Pengalaman di Jabatan Pendaftaran Negara, Wangsa Maju

Last month, sempatlah singgahi Jabatan Pendaftaran Negara, Wangsa Maju. IC eyriqazz chip tak boleh baca pula. So, lecehla bila nak print EPF statement, nak buka akaun, nak register online untuk pelaburan unit trust public mutual dan pelbagai lagi. 


Jabatan Pendaftaran Negara Wangsa Maju

Selamat Datang
Ambil Nombor dulu

Fuhh, memang ramai giler orang. Time saya sampai tu adalah no. queue dalam 60 orang lagi nak kena menunggu. Sampai dalam pukul 215petang, dalam 530petang baru sampai turn saya dan selesai. Positif side is staff nampak lebih mesra pelanggan dan senyuman menguntum. Bagus-bagus, one of the reason mungkin coz dah ada kotak feedback untuk pelanggan terus memberikan respons. 



Lepas dah isi borang ambil gambar dulu
Ahh tidak, serius tak suka ambil gambar terus di sini

Rasanya staff yang ambil gambar tu kurang expert. Dahla eyriqazz ni kurang putih, bila siap IC ni diambil last week, gelap semacam. Adushh, malu nak tunjuk IC kat orang lepas ni. Sepatutnya diberi pilihan pengguna untuk ambil gambar sendiri, surela kami pun nak gambar yang terbaik di IC tu kan? Huk3, takper2, nanti buat IC baru. 

Skangni IC baru yang lebih canggih tu hanya boleh dibuat di JPN Shah Alam dan Putrajaya. Kalau tak sure masa ambil IC aritu terus buat yang baru. Tak suka,tak suka gambar eden gelap. Macam pendatang asing pun ada wooo…Hik3…

P/s : Ehh, apsal Official Website JPN versi Bahasa Inggeris campur-campur bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

8 thoughts on “Pengalaman di Jabatan Pendaftaran Negara, Wangsa Maju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.