(Lunch) Ikan Bakar Pasar Filipina

by eyriqazz on 1 August 2011

in food, travel

Malam pertama Dinner dan pekena Ikan Bakar Pasar Filipina. Keesokan harinya, masih teruja. Lunch la pula di sini kembali,cuma pilih gerai yang lain pula (P/s : bagi yang tak tahan godaan berpuasa,sila click X). Hik3…Ini pengalaman sebelum berpuasa.
Fuhh,meleleh Air Liur. Tak keruan nak pilih yang mana satu
Pekena Ketam pun sedap ni..Nyam2,terliur sudah
Menanti penuh Sabar….
Sotong Bakar, delicious..Terbaik..RM12
Ketam, ketam Sabah memang sedap. Besar-besar pulaktu. RM15
Jemput makan….Yummy, adussh,kecur air liur
Kerapu lagi.Saya memang penggemar ikan kerapu. Saiz sederhana RM18
Nyam2,sedap…Memang puas hati
Memang sedap,tak puas hati.Dah habis lauk2, tambah lagi Ikan Merah bakar, RM8. Habis saya ratah seorang.Fuhh,memang fresh dan segar. Sedap sangat sehh.


Action speak for itself..Licin…
Ikan bakar belakang Pasar Filipina memang sedap dan terbaik. Murah,fresh, dan ……….fuhhh, buat saya terliur dan tak sabar nak terjahi Sabah lagi.Wait for me, Nov 11 kami datang lagi….
  • ::EIDA:: 1 August 2011 at 6:08 am

    Best!!

  • ecadwinkyasha 1 August 2011 at 6:12 am

    adeiii,jeles jeles..ne nak pg pasar pilipin buka pose kat sana jawabnya :P

  • e.l.i.s.s.m.i.e 1 August 2011 at 6:24 am

    menangis tengok..dugaaan berat nih..hahahahahaa

  • Izan Ishak 1 August 2011 at 6:27 am

    semua best!!! dah terliur ni~

  • Aku Ibu Muda 1 August 2011 at 6:38 am

    nasib baik sy berjaya dengan godaan ini..hihi..berjaya scroll hingga ke hujung entry :)

    mmg yummy!

  • Mama Zharfan 1 August 2011 at 6:51 am

    seafood yg murah+segar adalah one of besh part of sabah….moga2 ada rezeki me utk ke sana one day :)

  • *∽ IZAN ∽* 1 August 2011 at 6:58 am

    sungguh menduga iman di bulan puasa yg mulia ini.. aduh duh duh..!!!

    wajib cari sotong bakar kalau gi sana nehh!

  • sW33tdARLiNG 1 August 2011 at 7:01 am

    padanlah dorang suka pi makan kat sana…. mmmmmmmmmmmmmm tahammmm tahammmmm puasa

  • Nana 1 August 2011 at 7:04 am

    hehehe mmg menggoda iman ni
    mgm terbaekk kan makan kt sini
    murah je

  • Suliana 1 August 2011 at 7:32 am

    amboi amboi.. mmg menggugat iman ni. hehe.. sotong tu nmpk sedap ..:-)

  • Myvitrd 1 August 2011 at 7:46 am

    bikin panas ni.. aku tengah lapar ko saja hidang makanan ni.. huhu

  • JAI 1 August 2011 at 8:24 am

    Uish.. Meleleh air liur time2 pose nih..adess..

  • hazman aka species1980 1 August 2011 at 8:47 am

    sotong besar tu kalau ratah pun sedap gak nie…bila mau belanja bro…

  • missbby 1 August 2011 at 9:06 am

    ohh serius bikin terliur..sabar jelah..

  • Aimifiqa 1 August 2011 at 10:24 am

    sedaap nye. best tu

  • Bella Enveeus 1 August 2011 at 2:46 pm

    Ohh yummy! Ketam! Tapi kenapakah namanya Pasar Filipina sedangkn ianya di Sabah?

  • KiD 2 August 2011 at 1:14 am

    mesti ikannya segar dan tukang masak pandai masak.. :)

  • madammondoq 2 August 2011 at 1:47 am

    ketam ngan sotong tu menggamit btol lah..hushh…

  • lady sue 2 August 2011 at 3:20 am

    memang best makan kat sini.. makan sampai tak nampak telinga… especially yang bakar2 tu cecah dengan asam mangga n rumpai laut.. tak nampak dah orang sebelah menyebelah, sampaikan sebelum balik flight malam pun sempat lagi menyinggah kat sini… heheheh..

    http://ladysuerauf.blogspot.com

  • biLa aKu muLa mEmbEbeL.. 2 August 2011 at 9:02 am

    huishhh, kecur liur tengok sotong tuuuhh…

    selamat bpuasa. =)

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: