≡ Menu
Dah banyak kali pergi bercuti di Port Dickson, tapi inilah pertama kali singgahi Tanjung Biru(Blue Lagoon) semasa bercuti di Port Dickson bulan lepas. Biasa kalau datang Port Dickson just singgahi Pantai Teluk Kemang dan Pantai Saujana . Lokasi Blue Lagoon ni terletak tak jauh dari PNB Ilham Resort.
Tanjung Biru @ Blue Lagoon Port Dickson
Ada tempat makan-makan. So, lepas mandi boleh pekena makanan. Cool
Pantainya saya rasa lebih bersih dan cantik jika dibandingkan dengan Pantai Teluk Kemang dan Pantai Saujana
Jom Mandi Laut
View nya pun lebih menarik
Santai di bawah pokok kelapa. Hati-hati kot2 terjatuh buah kelapa
Pakaian Mandi dan peralatan untuk mandi manda pun ada jual
Syoknya bercamping. Teduh pulak tu
P/s : Pernah singgah di Tanjung Biru @ Blue Lagoon, Port Dickson? Apa pandangan anda pula?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • AYuNG 3 February 2012, 6:43 am

    penah ke sana…ramai jugak yg ke sana…cuma xpasan pulak klu duk mandi manda, ada bilik mandi awam ker eh?

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 3 February 2012, 8:44 am

    cantiknya.. hr tu duk tiara jer tak jumpa laut pun.bestnya bwk family ni tp cuti ni sure ramai.

    Reply
  • Dinda Iva 3 February 2012, 9:16 am

    sini memang best..nama lainnya pantai cermin..hehehehe.. iva mmg suka kesini berbanding teluk kemang atau lain2.. last time buat family day situ..meriah..bersih…dan tak ramai orang maksud penuh mcm teluk kemang..dulu datim tgk matahari terbenam pon kat sini jugok..hehehe

    Reply
  • Cik Akmal 3 February 2012, 10:32 am

    dah lama tak g PD.. tenang je pemandangan.. ;)

    Reply
  • Errah 3 February 2012, 4:51 am

    suka tengok eyriqazz selalu jalan2

    Reply
  • Cik IFAH. ♥ 3 February 2012, 5:39 am

    macam best !

    Reply
  • ♥ Elin ♥ 3 February 2012, 7:15 am

    sy!! mmg best tempat nak buat bbq pun best…last week g bayu beach resort x berapa best sgt.

    Reply
  • Cik FaRiZaM 3 February 2012, 7:32 am

    wahhhh seronok nyer >_<

    Reply
  • ahmad ijat 3 February 2012, 9:01 am

    Saya pernah duduk PD. Memang pantai blue lagoon ni lebh bersih dan cantik berbanding teluk kemang atau pantai batu 4. Mungkin sebab lokasinya agak jauh sikit kot.

    Reply
  • lov_note 3 February 2012, 9:52 am

    mndi laot mmg best!!! sape ada gtl2 kt kulet bley bwk mndi laot..

    tp balek2 tu mmg golap la kulet coz skunk kn musem pns.. :P

    kt sni mmg best, tp prlu ati2 ngn anjen lia, coz da byk kes budak2 yg dilepaskn parents kne serang anjen liar..

    mkn2 pn boleyh la..lps2 mndi tu mmg lapo aje rasenyer..so sdp ke xsdp ke mmg pulon je..kehkehkeh..

    Reply
  • MamaYatie 5 February 2012, 8:46 am

    kali akhir pegi dec thn lepas..mmg recommended kan…sesuai utk family ada anak kecik sbb pantainya landai…laut membiru..bersih & cantek gitu…

    Reply
  • Ayna Azman 24 October 2012, 6:06 am

    nak check apartment utk disewa la berdekatan ngan blue lagoon nie.. ade sesape taw x.. harge pn ok.. plz inform ye.. nie email saya aynasafuan@gmail.com.. tq guys

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »