Senarai Bazaar Ramadhan Sekitar Kuala Lumpur & Selangor 2010/2011/2012

UPDATED 22 Julai 2012 – 


Senarai Bazar Ramadhan Sekitar KL & Selangor 2012


Senarai Bazar Ramadhan Terbaik Di Kuala Lumpur & Selangor 2011 bolehla terjahi SINI

Yang dekat dengan rumah eyriqazz :

Jalan Rejang 11, Setapak Jaya Setiawangsa

Jalan Wangsa Melawati 3 Setiawangsa

Jalan Wangsa Delima Setiawangsa

Rampai Business Park, Jalan Rampai Niaga 6 Setiawangsa

Hadapan Surau Al-Ikhlasiah, Kg Semarak off Jalan Semarak Setiawangsa

Jalan 1a/6, Setapak Indah, Danau Kota Wangsa Maju

Siar Kaki Depan Ong Tai Kim, Gombak Wangsa Maju

Jalan Langkawi, Teratai Mewah Wangsa Maju

Kaki lima Plaza Idaman Wangsa Maju

Jalan 4/27A Seksyen 2 berhadapan Bangi Kopitiam Wangsa Maju Wangsa Maju

Jalan 3/27A berhadapan Alpha Seksyen 1, Wangsa Maju Wangsa Maju

Di atas siar kaki Jalan Gombak / Plaza Idaman Wangsa Maju

Siar kaki Jalan Danau Saujana Jalan Langkawi, Jalan Genting Klang Wangsa Maju

Di atas siar kaki Jalan jernai, Medan Idaman Wangsa Maju

Tapak Pasar Malam Taman Melati Wangsa Maju
 
Entry tahun lepas
 
Kali ini saya nak buat  Senarai Bazaar Ramadhan Sekitar Kuala Lumpur 2010 .Sebelum ini masa kerja di Subang Jaya beberapa tahun yang lepas, time bulan puasa balik naik komuter, kadang-kadang tak sempat nak singgah di Bazaar Ramadhan terutamanya yang mana terdekat (especially bila tak tahu kat mana ada bazaar ramadhan terdekat).

So, kali ini saya search internet namun tak jumpa juga. Jadi, saya mahu updatekan senarai ini mengikut tempat yang terdekat dengan saya dan juga dari website DBKL. Nanti, tambah-tambahla ya yang mana yang anda tahu, saya updatekan juga di sini nanti. Senang skit nak menyinggah terutamanya yang mana Bazaar Ramadhan yang best.

BUlan Puasa Bakal Menjelma | Bazaar Ramadhan Menjadi Tumpuan Ramai ( Kredit Picture to HappyhomeMaker )
Inilah list/senarai bazaar ramadhan sekitar KL/Kuala Lumpur (rasanya tarikh  puasa tahun ini adalah dari 11 August sehingga 9 September 2010)  :
1) Taman Danau Kota, Setapak (dekat tapak Uptown Danau Kota, tahun-tahun lepas, biasa-biasa aja makanan di sini)
2) Taman Setapak Jaya, Setapak ( Pun biasa juga, Uptown better Danau Kota lebih best rasanya)
3) Wangsa Maju Section 1 ( dekat Jusco Wangsa Maju, pelik juga,tahun-tahun lepas, Indon pun ada yang berniaga)
4) Lorong/Jalan Tuanku Abdul Rahman (bersesak dan ramai orang, tapi macam biasaje saya beli)
5) Bandar Baru Sentul
6) Persiaran Setiawangsa
7) Jalan Telawi, Bangsar
8) Taman Tun Dr. Ismail
9) Taman Dato’ Senu
10) Sri Melaka Flat
11) Datuk Keramat Market
12) Gombak Market
13) Taman Seri Selamat
14) Taman Koperasi Polis Fasa 1
15) Bukit Indah Ampang
16) Pantai Dalam
Best : ayam golek dia lembut, manis & sos yg sedap…mmg best ++ pekena dgn ns lmak bungkus daun pisang…memang meletOp bro!! bak kata Cimon.
17) Kota Agro Jalan Tun Razak
gerai 21…dapur ibu intan..saya jual Mee Rebus Johor & Aneka Soto resipi turun temurun..kualiti insyaAllah sekali rasa pasti nak lagi..
Anda tambah-tambahkan la juga ya? Nanti boleh saya updatekan. Bolehla kasi review skali apa yang best dekat Bazaar Ramadhan yang pernah anda singgah atau dekat dengan kawasan anda. Manatau, boleh-boleh saya singgah juga. Hik3, puasa tak start lagi dah sibuk nak pergi Bazaar Ramadhan. Biasalah, bila both kerja, inilah tempat tumpuan kami. Hajat hati nak berbuka puasa dan dijemput Kak Ina KL ataupun Mat Gebu, tak kesampaian. Hik3, gurauje.
P/s : Kawan saya cakap ,bisnes bazaar ramadhan memang masyukk. Setakat nak dapat untung dalam RM10 ribu sebulan, memang tiada masalah. Betulke?
P/s/s : Tak berapa suka pi Bazaar Ramadhan actually, sesak dan ramai sangat orang. Yang menjualnya pula, banyak yang tak pandai memasak, namun kerana keuntungan besar dicari, meniaga juga. Dari 10 gerai, nak cari 1 gerai yang betul-betul best pun susahkan? Itu pengalaman saya sepanjang hampir 5 tahun menetap di KL. Lain pula kalau di Terengganu dan Kelantan, pi Bazaar, tak tahu nak pilih gerai mana, semua sedap-sedap dan menyelerakan dan pilihan dipilih kena dengan caranya. Apa pula pandangan dan pengalaman anda?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Senarai Bazaar Ramadhan Sekitar Kuala Lumpur & Selangor 2010/2011/2012

Leave a Reply to encik luth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.