≡ Menu
Kami terjahi Ikan Bakar Bagan Lalang lagi semasa mak mertua datang ke KL last time. Teringin nak makan seafood dan rasanya sekitar KL & Selangor, Bagan Lalang ini antara lokasi terbaik untuk makan Ikan Bakar dan hidangan Seafood.
 
Cantik. Sampai-sampai Matahari dah nak terbenam. Indahnya Alam Ciptaan Tuhan
Jom Order. Sejak Wifey pregnant ni, ketam menjadi kegemarannya
Pilih-pilih, Ikan-Ikan agak segar dan rambang mata dibuatnya
Nasi Lemak suatu kemestian
Serius sedap. RM2 sebungkus
Ketam Masak berempah. Ini 3 ekor ketam rasanya, RM38.25
Sotong Celup Tepung, kegemaran Alisya RM26.10
Pepahat masak Cili. Yummylicious, RM14
Kerapu Masak Tiga Rasa, pun sedap , RM22.20
Jemput makan. Isteri, Bapa Mertua, Adik Ipar menjamu selera.
Ikan Siakap Bakar , RM21.73. Wajib order setiap kali datang
Total 5 orang dewasa , RM154.20. Ok la kan? Berbaloi-baloi
 
Overall, memang puas hati menjamu selera di Restoran Terapung HM Ikan Bakar Bagan Lalang ni. Layanan memuaskan, harga berpatutan, makanan pun sedap. Kalau nak singgah sini, disarankan booking dulu, so sampai takdelah terkial-kial kalau tempat penuh. Time elok datang, sebelum matahari terbenam, viewnya memang marvellous. Makan pun rasa lebih berselera.



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • shahdiana 6 December 2011 at 1:24 am

    tengok sedapnya …yummy…:D

  • SyUhAdA 6 December 2011 at 1:54 am

    ketam tu nmpak sedap..

  • dbalkis 6 December 2011 at 2:03 am

    btol makan situ mmg sedap..

  • dbalkis 6 December 2011 at 2:03 am

    btol makan situ mmg sedap..

  • e.l.i.s.s.m.i.e 6 December 2011 at 2:08 am

    tak pernah sampai sini. dan tak pernah try pepahat tu.

  • abah khalisha 6 December 2011 at 2:57 am

    wah ketam berempah..terbaik!

  • Myvitrd 6 December 2011 at 3:01 am

    dah lama teringin nak gi sana bro.. tapi tak tersampai2 lagi.. insyaallah lepas habis pantang nanti baru nak bawa wife g sana

  • hira 6 December 2011 at 4:14 am

    puasa -.-

  • bvlgarigirl @ Arianna 6 December 2011 at 4:37 am

    Makanan nampak sedap. will try. suka kalau restoran yg bagi bil detail macam tu. bukan sekadar tulis2 kira2 sendiri dan cakap total yg tak masuk akal.

  • Syuk Ry 6 December 2011 at 5:01 am

    giler best.. !!

  • jedi 6 December 2011 at 5:03 am

    leh try nanti….cam best je..

  • Dalila Hamid 6 December 2011 at 5:09 am

    dela pernah makan tpi warung yg sebelah kiri tepi padang…… murah dan sadap

  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 6 December 2011 at 5:28 am

    barula nak diet lunch hari ne..mmm..dah lapr balik

  • beLLa 6 December 2011 at 6:00 am

    mak pon suke g bagan lalang n makan seafood kat sna. tp tak dpt challenge makan kat pangkor la. murah+sedap! ;p

  • BeaN MorENo 6 December 2011 at 6:55 am

    murahnya

  • shah 6 December 2011 at 8:07 am

    aduss,rindu makan pepahat

  • Matjoe 6 December 2011 at 10:03 am

    haha, mmg best doe mkn kt sini. rindu selalu nak dtg cni

  • titan 6 December 2011 at 2:26 am

    ohh, kalau makan kat sini. memang sedap betul. hoho..

  • Jasfyra 6 December 2011 at 3:17 am

    saya pun kalo p bagan lalang mesti p restoran HM tu..sedap!!

    • Naz 14 January 2013 at 4:42 pm

      Boleh bagi lokasi kedai. Then camne cara nak order? dah siap menu atau kena pilih sendiri seafood tu?

      • eyriqazz 14 January 2013 at 4:49 pm

        Lokasinya yang paling hujung …. Boleh pilih sendiri seafood tu…

  • D'ya Marshmello 6 December 2011 at 6:18 am

    ramai cakap makanan dekat situ sedap-sedap belaka, tapi tak berkesempatan nak pegi lagi.huhu

    LATEST ENTRY : Lelaki Malaysia VS Lelaki Korea

  • hazman aka species1980 6 December 2011 at 7:46 am

    Aku perasan bro mesti suka makan seafood kat area bagan lalang kan…itulah tandanya makanan tu berbaloi untuk wang kita sebagai pengguna….

  • Alyza Fisol 6 December 2011 at 10:08 am

    terliur la plak tgk gambar makanan2 tu…haish, ade kang yg pegi ni..hehe

  • Nana 7 December 2011 at 12:32 am

    not bad harga nya

  • shafman84 27 February 2012 at 4:22 am

    ermm…sedap2 belake….

  • Anonymous 29 July 2012 at 10:51 am

    boleh tunjuk map nak g sane x

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing