Madu Kelulut dari Yuyu Zulaikha


Thanks Yuyu Zulaikha, madu kelulut yang eyriqazz minta kirimkan dari Pulau Langkawi sudah sampai semalam. Punyalah teruja, yerla, sejak beli first time di Pulau Langkawi tahun 2008, selepas itu kalau pergi langkawi or minta kawan kirimkan either dah sold out ataupun susah nak jumpa. 

Susah payah Mak Yuyu perah dari sarang kelulut di rumahnya. 


Bungkusan yang diterima

Hik3, comel je Mak Yuyu letakkan madu dalam botol-botol ini. 

Inila lebih kurang madu kelulut kalau beli kat luar. Warnanya lebih jernih jika dibandingkan dengan Madu Kelulut

Madu Kelulut dihasilkan oleh lebah kelulut – sejenis lebah yang bersaiz kecil (sebesar saiz lalat). Sarang lebah kelulut selalunya dijumpai di akar-akar atau tunggul pokok berhampiran permukaan tanah (tidak seperti sarang lebah biasa di atas pokok).

Khasiat madu kelulut termasuklah meningkatkan metabolisme badan, menambahkan tenaga batin, menjaga kecantikan, menguatkan wanita yang baru bersalin dan merawati pelbagai penyakit dan kecederaan dalaman. – Sumber SINI – 

Yey, tertunailah hasrat di hati….Once again :

Thanks a lot Yuyu Zulaikha 
As a token of appreaciation to yuyu, ada small contest buat 3 pemenang bernilai RM10 Cash/top up each. Lengkapkan slogan ini :

“Saya suka baca blog Yuyu Zulaikha  kerana …………………………. “. 3 Slogan terbaik akan saya minta yuyu zulaikha sendiri pilihkan pemenangnya. 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Madu Kelulut dari Yuyu Zulaikha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.