Abang…Dah Potong Kan ???

Kalau Sifuku memilih antara Emas atau Saham? , Azam Tahun Baru ku pula, aku memilih antara menambahkan Aset dan mengurangkan Liabiliti. Yes, kredit kad, “My Silent Killer ataupun musuh dalam selimut ” yang menimbunkan lagi amaun di liabiliti.  The temptation of Kredit kad terlalu menggiurkan .

So, Azam tahu baru, Satu kad telah pun digunting/potongkan , dan berazam untuk bayar dan cancelkan ianya secepat mungkin. Umm, better late than never kan?Dari mengkayakan bank yang sudah cukup kaya, better improve my financial health especially dengan kehadiran Insan Baru tahun depan.

P/s :  Hutang Emas dibawa belayar, Hutang Kredit kad memanjang tak habis bayar.Before it is too late, Say No to Credit Card.

P/s/s : Abang…Dah Potong Kan ???? Of Course.. Abang dah Potong Credit Card Abang yangni demi masa depan yang lebih gembira di masa hadapan….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Abang…Dah Potong Kan ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.