Sesi Pandu Uji Kereta Volkswagen 2012

Special thanks to Nuffnang dan Volkswagen Malaysia, weekend yang lepas saya berpeluang pandu uji beberapa kereta volkswagen di Desa Park City. Memang excited bila dapat pandu uji kereta volkswagen ini .

Register dulu. Staff Nuffnang sentiasa ceria walaupun event dibuat time weekend. 
Je Jai : Betul-betul. Ingat nak hadiah kan  21st Century Beetle, buatnya..
Myvitrd : Dream On Bro..Ehh, bro bukan nak jadi Mr. Labuci ke?
 
Hiks, put selingan n sesi sakat menyakat aside, memang syok bila dapat pandu uji ni. Kereta pertama yang sempat dipandu uji adalah :

 


Volkswagen Passat
 
Fuhh, boleh tahan juga. Memang mantap la kereta import ni kan? Kalaula dapat pandu uji dan kasi pinjam seminggu sure lagi best ni. Hik3…

Terserempak laa dengan sorang Mamat Indon . So, bawak balik laa….Hik3…
P/s : Aksi topi ni tiru gaya JeJai sebenarke?



Harga kereta Volkswagen Passat di Malaysia sekarang ni lebih kurang RM185,000-RM250K. Fuhh, nak sama harga dengan rumah 2nd eden. 

Volkswagen Polo. Fuhh, Merah Menyala. Aummm…Ni mesti Kak Red suka 

 

Ini antara kereta yang menjadi kegemaran ramai. Antara yang paling banyak terjual di Malaysia untuk kereta Volkswagen. Umm,tak sempat nak pandu uji atas faktor masa. Harga around RM108,000 iaitu yang paling murah untuk jenama Volkswagen di Malaysia.

 

Volkswagen Golf .Mantap juga
 
Syiok juga bawak Volkswagen Golf ni. Suka bentuknya, sporty dan nampak class gitu. harga around RM150K. 

 

Abang,abang, ada jumpa wallet saya tak? Tercicir la..Sayang woo, ada gambar Nasha Aziz dalam tu…Hik3..
Volkswagen Polo GTI. Wahh, tak sabar nampak Suami Thara Sofian nak test drive kereta ni..
 
Ni yang paling best yang saya pandu uji. Macam bawak kereta lumba. Time pecut memang berdesut. Tapi, memang tak boleh lawan husband thara sofian bawak. Eden raso, tak lama lagi mesti dia nak angkat sebijik ni. Takperlah, nanti suruh wifey hadiahkan ya? Or bro lebih berminat dengan Golf GTI? Harga Polo GTI ni lebih kurang RM134,000 .
Fuhh, dapat angkat sebijik best jugak ni
Engine. Mantap..
Bloggers Bersama Nuffies
 
Once again, terimakasih Nuffnang dan Volkswagen Malaysia kerana beri peluang kepada kami test drive kereta Volkswagen ni.Memang menguja dan mempesona. Terasa cepatje masa berlalu. Next time maybe bolehla buat trip  ke Cherating ke sambil test drive, syok juga kan?.  Honestly said, kalau ada duit yang cukup, memang saya rembat dan sebiji salah satu kereta volkswagen ni. Nak balik kampung pun senang, sure cepat sampai. 
 
P/s : Apa pula pandangan anda tentang kereta Volkswagen ini?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

5 thoughts on “Sesi Pandu Uji Kereta Volkswagen 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.