≡ Menu
 
Kereta Myvi ini telah banyak berjasa kepada Eyriqazz sekeluarga. Namun, dengan kehadiran insan baru tak lama lagi, maybe we need a Bigger Car.Upgrade or 2nd car maybe? . Umm, any cadangan kereta yang sesuai buat eyriqazz sekeluarga yang selalu travel dan berjalan jauh balik kampung dan terengganu. 

Agak-agak kereta ni sesuai tak untuk eyriqazz?
Hak3, dream on…Nak bayar road tax nya saja pun tak mampu….Kih..
Info –> 50 Tips Penjagaan Kereta Kekal “TipTop”!



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Gieyana 24 March 2012 at 3:18 pm

    Toyota wish..not bad..:)

  • KiD 24 March 2012 at 3:30 pm

    kereta lebih besar.. aku pun sedang memikirkannya..

    EXORA?? ALZA?? atauu HONDA???

  • Myra Jay 24 March 2012 at 3:58 pm

    MJ pun dalam proses membeli kereta baru, walau belum ada anak lg tapi kami beli MPV-long term :)

  • s h a f i q h a s h i m _____ 24 March 2012 at 4:17 pm

    mak aih :P bugati terus :p kih3 :D

  • Rozuan Ismail 24 March 2012 at 5:05 pm

    amboi, kereta tuh roadtax pon sgtlah mahal.

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:23 pm

      bole beli 4-5 biji motosikal yang saya pakai skang

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 24 March 2012 at 7:22 pm

    rasanya untuk kereta tempatan better ixora bro! :)

  • Errah 24 March 2012 at 2:59 pm

    amboi…yg 2nd pic tu kene naik berdua je baru romantik..hihihi

    ambik la toyota innova..xpon proton exora ke ok jgak..

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:10 pm

      thanks for the suggestion..masih memikirkan ni…

  • Nurul Akmal 24 March 2012 at 3:14 pm

    Kalu perodua alza pun ok.. Kalau honda stream lah smart.. :-)

  • Pesta Jiwa 24 March 2012 at 3:56 pm

    Proton Jebat…hehehe

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:11 pm

      proton jebat? hik3..adeke di pasaran?

  • MK Kimi 24 March 2012 at 4:41 pm

    kalau beli bugatti tu, insan baru nnt nak letak mana? ;)

    mpv is the best choice utk yg keluarga besau..selesa satu hal, leh letak byk beg bila balik kg ;)

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:21 pm

      ye tak ya juga kan? hik3… Looking forward for bigger car to suit our need.

  • Zarul 25 March 2012 at 12:53 am

    Perodua Alza,Proton Exora,Wish,Stream, dan yg sewaktu dgnnya mmg sesuai bg yg berkeluarga mcm bro..dengar2 Chery pun not bad dr segi harga dan performance

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:25 pm

      thanks bro for the suggestion..lebih byk choice, lebih better kan…barula boleh pilih yang terbaik…

  • aRoL 24 March 2012 at 4:59 pm

    honda odyssey nampak cam sesuai dengan bro..

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:22 pm

      cool juga..wifey pun dah berkali2 ckp teringin nak kereta honda…

  • ieda 25 March 2012 at 3:08 am

    eryqazz..
    my suggestion is Hyundai Santafe…luas,selesa,individual aircond,pick up bagus,jimat minyak sebab guna diesel..sesuai jalan jauh..sunroof lagi..pada akak mmg best la..boleh la test drive dulu.

  • Myvitrd 25 March 2012 at 4:00 am

    apa kata ambil toyota wish bro… harga pun banyak yg bawah 100k.. MPV yang mula banyak atas jalan.. beli yg recond pun ok..

  • misz_eyza 25 March 2012 at 2:03 am

    exora bro…lebih luas dan selesa untuk perjalanan jauh.

  • akubiomed 25 March 2012 at 9:03 am

    Kalau masih setia dengan jenama Perodua boleh ambil Alza tetapi mahukan yang lebih besar Proton Exora Bold

    • Eyriqazz 25 March 2012 at 12:29 pm

      still thinking..asalkan terbaik dan kena dengan selera dan bajet kami, yang itulah yang bakal kami pilih nanti kot…

  • Eliss Mie 26 March 2012 at 2:12 am

    amik MPV pulak lah :) senang nak angkut barang anak kalu travel :) hehehe

  • dinsblog 5 April 2012 at 6:26 am

    Kalau dah ada family dan tambahan pulak kg pun agak jauh better ambil MPV…selesa untuk anak bini…banyak barang boleh bawak.

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing