Kenapa Kami Bertukar Kepada Anmum Essential?



Kenapa Kami Bertukar Kepada Anmum Essential?

 
Ya, kini kami telahpun tukarkan susu tepung Alisya kepada Anmum Essential. Alhamdulillah, nampak perkembangan positif dan Alisya pun nampak menggemari susu ini dan bagaikan tidak perasan kami sudah tukarkan susunya.
 
Kenapa Kami bertukar? Pengalaman mengajar eyriqazz supaya lebih peka dan prihatin tentang pemakanan anak-anak. To tell the truth, antara sebab utama adalah Arwah bapa eyriqazz meninggal dunia atas komplikasi  penyakit kencing manis, iaitu penyakit akibat terlebih gula di dalam badan. 
 
So, Better Late than Never. Apabila, eyriqazz tahu saja, Anmum Essential the only Susu Tepung Membesar Anak-anak yang tiada gula tambahan, hati ini meronta-ronta untuk bertukar ke arah yang lebih positif dari :
Susu Alisya sebelum ini
Semak Kandungan Gula untuk Susu Anak Anda. Semak di label “Karbohidrat untuk setiap hidangan” .  Cam kes anak saya, 24g. Paras normal adalah 11-12g, so disini setiap hidangan sudah terlebih lebih kurang 13 g added sugar
 
Yup, saya akui bukan mudah untuk meyakinkan Isteri untuk bertukar. Macam-macam persoalan yang bermain di fikirannya antaranya :
 
1) Susu sebelum ni lebih Mahal. Sudah pasti, lebih mahal lebih berkualiti dan bagus kan? 
2) Ala, rakan-rakan sayang pakai susu ni okje. Diorang pun cakap susu ni bagus. Kenapa perlu bertukar kepada Anmum Essential?
3) Ala, gimik dan marketing je tu. Entah-entah, bukannya betulpun tiada gula tambahan dalam susu tepung tu.
 
Namun, kesungguhan dan sikap tidak putus asa, saya berjaya meyakinkan Isteri dan menjawab semua soalan yang diberikan berdasarkan fakta dan sumber-sumber yang boleh dipercayai supaya bertukar kepada Anmum Essential ke arah yang lebih positif. Bak kata pepatah :
 

Susu Tepung Membesar, antara makanan penting untuk anak-anak..Jadi, pemilihan yang terbaik adalah penting
 
Selain itu, untuk lebih menyakinkan Isteri, saya bawa Isteri untuk surf sini :
Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best
Di sini, banyak perkongsian dari Ibu-ibu tentang kenapa mereka memilih Anmum Essential dan kesan positif menggunakannya. Testimoni dari yang telah menggunakannya lebih berkesan kan? Jiwa ibu, lebih memahami apa yang diperlukan anak-anak. Bapa pun perlu memainkan peranan juga.



More Info bolehla singgahi sekali : http://www.facebook.com/AnmumClub ataupun direct terus ke Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best

Saya pun turut percaya nutrien seperti Gangliosida dan DHA adalah penting untuk perkembangan Alisya disamping tiada gula tambahan adalah penting supaya dia dapat membesar dengan lebih sihat dan mengelakkan penyakit akibat terlebih gula seperti Kencing Manis. Finally :
 
Anmum Essential menjadi pilihan kami kini
 
Testimoni : Alisya sukakannya, nampak banyak kesan positif. Kadang-kadang kagum melihat cara dia berfikir macam orang dewasa dan mampu menjawab soalan yang kadang-kadang eyriqazz sendiri rasakan eyriqazz sendiri tidak mampu menjawabnya semasa eyriqazz di usianya. Itu Mak eyriqazz sendiri yang cakap, dia kata Alisya nampak lebih petah dan bijak jika dibandingkan dengan Papanya dulu. Hik3…..Takperlah kalau anak lagi bijak dari Papanya kan?
Anmum Essential Tanpa Gula Tambahan ke arah yang lebih positif

Alisya suka, please jangan tukar-tukar lagi Susu Alisya selepas ini ya?
 
Mum Knows Best , Papa pun kena memainkan peranan yang sama. Apa yang kita rasakan terbaik, dan boleh diubah, apa salahnya berubah kan? Ke arah yang lebih positif, demi untuk kebaikan bersama…. “Anmum Essential, The Best Choice for Us” 

Comments

  1. Sha says

    sangat bagus. both sha dan dami minum ketika kami perlukannya. sha ketika preggie dulu dan damia kini ketika ingin membesar ! hehe

  2. Sha says

    susu ni mmg bagus, both sha dan damia gunakan brand susu ni ketika kami perlukannya. sha ketika preggie – anmum materna dan kini damia ketika ingin membesar – anmum essential. hehe

  3. ummimirza says

    oh ye ke bagus? tak tahu sebab tak pernah bagi anak tapi dulu bila doktor suruh tukar susu dia tak bagi beli anmum sebab kandungan lemaknya tinggi :)

  4. says

    anak saya minum susu anmum daripada stage 1 sampai essential 3..sekrang berumur setahun 2 bulan
    Dr bagitau, anmum bagus..high protein, sgt sesuai utk bayi yang low birth weight (< 2.5 kg), anak saya premature baby, lahir masa usia kandungan 33w 5d, berat hanya 2.1 kg..peringkat awal saya mengalami masalah tiada susu..so terpaksa bagi anak dengan premature milk..alhamdulillah lama kelamaan susu makin byk..tapi saya masih bagi anak saya dgn FM anmum..sebab bila usia dia 7 bulan, saya akan balik semula ke kampus, kerana saya masih belajar..namum hingga sekrang saya masih bf anak, buat stok EBM wpun x banyak..at least dpt minum EBM sebotol sehari... apa yg saya nak kongsi..saya tgk perkembangan anak saya baik..tak nampak gemuk sgt, badan kecik..tapi berat boleh tahan..isi pun pejal..x de la lembik..hehee…saya dah buat survey setiap jenis susu, semuanya ada gula (sirap jagung), lg pun x elok, nanti karies gigi cepat…lagi satu.anak de masalah buang air besar..setiap hari 2-3 x dia akan poo-poo…

  5. says

    anmum bagus..high protein, no added sugar..lawas poo-poo..

    sgt bagus utk baby yg x cukup berat masa lahir..(below 2.5 kg, if mother alami masalah kurang susu badan pada awal)..mmg tak dpt nafikan breast milk is the best milk for baby…

    until now i;m still bf my baby from distance..collect EBM and bring back to my home every 2 weeks..at least can feed her 1 bottle per day..alhamdulillah..

    her physical apperance x nampak gemuk sgt..kecik, but berat boleh tahan…hehehe…saya x suka budak yg nampak plumppy masa kecik..mcm menggeleber aje..nanti bila dah besar x comel..(as my mum said)…hehe

  6. UMMI says

    anak saya berumur 2 1/2 tahun, sejak akhir2 ni bila dia minum susu Anmum, dia akan merengek dan rasa gatal-gatal. kenapa ye?

  7. ibu says

    ank sye mengalami cirit-birit…..sehari kdg2 smpy 5 kali buang air besar.da cube mcm2 susu tp stil same…….mse lahir berat ank sye 2.4kg…..terpikir susu anmum k x yer….

  8. Wid says

    Hi ..anak en sebelum ni minum susu enfagrow kan? Apa prubahan positif ada ke x? Or lepas minum anmum baru ada perubahan positif?

  9. sitizaidah says

    salam…anak saya lelaki sebaya dengan Alisya..tahun nie nak masuk 3 tahun tp saya masih gunaka anmum infacare step 2..dah cuba guna anmum essential 3..dia x nak ,kerana bau nya terlalu hanyir…las2t saya yg minum..boleh x saya terus gunakan infacare step 2…

  10. pidah@dal says

    Hasiat amat berkesan utk bayi saya.sejak bayi lahir saya meyusukan bayi saya ,kerana saya kuning.sesudah bayi menyusu anmum kuning nya turun sampai 7%.susu anmum ini amat berkesan kepada bayi baru lahir.

  11. suriazahari says

    Ainnur Syifa minum susu Anmum dari step 1-2…apa beza anmum infacare dengan anmumm essential…sbb anmum infacare step 2 dari umur 6 bln hingga 36 bulan…manakala anmum essential berumur satu tahun ke atas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing