Makan Malam di Waterfront Kota Kinabalu

Pucuk dicita,ulam mendatang. Di malam kedua Percutian di Kota Kinabalu, Sabah , Angah & Suami ajak/belanja kami makan di Waterfront. Tempat yang tak jauh dari Ikan Bakar Pasar Filipina dan hanya dibuka di waktu malam. Waktu siang,tempat ni dijadikan parking. Inilah namanya tindakan yang bijak, kan?

Alisya di Waterfront, Kota Kinabalu. Bukan main happy lagi

Penuh dan meriah kawasan ni.
Haa, pilihla sendiri seafood yang memang fresh dan menggiurkan
Must try kalau pergi KK. Chicken Wing dan Bontot ayam panggangnya memang sedap.
2 keluarga. Ikan Merah dan Siakap menjadi pilihan kami
Chicken Wing/Kepak Ayam Panggang. Nyam,nyam..Sedap,Sedap…Rating 9/10
Ikan Merah Masak Stim Halia. Sedap juga
Butter Prawn. Semestinya kegemaran Isteri
Ikan Siakap Masak Tiga Rasa.Marvellous,marvellous.
Alisya siap nangis-nangis teruja nak makan…Hik3
Happy Moments…Wife and her BFF ,Angah di Kota Kinabalu, Sabah
Hik3, Sweetje
Overall, makanan di Waterfront ni memang sedap dan terbaik. Di sini boleh order ikan dan menu yang kita sukai.So, takdelah boring sangat hari-hari pekena ikan bakar je kan? Sekali sekala nak juga tukar selera, tak gitu? Fuhh, Kota Kinabalu memang antara tempat menarik untuk pekena Ikan Bakar. Murah,sedap, menggiurkan…Yummy..Thanks Angah & Rosman belanja kami makan. Next time, our turn blanje u all pula ya?
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Kota Kinabalu/Sabah saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.
P/s : Dapat pekena Ikan Bakar berbuka puasa harini best juga kan?

Comments

  1. ArELeEz says

    yupp! betul3! kat kk makanan mmg superb! murah jugak. bln 6, leez ke kk wif family mertua, makan ikan bakar ramai2 dlm 14 org dgn menu yg super bnyk baru 400 hengget. sodap lak tuh! b’baloi2.. & chicken wings tu pun sodap jugak!

  2. Penjana Minda Strategik says

    Kat KK mesti harga Chicken Wing RM1.20 per kepak kan..jom ke Keningau Rm1..kalau aku balik Sabah aku akan beli RM20..sekali makan jew..bukan la aku ni pelahap..setahun tak balik Sabah kene la makan banyak2..dan dah tentu resepi Chicken Wing tidak ada kat negeri lain melainkan org Sabah berniaga CW kat smjung

  3. says

    dua kali g KK tapi tak berkesempatanlah pula ke waterfront ni..tak tahu jugak yang kat sini ada food bazar bila waktu malam.

    ujung tahun ni nak trylah..

  4. MamaYatie says

    isk3x…tak leh nak kata apa dah..kalo rupa nampak sedap, org yg makan kata sedap..harus lah sedap tur..

  5. MamaYatie says

    isk3x…tak leh nak kata apa dah..kalo rupa nampak sedap, org yg makan kata sedap..harus lah sedap tur..

  6. eddie says

    salam…mmg seronok dpt bcuti ke sabah ni..gerenti puas mkn seafood nye…
    sesapa dr kl nk menyewa kete, bole kasitau sama sy…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing