Kredit Kad | Ah Long Yang Sangat Senyap


Kredit Kad | Ah Long Yang Sangat Senyap” – Bean Moreno
 
Jom tengok komen terpilih, apa kata readers berkenaan “ Say No to Credit Card
 
kena ada satu – at least...
untuk emergency mcm masuk hospital… klu pegi hospital gomen… ok la… klu private dia minta deposit… mana nak cari masa tu… – EjaMaria
 
selama mengenal dunia pekerjaan hampir 5 tahun ni, belum pernah terfikir nak guna kredit kad. Alhamdulillah hidup masih lg mewah tanpa terasa beban hutang. pucuk pangkalnya kita kene pandai mengawal perbelanjaan. For emergency case, sy ada simpanan khas tuk emergency jer. thrugh debit card. tak payah pening kepalaSyuq
 
kalau ada pilihan lain, better say no to credit card. pada awalnya memanglah niat untuk guna credit card pada masa kecemasan. tapi jika salah percaturan, masalah besar pulak menimpa.yang penting: educate diri untuk kawal perbelanjaan. – Azelyusoff
 
kredit kad adalah sejenis leverage..it is our choice to use it at our favor atau abuse it. kredit kad membawa keburukan kalau kita tak pandai nak manage penggunaannya..apa pun pada saya kredit kad adalah keperluan jugak zaman sekarang..tapi kalau tak pandai nak manage baik jangan guna.. – Rai
 
BANYAK KEBURUKKAN KALAU TAK PANDAI NAK MANAGE KAD KREDIT NI .. BOLEH JADI MUFLISsebagai salam seorang pengguna kad kredit sejak tahun 2007 memang banyak bawa keburukkan dari kebaikkan.. kebaikkan kalau kecemasan leh guna untuk buat bayaran.. tapi keburukkan bila dah terlupa dan terlalu taksub shopping berlebihan.. GAJI UNTUK SEBULAN SEMUA HANYA BAYAR KAD KREDIT JE.Pengalaman mengerikan apabila Gaji sebulan saya di Tahan dan terpaksa dipotong semuanya gara-gara Kad kredit tertunggak tidak dibayar..

Baki yang di tinggalkan hanya RM1 sahaja.. nak makan apa kalau duit tinggal RM1 untuk satu bulan..

SETUJU dengan EYRIQAZZ ” Say No to Credit Kad”” – Myvitrd

 
saya ada satu kredit kad,untuk kemudahan beli tiket flight.Tapi malangnya saya di antara yg tak bijak mengurus..setakat ni saya bayar minimum je tiap2 bulan..hmmmmm – Norinaomar
 
kredit kad ni mmg berhantu. salah guna, padah menunggu..tapi kalo bijak mengawal, insyaAllah selamat.. – JMR

Bagi yang betul-betul serius untuk settlekan hutang kredit kad dengan lebih pantas, saya rekomenkan untuk dapatkan –> Ebook Langsai Hutang Kredit Kad

 
Tepuk dada,tanya selera. For me, berdasarkan pengalaman, tak ramai yang mampu menahan temptation kredit kad dan membuat pembayaran secara penuh setiap bulan. Enough Said, Mencegah Lebih Baik dari MengubatiJangan jadi salah seorang yang terbeban dengan hutang kredit kad.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Kredit Kad | Ah Long Yang Sangat Senyap

Leave a Reply to Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.