My Nuffnang Story

by eyriqazz on 27 October 2011

in nuffnang


My Nuffnang Story. Umm, dimanakah harus saya bermula? Terlalu Indah dan Gembira pengalaman bersama Nuffnang yang sukar diluahkan dengan kata-kata. 2 tahun lebih bersama Nuffnang, I really enjoy it. Rasanya biarlah gambar dan entri-entri sebelum ini menceritakan kembali “My Nuffnang Story“.

Contest Pertama yang saya menangi bersama Nuffnang, Hadiah bernilai RM1,100

I Won the 3rd Prize for Project Alpha Blogging Contest


Event Pertama yang saya Join Bersama Nuffnang

Blogger Pertama yang saya jumpa In real Life, Je Jai
Now, terus kamceng 

Moving forward, more entries, lebih aktif bersama Nuffnang, lebih Income bersama Nuffnang, Lebih banyak event yang menguja saya joini bersama Nuffnang. 

Anak Isteri pun turut berpeluang Join Sekali
Wish list : More event for Parenting Blogger

One of the main reason I remain loyal/stick with Nuffnang : Staff Nuffnang yang Peramah

Persahabatan Yang Dibina Mostly Melalui Event yang Nuffnang anjurkan


Tak lupa juga, hadiah menarik yang dimenangi dari Contest bersama Nuffnang :
Selain daripada Hadiah di atas, tahun ini turut dimurahkan rezeki Contest bersama Nuffnang. Memenangi Pakej Percutian ke Kota Kinabalu Sabah, IPAD 2, Best Dress HyppTV event, dan juga subscription to Astro B.yond PVR selama setahun.

Other recognition dan peluang yang sukar dicari ganti antaranya :

                           Live Blogging – Gatsby Deodorant Street Fair-

Berpeluang Berjumpa dengan Top Bloggers
** Nuffnang should do more often in the future
Dijemput Sebagai Guest Blogger, Nuffnang Sharing Session di Pak Li Kopitiam
Salah Seorang Pioner Nuffnang Glitterati Plus


The best Part :


It didn’t stop there. For me, sebagai blogger ni kita sama saja. Popular or tidak, berpijakla di bumi nyata. Kepopularan itu boleh hilang sekelip mata.Apa lah sangat “kepopularan seorang blogger?”. Namun jika kita ‘humble dan terus pada prinsip, Humility in Oneself, Respect for Others’, InsyaAllah, orang disekeliling kita pun lebih selesa dengan kita.

Ranjau dan duri bersama Nuffnang pun ada, antaranya :


Sayapun almost meninggalkan Nuffnang ( Selamat Tinggal Nuffnang ). Namun manakan mungkin semudah itu saya meninggalkan Nuffnang apabila entry itu pun Nuffies yang pertama mengomennya. Hanyalah entry hangit. Honestly said i really, really, and I Love Nuffnang.

Income? Umm, tepuk dada,tanya selera. Tanya diri anda, apa yang anda mahukan. Peluang dan pilihan terpulang kepada diri sendiri. Myself, saya gembira dengan Side Income bersama Nuffnang disamping peluang lain yang sukar dikecapi andainya saya memilih yang lain. 


Yes, saya bukan blogger Jutawan. Saya bukan blogger Popular. Saya bukannya Kacak dan mempunyai badan yang ketak-ketak. Namun saya mampu express myself dan Nuffnang tidak menilai saya mengikut faktor di atas. Syukur dengan rezeki 3-4 angka sebulan bersama Nuffnang. Tepuk dada, duit masuk, Investkan untuk masa depan dan juga on Special Occasion bolehla belikan hadiah untuk yang tersayang , i.e. :

My Nuffnang Story, sekarang ini betul-betul teruja untuk turut serta di salah satu event yang dinanti-nanti yang bakal dianjurkan oleh Nuffnang iaitu :

Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 yang akan diadakan pada 16 December 2011, Putrajaya Marriot

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region’s best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.” – More Info dan berpeluang turut serta di event ini, terjahi SINI -

Yes, i really wanna join this great event. Dua tahun lepas di Singapura, tidak sempat join coz masih baru dan kurang yakin lagi. Now, memang taknak lepaskan peluang ini. 
This is My Nuffnang Story, How About you?
  • Myvitrd 26 October 2011 at 6:57 am

    go..go eyriqazz.. pastikan dapat menang satu award nanti.. kami di GTBC memberi sokongan tidak terhingga bro.. aku tak dapat nak join event besar ni sebab tarikh tu due wife aku.. takut bersalin nanti atas carpet merah tu.. hehehe

  • D'ya Marshmello 26 October 2011 at 7:29 am

    wahhh, blogger yang hebat! keep it up! smoga berjaya dalam hidup n yg pling penting jgn lupa diri apabila dah berjaya..
    p/s: comelnya alisya and cikgu azwa.. miss them damn much!

    JOM BACA & KOMEN : Mangsa Fesyen Ala-Ala Lady Gaga

  • norh 26 October 2011 at 7:58 am

    bila la agaknya nak dapat macam ni..haishh

  • fathiyyahISMAIL 26 October 2011 at 8:09 am

    wahhh best nyaa +___+

  • secantikmanis 26 October 2011 at 8:13 am

    uwahhhh jelesnya… banya betul event yang bro sudah sertai,,,bukan setakat sertai menang pulak tu

  • Syafiq Ahadin 26 October 2011 at 9:10 am

    wow! tu yang keluar dari mulut ni. wow! wow! dan wow!!!!!

  • Jerr 26 October 2011 at 10:21 am

    wah . memang best ~ “D

  • aRe-lOnG 26 October 2011 at 10:25 am

    memang banyak kenangan tuan bersama nuffnang tu…

    seronoknye bile dpt mcm2 kan…hehehe

  • MiSS iZZati 26 October 2011 at 10:40 am

    Seronok jer baca…tak rugi join nuff..

  • kozumi_ro 26 October 2011 at 11:06 am

    jeles nyer hahaha…

    nbuffnang sangat sayangkan anda^ ^…

    ogogogogo!!

  • Gen2Merah 26 October 2011 at 11:09 am

    wowwwwwwwwwwwwwww… hebatnyaaaaa… bila la saya nak jadi macam tu ya… terbaeekkkk

  • hanani 26 October 2011 at 12:04 pm

    wow,bestnya.. good luck bro. Kompem pegi ni..all the best :)

  • shahdiana 26 October 2011 at 12:27 pm

    bestnya..harap dapat jadi camtu…tak yah glamer sangat tapi dapat side income sket jadilah…ada tips tak???follower pun ciput sangat

  • amirnawawi 26 October 2011 at 12:39 pm

    Wah!! Terbaik la bro.. Good luck for you..

  • Miza Yusof 26 October 2011 at 1:16 pm

    banyak betul kenangan yang bro kecapi ersama nuffnang. entah bila miza boleh merasa seperti nih. hihi :D

  • Myra Jay 26 October 2011 at 4:35 pm

    Wowwww!!! & Tahniah ye bro..

  • Myra Jay 26 October 2011 at 4:36 pm

    Wowwww!!! & Tahniah ye bro..

  • Abang Suara 26 October 2011 at 6:43 pm

    biggest check…i like! semoga dimurahkan rezeki =)

  • muchang 26 October 2011 at 6:52 pm

    alhamdulillah banyak rezeki :)

  • BeaN MorENo 26 October 2011 at 11:06 pm

    teringat zaman muda-muda dulu dengan Nuffnang haha

  • KiD 27 October 2011 at 1:30 am

    dua tahun.. lama dan banyak event yang join.. cayalah bro! tangkap satu award..

  • madammondoq 27 October 2011 at 2:45 am

    wah.. kalau i yg buat entry ni.. mahu ciput je event yang baru join.. huhu.. Semoga dapat menggondol any award bro!!!

  • kakyong 27 October 2011 at 4:27 am

    tahun ini adalah tahun paling hampa.. dar feb 2011 hingga kini, earning nuff belum cecah rm50 pun… huhhh..

  • kak ina kl 27 October 2011 at 4:32 am

    memang banyak kenangan manis bersama nuffnang. memang masih setia lagi dengan nuffnang kan gto

  • JMR 27 October 2011 at 6:27 am

    like-like kehidupan sorg blogger hebat..tahiah bro..kompom ko akan dpt something di event tu nnt:-)

  • Hans 27 October 2011 at 6:47 am

    wow
    cool

  • makdara TERdiva 27 October 2011 at 7:38 am

    eyriqq mesti tercalon punyalah..

    btw, gud luck bro!

  • farra8979 27 October 2011 at 8:13 am

    bestnye sebab dah menang banyak2 kali… ^__^

  • aimaniman 27 October 2011 at 9:43 am

    hebat la tahniah…

  • aimaniman 27 October 2011 at 10:15 am

    wow.. seronoknya.. bilalah nak rasa seronok macam ni dapat berita gumbira drpd nuffnang? ok la jom la tengok pengantin ni, rasanya kenalkan?

  • Pacifista 28 October 2011 at 7:29 pm

    wah…geram je tengok butang advertorial tu.rasa nak drag je masuk kat akaun saya.hehe :p

  • Cik Akmal 30 October 2011 at 12:35 pm

    Wah bestnya… Good luck!!

  • Teh Tarik Drinker 9 November 2011 at 2:18 am

    won’t be surprised to see you being nominated bro. if that happens, you have my support for sure!

    [tehtarikmemoirs.com]

  • sohoque 17 October 2012 at 7:05 am

    perrrgghhhh.. sungguh bersemangat aku baca cerita eyriqazz ni. tak sabar nak ikut jejak juga

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: