Hotel Deleeton Kota Kinabalu, Sabah

by eyriqazz on 16 December 2011

in hotel review, travel

Semasa bercuti di Kota Kinabalu, Sabah, kami menginap dua malam di Magellan Sutera Harbour Resort, dan dua malam di Hotel Deleeton. Reason being, Hotel Deleeton ni lokasinya lebih strategik,dekat dengan bandar dan lebih mudah nak jalan-jalan sekitar town.
Rasanya Hotel ini bertaraf 2-3 bintang dan harga bilik pun agak berpatutan, sekitar RM100-200.

Hotel Deleeton, lintas jalan je dari CentrePoint Sabah
Staffnya memang peramah. Dulu masa Isteri mengajar di Keningau, Hotel ni yang selalu menjadi pilihan kalau eyriqazz datang KK

Oklah biliknya. Just nak tidur, baring-baring, mandi,etc

Toilet. At least ,ada paip air. Takdela susah nak…

Televisyen dan mini fridge.Aiseh, Alisya nak sangat Kit Kat , RM8 tuu

Ada meja ble letak laptop, cool
Jom Shopping di CentrePoint Sabah

 

Harga/Kadar Bilik di Hotel Deleeton

Hotel Deleeton
Lot 45-46, Block E, Asia City,
Kota Kinabalu 88000, Malaysia
No. Telefon : 60 088 252222

  • ArELeEz 16 December 2011 at 3:37 am

    owh.. mmg reasonable ratenya. +, klu travel jauh2 nie, as long dpt bilik yg bersih & sesuai utk tido jer pun dah ok. instead ade xtra budget la kan.. buleh la nak demand!

  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 16 December 2011 at 3:40 am

    eh boleh tahan jugak biliknyekan?? tapi makanan kat sabah ne tak pedas itu je yg ila tak boleh..hehe

  • Myvitrd 16 December 2011 at 4:08 am

    boleh jadi hotel pilihan ni nanti kalau g KK

  • Rozuan Ismail 16 December 2011 at 10:11 am

    berbaloilah jugak harga dia

  • Em's Family 16 December 2011 at 4:44 pm

    berbaloi jugak hargenyer dengan servis dan facilities yang ade.. boleh letak in the list.. selalu dekat le meridien tu je

  • akubiomed 17 December 2011 at 3:18 am

    Ketika berkhidmat Kota Kinabalu, kalau hujung minggu selalu Window Shopping di Center Point dengan isteri maklumlah baru kahwin masa itu. :-)

  • Alin Marlini 17 December 2011 at 5:53 am

    harga agak berpatutan..

  • kakyong 17 December 2011 at 10:10 am

    boleh tahan juga harga bilik nya tu.. berbaloi la kan.. *saya dah lama x dok hotel*

  • miya 17 December 2011 at 12:55 pm

    best jgk hotel ni,, layanan staf terbaekk!! tapi ada 2 hotel lain yg best jugak dgn harga lagi murah, Hotel Asia City n Stay Inn. around situ2 jugak :)

  • AJ 22 December 2011 at 9:23 am

    istri kerja di keningau?
    skg masih mgajar sana lg?

  • ecadwinkyasha 29 December 2011 at 4:13 pm

    antara yg murah + terbaik around KK..mmg berbaloi,nak kemana-mana jalan kaki je kan..lebih2 nak gi pasar pilipin tu..hikhikhihk..

    Centre Point,org sini panggil CP je.tempat lepak eca & kawan-kawan :))

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: