Hotel Deleeton Kota Kinabalu, Sabah

Semasa bercuti di Kota Kinabalu, Sabah, kami menginap dua malam di Magellan Sutera Harbour Resort, dan dua malam di Hotel Deleeton. Reason being, Hotel Deleeton ni lokasinya lebih strategik,dekat dengan bandar dan lebih mudah nak jalan-jalan sekitar town.
Rasanya Hotel ini bertaraf 2-3 bintang dan harga bilik pun agak berpatutan, sekitar RM100-200.

Hotel Deleeton, lintas jalan je dari CentrePoint Sabah
Staffnya memang peramah. Dulu masa Isteri mengajar di Keningau, Hotel ni yang selalu menjadi pilihan kalau eyriqazz datang KK

Oklah biliknya. Just nak tidur, baring-baring, mandi,etc

Toilet. At least ,ada paip air. Takdela susah nak…

Televisyen dan mini fridge.Aiseh, Alisya nak sangat Kit Kat , RM8 tuu

Ada meja ble letak laptop, cool
Jom Shopping di CentrePoint Sabah

 

Harga/Kadar Bilik di Hotel Deleeton

Hotel Deleeton
Lot 45-46, Block E, Asia City,
Kota Kinabalu 88000, Malaysia
No. Telefon : 60 088 252222

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Sabah saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

 

Comments

  1. ArELeEz says

    owh.. mmg reasonable ratenya. +, klu travel jauh2 nie, as long dpt bilik yg bersih & sesuai utk tido jer pun dah ok. instead ade xtra budget la kan.. buleh la nak demand!

  2. BABY(MAMA AMANA&ARIEF) says

    eh boleh tahan jugak biliknyekan?? tapi makanan kat sabah ne tak pedas itu je yg ila tak boleh..hehe

  3. Em's Family says

    berbaloi jugak hargenyer dengan servis dan facilities yang ade.. boleh letak in the list.. selalu dekat le meridien tu je

  4. miya says

    best jgk hotel ni,, layanan staf terbaekk!! tapi ada 2 hotel lain yg best jugak dgn harga lagi murah, Hotel Asia City n Stay Inn. around situ2 jugak :)

  5. ecadwinkyasha says

    antara yg murah + terbaik around KK..mmg berbaloi,nak kemana-mana jalan kaki je kan..lebih2 nak gi pasar pilipin tu..hikhikhihk..

    Centre Point,org sini panggil CP je.tempat lepak eca & kawan-kawan :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing