Makan Malam di Waterfront Kota Kinabalu

by eyriqazz on 2 August 2011

in Alisya, family, food, travel

Pucuk dicita,ulam mendatang. Di malam kedua Percutian di Kota Kinabalu, Sabah , Angah & Suami ajak/belanja kami makan di Waterfront. Tempat yang tak jauh dari Ikan Bakar Pasar Filipina dan hanya dibuka di waktu malam. Waktu siang,tempat ni dijadikan parking. Inilah namanya tindakan yang bijak, kan?

Alisya di Waterfront, Kota Kinabalu. Bukan main happy lagi

Penuh dan meriah kawasan ni.
Haa, pilihla sendiri seafood yang memang fresh dan menggiurkan
Must try kalau pergi KK. Chicken Wing dan Bontot ayam panggangnya memang sedap.
2 keluarga. Ikan Merah dan Siakap menjadi pilihan kami
Chicken Wing/Kepak Ayam Panggang. Nyam,nyam..Sedap,Sedap…Rating 9/10
Ikan Merah Masak Stim Halia. Sedap juga
Butter Prawn. Semestinya kegemaran Isteri
Ikan Siakap Masak Tiga Rasa.Marvellous,marvellous.
Alisya siap nangis-nangis teruja nak makan…Hik3
Happy Moments…Wife and her BFF ,Angah di Kota Kinabalu, Sabah
Hik3, Sweetje
Overall, makanan di Waterfront ni memang sedap dan terbaik. Di sini boleh order ikan dan menu yang kita sukai.So, takdelah boring sangat hari-hari pekena ikan bakar je kan? Sekali sekala nak juga tukar selera, tak gitu? Fuhh, Kota Kinabalu memang antara tempat menarik untuk pekena Ikan Bakar. Murah,sedap, menggiurkan…Yummy..Thanks Angah & Rosman belanja kami makan. Next time, our turn blanje u all pula ya?
P/s : Dapat pekena Ikan Bakar berbuka puasa harini best juga kan?
  • Hans 2 August 2011 at 7:14 am

    walawehhhhhhhh
    sedapnya

  • Nana 2 August 2011 at 7:16 am

    adeh mengegar iman ni hahahah

  • AYuNG 2 August 2011 at 7:16 am

    chicken wing sana memang sedapppp..
    ayung dh penah try dah..hihi:)

  • mama tisya 2 August 2011 at 7:18 am

    ikan merah kt KK mmg femes…aduhai terbyg2 makanan sedap2 time p sabah aritu

  • abah khalisha 2 August 2011 at 7:29 am

    fulamak pekena ikan bakar yg segar…sedapnya!

  • ::EIDA:: 2 August 2011 at 7:35 am

    Terliur !

  • Mama Zharfan 2 August 2011 at 7:55 am

    kalau me pegi sana, maunya naik few kilos sbb ops mkn2 tu hehe

  • ArELeEz 2 August 2011 at 8:04 am

    yupp! betul3! kat kk makanan mmg superb! murah jugak. bln 6, leez ke kk wif family mertua, makan ikan bakar ramai2 dlm 14 org dgn menu yg super bnyk baru 400 hengget. sodap lak tuh! b’baloi2.. & chicken wings tu pun sodap jugak!

  • hazman aka species1980 2 August 2011 at 8:37 am

    IKAN MERAH tu menarik jugak , boleh dicuba menu tue…. bila mau belanja saya yang bujang nie…

  • cucu umie 2 August 2011 at 8:38 am

    wah..nampak boleh tahan..mncabar jugai man niekan..hehe

  • aimaniman 2 August 2011 at 8:58 am

    ala untung payung… sodapnya dapat jalan2 makan2 je… ari2 post n3 pasal makan.. jelesnya…

  • Myra Jay 2 August 2011 at 8:59 am

    Sedapnyer butter prawn tu..
    terus terliur ha.. :)

  • ecadwinkyasha 2 August 2011 at 9:46 am

    cehhhhh,,terbaik.hehehe :)

  • saiazuan 2 August 2011 at 10:01 am

    waaaah nice :)

  • norinaomar 2 August 2011 at 11:55 am

    dua kali g KK tapi tak berkesempatanlah pula ke waterfront ni..tak tahu jugak yang kat sini ada food bazar bila waktu malam.

    ujung tahun ni nak trylah..

  • Penjana Minda Strategik 2 August 2011 at 12:00 pm

    Kat KK mesti harga Chicken Wing RM1.20 per kepak kan..jom ke Keningau Rm1..kalau aku balik Sabah aku akan beli RM20..sekali makan jew..bukan la aku ni pelahap..setahun tak balik Sabah kene la makan banyak2..dan dah tentu resepi Chicken Wing tidak ada kat negeri lain melainkan org Sabah berniaga CW kat smjung

  • JMR 2 August 2011 at 2:04 pm

    fuhhh..kat sana memang seafood murh2 kan..terbaik la..meleleh bro!

  • MamaYatie 3 August 2011 at 12:46 am

    isk3x…tak leh nak kata apa dah..kalo rupa nampak sedap, org yg makan kata sedap..harus lah sedap tur..

  • MamaYatie 3 August 2011 at 12:46 am

    isk3x…tak leh nak kata apa dah..kalo rupa nampak sedap, org yg makan kata sedap..harus lah sedap tur..

  • Suliana 3 August 2011 at 3:56 am

    wah sedapnya.. budak tecit tu nangis nape tu.. hehe

  • eddie 7 December 2012 at 5:23 pm

    salam…mmg seronok dpt bcuti ke sabah ni..gerenti puas mkn seafood nye…
    sesapa dr kl nk menyewa kete, bole kasitau sama sy…

    • eyriqazz 7 December 2012 at 5:51 pm

      Please provide ur details utk kereta sewa..

      • eddie 11 December 2012 at 7:52 pm

        ni no fon sy…..
        012-8241003

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: