Kecil-Kecil Sudah Badigool

Gambar Sekadar Hiasan (Kredit Picture HERE )

Kecil-kecil sudah Badigool. Itulah yang boleh saya katakan bila membaca artikel ini di The Star Four youngsters Rape and Sodomize Seven-Year-Old Girl . Sudahla dirogol beramai-ramai, diliwat pula oleh perogol-perogol yang baru berusia 10-11 tahun. Masih lagi mentah dan budak-budak.

Hati seorang bapa yang mempunyai seorang anak perempuan yang semakin membesar membuak-buak perasaan marah. Semakin besar dugaan membesarkan anak-anak di zaman yang serba mencabar ini.

Dimanakah silapnya, Adakah kerana :
  • Pengaruh Internet ,VCD lucah, 3gp lucah yang begitu mudah didapati kini?
  • Ibubapa sibuk mencari rezeki di atas kos sara hidup yang semakin menghimpit sampaikan anak-anak semakin terabai?
  • Semangat kejiranan yang semakin menipis sampai tidak tahu apa yang berlaku kiri dan kanan. Jika tahupun buat-buat tak tahu and “Mind Your Own Business?”
Entahla, semakin risau dalam membesarkan anak-anak. Cukupkah ilmu di dada? Cukupkan langkah pencegahan dan ajaran yang bakal diberikan buat anak-anak. 

P/s : Bagi yang mempunyai anak perempuan, sama-samalah kita Amalkan Doa Pelindung : Elak anak perempuan Dirogol/Dizalimi
P/s/s : Di manakah silapnya? Ada sebarang cadangan/pandangan yang boleh dikongsikan dalam membesarkan anak-anak especially anak perempuan ini?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

10 thoughts on “Kecil-Kecil Sudah Badigool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.