Kenapa Kami Bertukar Kepada Anmum Essential?



Kenapa Kami Bertukar Kepada Anmum Essential?

 
Ya, kini kami telahpun tukarkan susu tepung Alisya kepada Anmum Essential. Alhamdulillah, nampak perkembangan positif dan Alisya pun nampak menggemari susu ini dan bagaikan tidak perasan kami sudah tukarkan susunya.
 
Kenapa Kami bertukar? Pengalaman mengajar eyriqazz supaya lebih peka dan prihatin tentang pemakanan anak-anak. To tell the truth, antara sebab utama adalah Arwah bapa eyriqazz meninggal dunia atas komplikasi  penyakit kencing manis, iaitu penyakit akibat terlebih gula di dalam badan. 
 
So, Better Late than Never. Apabila, eyriqazz tahu saja, Anmum Essential the only Susu Tepung Membesar Anak-anak yang tiada gula tambahan, hati ini meronta-ronta untuk bertukar ke arah yang lebih positif dari :
Susu Alisya sebelum ini
Semak Kandungan Gula untuk Susu Anak Anda. Semak di label “Karbohidrat untuk setiap hidangan” .  Cam kes anak saya, 24g. Paras normal adalah 11-12g, so disini setiap hidangan sudah terlebih lebih kurang 13 g added sugar
 
Yup, saya akui bukan mudah untuk meyakinkan Isteri untuk bertukar. Macam-macam persoalan yang bermain di fikirannya antaranya :
 
1) Susu sebelum ni lebih Mahal. Sudah pasti, lebih mahal lebih berkualiti dan bagus kan? 
2) Ala, rakan-rakan sayang pakai susu ni okje. Diorang pun cakap susu ni bagus. Kenapa perlu bertukar kepada Anmum Essential?
3) Ala, gimik dan marketing je tu. Entah-entah, bukannya betulpun tiada gula tambahan dalam susu tepung tu.
 
Namun, kesungguhan dan sikap tidak putus asa, saya berjaya meyakinkan Isteri dan menjawab semua soalan yang diberikan berdasarkan fakta dan sumber-sumber yang boleh dipercayai supaya bertukar kepada Anmum Essential ke arah yang lebih positif. Bak kata pepatah :
 

Susu Tepung Membesar, antara makanan penting untuk anak-anak..Jadi, pemilihan yang terbaik adalah penting
 
Selain itu, untuk lebih menyakinkan Isteri, saya bawa Isteri untuk surf sini :
Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best
Di sini, banyak perkongsian dari Ibu-ibu tentang kenapa mereka memilih Anmum Essential dan kesan positif menggunakannya. Testimoni dari yang telah menggunakannya lebih berkesan kan? Jiwa ibu, lebih memahami apa yang diperlukan anak-anak. Bapa pun perlu memainkan peranan juga.

More Info bolehla singgahi sekali : http://www.facebook.com/AnmumClub ataupun direct terus ke Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best

Saya pun turut percaya nutrien seperti Gangliosida dan DHA adalah penting untuk perkembangan Alisya disamping tiada gula tambahan adalah penting supaya dia dapat membesar dengan lebih sihat dan mengelakkan penyakit akibat terlebih gula seperti Kencing Manis. Finally :
 
Anmum Essential menjadi pilihan kami kini
 
Testimoni : Alisya sukakannya, nampak banyak kesan positif. Kadang-kadang kagum melihat cara dia berfikir macam orang dewasa dan mampu menjawab soalan yang kadang-kadang eyriqazz sendiri rasakan eyriqazz sendiri tidak mampu menjawabnya semasa eyriqazz di usianya. Itu Mak eyriqazz sendiri yang cakap, dia kata Alisya nampak lebih petah dan bijak jika dibandingkan dengan Papanya dulu. Hik3…..Takperlah kalau anak lagi bijak dari Papanya kan?
Anmum Essential Tanpa Gula Tambahan ke arah yang lebih positif

Alisya suka, please jangan tukar-tukar lagi Susu Alisya selepas ini ya?
 
Mum Knows Best , Papa pun kena memainkan peranan yang sama. Apa yang kita rasakan terbaik, dan boleh diubah, apa salahnya berubah kan? Ke arah yang lebih positif, demi untuk kebaikan bersama…. “Anmum Essential, The Best Choice for Us” 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

37 thoughts on “Kenapa Kami Bertukar Kepada Anmum Essential?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.