≡ Menu

Coca Cola Limited Edition Heritage Bottle Set saya advertisekan di Mudah.My . Tak sampai 5 jam , dah ada yang call dan berminat nak beli,hand delivery. Nego punya nego, eyriqazz let it go for RM200. Dia datang ambil dekat area rumah eyriqazz, sepantas kilat dia datang,siap pakai baju coca cola lagi. Memang collector Coca Cola rupanya.

 Fuhh, memang mudah,pantas, dan berkesan jual barang di Mudah.My. No cost incurred dan target pembeli pun ramai. Rakan seofis saya pernah jualkan Motosikal virago 2nd handnya dan juga mesin basuh 2nd hand. 

 Tapi, kena berhati-hati juga,terdengar juga kes penipuan di Mudah.my ni. Yey, gembira hati, RM200 dalam tangan dan isteripun takdela bising sangat banyak barang menyemakkan almari. 

P/s : Pernah beli/jual barang di Mudah.my? Apa pengalaman/testimoni anda? 



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Lin Azlina 21 February 2012, 3:52 am

    selalu jugak advertise kt mudah.my
    ok sesangat..sng dpt customer…

    Reply
  • Syazwan Che Deraman 21 February 2012, 4:02 am

    selalu jual barang kat mudah.my

    mudah pun mudah.
    post hari ni, paling lambat, esok akan ada orang call.

    MEMANG MUDAH!

    Reply
  • Cik Nurul 21 February 2012, 4:31 am

    Sangat cepat & pantas..

    Reply
  • Mrs. Hilmy 21 February 2012, 4:33 am

    betul2…

    Reply
  • mrs adam 21 February 2012, 5:02 am

    penah let go stroller,carseat,baby carrier,buai,dulang hntran dll kat mudah.my

    sekali iklan mesti ramai yang tanya barang tu.tapi tak pernah la deal secepat eyriqazz 5 jam je.hee

    pernah sekali ‘ter’deal dengan orang jahat.dia maki hamun sebab dia tak dtg on time,dia yang tak punncual.tetibe maki hamun orang.ntah ape2.terus cancel deal tu

    Reply
  • Rozuan Ismail 21 February 2012, 6:03 am

    pernah jugak.huhu.jual fon

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 21 February 2012, 6:10 am

    pernah mengiklankan memerlukan rumah. hamik, tak henti2 orang call suh datang beli rumah.hehehehe

    Reply
  • Myvitrd 21 February 2012, 6:51 am

    beli rumah dekat mudah.. tapi beli barang takut sebab dekat opis dah 2 orang kena duit ribu2 lebur macam tu je..

    Kalau nak jual beli dekat mudah boleh.. tapi COD je.. pos atau bankin ni berisiko..

    Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 21 February 2012, 7:23 am

    xprnah jual beli, tp slalu riki2 barang kat situ :)

    Reply
  • Sumijelly 21 February 2012, 8:06 am

    nak jual ikan siakpa agak2 ada org beli tak?? muahahaha

    Sumijelly.com

    Reply
  • KiD 21 February 2012, 10:26 am

    memang mudah.. aku dulu layan mudah dan kaki ebay.. barang baik, 10 minit dah kena tutup kedai.. sapu licin.. hehehe.. ebay, aku suka main ala2 auction.. saje untung lebih.. hehee =)

    Reply
  • aslam 21 February 2012, 4:25 am

    memang best broo.. saya banyak jual barang. pertama sekali masuk mudah dulu tolong kawan jual apartment dia. then jual BB,iphone dan sewa rumah.. puas hati…

    Reply
  • aslam 21 February 2012, 4:27 am

    pernah letak iklan HP HTC isteri,sebab nak jual taklah urgent..tp sbb brg htc tak hot.. masa iklan BB memang ramai gile org call nego. iphone pun sama.

    cuma bab rumah sewa saya biasa letak email je,sebab banyak sangat phone call masukk..pening kepala gak kadang2..

    Reply
  • Kancilbiru 21 February 2012, 4:28 am

    yer..saya adalah pengguna tegar Mudah.my. Penah jual barang dalam rumah (kes tak mau menyemak) dan hasil yang dikumpul hampir RM700…

    Best betul! Mudah.my memang mudah.

    Reply
  • Fazrol 21 February 2012, 4:32 am

    Kat mudah best.. Cuma kena hati-hati..
    Aku pernah dapat buyer dari johor.. Atas dasar percaya saja.. Nasib baik barang tue sampai dengan elok…

    Sebab slalu aku prefer cod ja..

    Reply
  • misz_eyza 21 February 2012, 4:51 am

    wah mmg mudah betul la jual…kena ngn url dia..mudah.my

    Reply
  • shida'R 21 February 2012, 4:59 am

    yup shida ade pgalaman ..actly pgalaman bru hehe..jual hp, dpt lak buyer yg jujur urusan sgt sng ..tbaik!!

    Reply
  • Adzuliza 21 February 2012, 5:02 am

    Salam. belum cuba lg nak buat. tak tau. hmmmm. mcm mana ye nk iklankan. byk jgk brg2 yg x digunakn.

    Reply
  • ZairieHusin.com 21 February 2012, 5:27 am

    mudah.my memang bagus… buat masa nie aku beli/jual barang masih belum ada lgi la rungutan yang diterima.. hehe

    Reply
  • 私の名前はMrs Lanun Daratです。 21 February 2012, 2:23 pm

    kan eyriqazz…harga lingkungan tu je..alhamdulilah..lain kali boleh tolak lagi mana yg rasa sesuai…huhuhu..rezeki anak2 eyriqazz…

    Reply
    • Eyriqazz 22 February 2012, 3:35 pm

      hik3..tuhla,awal sangat jual..harini ada yang e-mail nak beli pada harga RM300

      Reply
  • FH 21 February 2012, 7:01 am

    Teringin nak beli di mudah.my tapi takut kena tipu xD

    Reply
  • hazman aka species1980 21 February 2012, 7:08 am

    hurmm….kalau barang collectible item memang cepat dapat customer…

    Reply
  • misz_eyza 21 February 2012, 7:25 am

    tapi ada gak pengalaman dgn mudah.my nie…my sis nak beli umah…melalui org tgh…

    p tgk umah semua oke dan dah berkenan…alih2 org tgh ckp kalau nak umah tue, kena bayar deposit rm6000 sbb ramai yg minat nak beli…

    sekali selidik rupa2nya tuan rumah tu ada masalah kewangan…jd dia perlukan deposit utk selesai bayaran rumah satu lagi huhu…

    Reply
  • UdinZ.com - Fakhruddin 21 February 2012, 8:36 am

    fulamakk..cayalah…
    cepatnya betul..baru advertise dah ada yang berminat…

    Reply
  • aku senbei 21 February 2012, 9:09 am

    owh..ad penjual jugak yang nyaris2 kna tipu ngan org luar negara..dia hmpir2 terpost LAPTOP yg nk dijual tu..tapi nasib baik ada pekerja DHL tu yg warning dkt dia..sbb pnah ad org yg tkena sbelum ni..so,beware..kes ni sgt2 la rare..peace..=)

    Reply
  • kakngah 21 February 2012, 9:18 am

    pernah beli novel kat mudah.my

    Reply
  • KakNeng 21 February 2012, 9:51 am

    penah memacam tapi tak sangka meinan McD yang dah main pun ada orang nak..

    dah nama pun ‘mudah’ kan…
    so memang mudah barang terjual di situ…

    i loike mudah.my

    Reply
  • Hans 21 February 2012, 1:19 pm

    wah
    jual RM200?
    cool lah

    Reply
  • Miss Mirror a.k.a Sam 21 February 2012, 2:08 pm

    “MUDAH” mmg memudahkan… I pun pernah iklankan satu vacancy kat sana, sambutan mmg menggalakkan, tak cukup tgn nak melayan panggilan.

    Reply
  • Eyriqazz 21 February 2012, 2:12 pm

    #Adzuliza:camner nak iklankan di mudah.my? Mudahje..boleh pergi terus ke permalink ni dan masukkan gambar dan details…

    Reply
  • Eyriqazz 21 February 2012, 2:12 pm

    #Adzuliza:opps,ni permalinknya :

    http://www2.mudah.my/ai/form/0?ca=9_s

    Reply
  • Eyriqazz 21 February 2012, 2:13 pm

    #Sumijelly:bukan setakat ikan siakap,anak-anak ikan pun boleh dijual di mudah.my …Hik3

    Reply
  • Eyriqazz 21 February 2012, 2:14 pm

    #Hans :saya cepat sangat jual bro..harini ada yang sanggup bayar RM300…

    Reply
  • Aki (kotakitam) 22 February 2012, 2:40 am

    Apa bila deal dengan seller saya harap pembeli terutamanya berhati2, lebih baik berusan dlm kawasan terdekat anda supaya boleh buat COD.

    Saya juga menggunakan Mudah.my untuk menjual 2 phones saya dan feedback yg saya dpt saya dpt sangatlah pantas dan ramai buyer yg berminat. Ini tidak mengejutkan kerana Mudah.my merupakan local website no.1 di Malaysia, bererti coveragenya sangat bagus. :)

    Reply
  • Eyriqazz 22 February 2012, 3:36 pm

    setuju 100%..terimakasih atas nasihat dan pandangan juga…

    Reply
  • Anonymous 7 March 2012, 6:56 am

    mudah dah kene bayar ke kalau nk post item??x dapat nk post la…uwaaa…

    Reply
  • Zaini 13 April 2012, 1:24 pm

    Pernah jual Gitar Fender, Amplifier BOSS, graphic card.. semua tak sampai seminggu dah jual. Mudah memang mudah jual.

    Reply
  • mohd feroz 26 August 2012, 5:18 am

    saya jual i pad cover pony brown edition rm89 seunit tapi takder orang nk beli pon……

    Reply
  • Daud 2013 18 December 2012, 4:01 pm

    Orang cari harga terkejut je kat mudah tu. Bukan cari harga murah. Pengalaman saya selama dengan mudah. Contoh samsung galaxi S2 jika secondhand mau dijual dgn harga 350 baru diorang mau beli. Maaf ye , kongsi pengalaman saja.

    Reply
  • Donnie Penang 21 December 2012, 6:00 pm

    baru baru ini my sister mau beli 1 hp di mudah dot my.I kata jangan beli sebab tambah 100 boleh dapat baru n ori

    Reply
  • naim 10 July 2014, 7:49 am

    Saya ad advertise kt mudah nk jual kamera.tp xde org malaysia yg nak..sume dr luar negara..bole percaya ke x ep??ad yg nk bank in dlu duit n then bru sy pos..tp risau la jugak bg no akaun sebarangan..agak2 bole pecaya x?

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »