Kos Rawatan Perubatan Swasta Semakin Mahal

Korang ada RM36,000 tak? . Umm, honestly, bukan setakat 36K, RM10K pun takde dalam simpanan. Yup, kos perubatan sekarang especially swasta semakin mahal kini. Kalau surgery etc, riban-riban memang dalam tangan.
Last few weeks, Isteri direferkan ke Ampang Puteri Specialist Hospital kerana tekanan darah tinggi . Almost masuk ward, tekanan 160/110, baru 3 bulan pregnant. Nasib baik tidak masuk ward…
Berkongsi pengalaman, inilah kos :
Ubat yang diambil di APSH. RM300
Fuhh, giler mahal kan? Ni just 2 ubat untuk pregnancy. Belum campur lagi dengan charge perkhidmatan doktor etc. Nasib baik ianya dicover oleh syarikat eyriqazz. Tapi, sampai bila kan?
Kata pepatah beringat sebelum kena. Kos rawatan perubatan semakin meningkat naik. Kalau tidak mengambil langkah dari sekarang, maybe one day, kita hanya akan sepenuhnya bergantung kepada hospital kerajaan yang mengambil masa yang agak lama untuk mendapatkan rawatan (berdasarkan pengalaman).
P/s : Mencegah lebih baik dari mengubati, Sediakan Payung Sebelum Hujan.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

13 thoughts on “Kos Rawatan Perubatan Swasta Semakin Mahal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.