Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Jalan Genting Klang

Selepas sesi Food Review di Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Setiawangsa , beberapa minggu lepas tu sempatlah singgahi Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Jalan Genting Klang pula. On the way balik rumah, singgah for dinner :

Restoran Sekinchan Ikar Bakar, Jalan Genting Klang, KL
Bersebelahan Mcd Jalan Genting Klang dan Shell
Suasana di dalam. Umm,kenapa tak ramai orang?
Honestly, saya memang skeptical kalau singgahi di Restoran yang tak ramai orang. Mulala fikir negatif
Tengok Ikan. Umm, terus tak teruja bila tengok harga
Ikan Keli RM10 seekor? Biar tembikai…
Order Air La dulu..Airnya memang sedap

To cut the story short, kami tak order ikan bakar. Kami order makanan yang lebih ekonomi dan kena dengan citarasa dan poket kami :


Nasi Lemak. Rm2.50. Saya suka. Sambalnya sedap
Nasi Goreng Udang. Boleh tahan . Harga , RM8
Total = RM14.80 . Hik3, nasib baik tak order Ikan Bakar. Kalau tak at least RM30+ kot

Once again, ini entri ketiga saya berkenaan Restoran Sekinchan Ikan Bakar. entri pertama memang tak puas hati, entri kedua dah nak improvement. Improvement dah nampak cuma still boleh improve lagi especially in term of harga dan rasa. Honestly, in term of rasa masih banyak yang boleh diperbaiki. Ini bukan feedback saya seorang, tapi juga dari rakan-rakan sekerja yang pernah singgah di Restoran Sekinchan Ikan Bakar .
Tapi, nasi lemaknya memang sedap bagi saya. Harga pun murah. Air di sana pun saya suka. Well, hopefully akan ada  lebih banyak improvement yang lebih positif especially in term of harga, agar apa yang berlaku kepada “Restoran Nasi Lemak Antarabangsa” tidak berlaku kepada Restoran Sekinchan Ikan Bakar ini. 
P/s : Semak Cuti Umum 2012 satt, tetiba terasa mengidam la pulak nak pekena Ikan Bakar Umbai.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Jalan Genting Klang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.