bakal kami pilih nanti kot…

      Reply
  • Eliss Mie 26 March 2012, 2:12 am

    amik MPV pulak lah :) senang nak angkut barang anak kalu travel :) hehehe

    Reply
  • dinsblog 5 April 2012, 6:26 am

    Kalau dah ada family dan tambahan pulak kg pun agak jauh better ambil MPV…selesa untuk anak bini…banyak barang boleh bawak.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »