Ada Apa Dengan MyEmail.my

Hari Isnin yang lepas, 3 Oktober 2011, saya telah menghadiri MyEmail  Blogger Briefing di ofis Tricubes Bhd. Special thanks to Nuffnang for the invite. Actually memang saya teringin nak pergi dengar sendiri penerangan dari syarikat ini kerana begitu hangat perkara ini didengari dari pelbagai medium i.e. Media,blog,word of mouth dan etc.Ada yang uenak, ada yang kurang enak, ada yang macam-macam laa..

Antara blogger yang hadir..Yiezaa Geng Talibaruts Sentiasa memeriahkan suasana
Briefing lebih kurang 30 minit telah diberikan sendiri oleh CEO Tricubes Bhd, Khairun Z. Mokhtar (maaf, gambar ada ambil tapi tak jelas, almaklumla, kamera saya agak sensitif dengan cahaya lampu) dan juga staff Tricubes yang lain.

 Info berkenaan Syarikat : Tricubes Berhad
Dipendekkan cerita, Tricubes telah beroperasi lebih dari 10 tahun yang menjalankan business software dan hardware development. Antara client mereka adalah PDRM dan JPJ. Turut terlibat dengan pelbagai projek di luar negara.

Apa Itu MyEmail?
Saya tidak mahu bercerita panjang lebar, bolehla anda rujuk kepada entri-entri ini:
For me ianya satu inisiatif yang boleh memberikan kesan yang positif seandainya apa yang dirancangkan berjalan lancar seperti dirancangkan. Dari Q&A session kami juga diterangkan bahawa tiada charge dikenakan ke atas pengguna, ianya tidak diwajibkan kepada rakyat malaysia dan ‘kos akan dikenakan ke atas biller’ [ PM: Signing up for 1MY E-mail is voluntary]
For me, antara kelebihan features myemail ini adalah dapat menerima alert tentang bil-bil kerajaan i.e. DBKL, membuat pembayaran (Umm, similar to MyEG?) , dan pelbagai pembaharuan coming soon.

Apa Itu Ebiling?
Kelebihan Ebiling…Less paper, good to environment
MyEmail demo..Lebih kurang my e-mail hotmail
Ofis Tricubes Berhad di Great Eastern Mall, Jalan Tun Razak
Yiezaa, makan time..
Entry makan bolehla terjahi entri ini : Makan Malam di Alexis Great Eastern Mall
As saya mahu experience sendiri myemail.my ni, saya pun registerkan la..Ianya mengambil masa lebih kurang 24jam untuk diapprovekan as nak kena verify dengan Jabatan Pendaftaran Negara. E-mail saya masih kosong, meh2 hantar email kat saya di :

Teringin la juga nak mencuba apa features yang menarik :

Aisehh,seriusly,tak faham part ni..Nantila saya e-mailkan kepada CEO myemail..
Surela nak try services yang mungkin memberikan kebaikan untuk saya
Overall, put the “Politics” aside, dan fokuskan kepada inisiatif itu sendiri, for me seandainya ia seperti dirancangkan ianya akan banyak memudahkan pengguna dan juga biller. Hopefully camtu la harapnya.  Senang la kerja saya sebagai bapa/pekerja fulltime untuk menguruskan bil-bil semasa, pembayaran Income tax, bayar cukai pintu,cukai jalan etc.Some part tu, rasanya mungkin dah boleh bergabung dengan MyEG so satu platform for all….
Apapun, jika anda anda cadangan,pandangan, komen la di entry ini. Entri ini akan saya forwardkan kepada CEO Tricubes so mungkin dia/staff boleh menjawab persoalan yang mungkin terbuku di hati selama ini…
P/s : “With A Great Power, Comes a Great Responsibility”. “With A Great Initiatives, Surely Come A Lot Of Obstacles”. Kami sebagai pengguna hanya mahukan yang terbaikkk…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Ada Apa Dengan MyEmail.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.