Susu Tepung Kanak-Kanak | Better Late Than Never


Sebelum ini, saya ada berkongsi beberapa entri tentang Susu Tepung Untuk Membesar anak-anak antaranya Gula Dalam Susu Tepung Kanak-Kanak | Apa Kata Pakar Nutrisi? . Saya dan Isteri memang mahukan yang terbaik buat anak kami @ Alisya namun pelbagai persoalan yang bermain di fikiran especially di fikiran Isteri ” Kalau bertukar Alisya ok ke?, Kawan Mama cakap ok je susu lain, dan pelbagai lain” .


Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best

Laman facebook di atas menjadi salah satu tempat bagi eyriqazz untuk convincekan Isteri supaya bertukar kepada Anmum iaitu the Only susu tanpa gula tambahan di pasaran kini. Memang sukar juga nak convincekan seorang Isteri yang sudah serasi dan agak selesa dengan susu yang digunakan kini. 


Testimoni dari Seorang Ibu yang menggunakan Anmum Essentials

Kita semua tahu gula tambahan yang berlebihan tidak baik untuk kanak-kanak
” Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan pengambilan  makanan yang seimbang. Jadi, dengan nutrien penting dan tanpa gula tambahan, Anmum Essential adalah baik  untuk Auni. Kita semua tahu gula tambahan yang berlebihan tidak baik untuk kanak-kanak.
Saya percaya nutrien seperti Gangliosida dan DHA adalah penting untuk perkembangan anak saya. Berbanding dengan kanak-kanak sebaya dengan dia, Auni amat petah mengajuk apa yang dia lihat serta dengar, dan suka berinteraksi dengan kanak-kanak lain. Pendek kata, Auni boleh dikatakan cerdik untuk umurnya.
Saya amat gembira setelah bertukar kepada Anmum Essential Saya mencadangkan kepada ibu bapa lain untuk mulakan langkah dalam memilih susu yang mereka percaya terbaik untuk anak-anak.” – Testimoni Dari Nurul Huda, Ibu kepada 2 orang anak- 
Tersentuh hati ini bila semakin ramai ibu dan pengguna beralih kepada Susu Anmum Essential ke arah yang lebih positf. Sebagai bapa, memang saya mahukan yang terbaik untuk anak-anak especially pemakanannya. So, better late than never . Kini,  kamipun mengambil langkah yang sama dengan tukarkan Susu Alisya kepada :

Anmum Essentials Tanpa Gula Tambahan

Sebagai permulaan kami masih mencampurkan Susu Anmum Essentials dengan susunya kini. Perubahan tidak boleh dilakukan dengan drastik kan? I think ibu-ibu dan bapa-bapa yang lebih berpengalaman di luar sana lebih memahaminya. Bagi saya, saya tidak mahu kompromi tentang pemilihan susu membesar andainya di sudut hati ini, saya merasakan dengan bertukar kepada susu yang tidak mengandungi gula tambahan mampu memberikan impak yang positif kepada anak kami. Better late than never, mencegah lebih baik dari mengubati kan?

Gembira bila melihat Alisya masih berselera minum Susu Anmum Essentials

Kami sangkakan yang ALisya sukar menerima susu ini. Almaklumlah, rasanya kurang manis. Namun, Alhamdulillah, dia dapat menerimanya dengan baik dan seakan-akan tidak sedar yang kami telah mencampurkan Susu Anmum Essentials di susunya. Nampak dia pun lebih berselera, jika sebelum ini,selalu je tinggal baki susunya. Now, boleh dikatakan semuanya habis diminumnya. Satu kepuasan bagi kami.


Anak Suka, Kami Gembira

Anmum Essentials mengandungi nutrisi yang bagus untuk anak yang dilengkapi dengan Gangliosida dan DHA tanpa gula tambahan. Better late than never, tepuk dada tanya selera. Instinct seorang bapa dan Ibu, rasanya inilah yang terbaik buat Alisya dan bakal anak yang tengah dikandungkan Isteri kini. 


Alisya pun nampak lebih ceria sejak guna Susu Anmum Essentials ni. Tengokla tu, menggayakan watak Lisa Surihani dengan topi seperti di Filem Papa I Love You

Buat yang masih ragu-ragu or turut bercadang untuk bertukar kepada Susu tanpa gula @ Anmum Essentials ini, mungkin forum ini sesuai bagi anda dalam memberikan informasi dan berkongsi-kongsi pengalaman . Banyak pengalaman, informasi, pengalaman Ibu-Ibu dikongsikan di sini. Yup, of course Bapa pun boleh join sekali : http://www.facebook.com/AnmumClub ataupun direct terus ke Perkongsian dan Perbincangan : Mum Knows Best


” Better Late than Never” pilihan saya
Kini beralih ke Anmum Essentials @ Susu tanpa gula
Ke arah yang lebih positif apa salahnya
Masa depan anak-anak ibubapa perlu memainkan peranan sama

“A little knowledge that acts is worth infinitely more than much knowledge that is idle”. Kalau Suka, Jangan Lupa Like Entry ini….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Susu Tepung Kanak-Kanak | Better Late Than Never

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.