≡ Menu
Malam pertama Dinner dan pekena Ikan Bakar Pasar Filipina. Keesokan harinya, masih teruja. Lunch la pula di sini kembali,cuma pilih gerai yang lain pula (P/s : bagi yang tak tahan godaan berpuasa,sila click X). Hik3…Ini pengalaman sebelum berpuasa.
Fuhh,meleleh Air Liur. Tak keruan nak pilih yang mana satu
Pekena Ketam pun sedap ni..Nyam2,terliur sudah
Menanti penuh Sabar….
Sotong Bakar, delicious..Terbaik..RM12
Ketam, ketam Sabah memang sedap. Besar-besar pulaktu. RM15
Jemput makan….Yummy, adussh,kecur air liur
Kerapu lagi.Saya memang penggemar ikan kerapu. Saiz sederhana RM18
Nyam2,sedap…Memang puas hati
Memang sedap,tak puas hati.Dah habis lauk2, tambah lagi Ikan Merah bakar, RM8. Habis saya ratah seorang.Fuhh,memang fresh dan segar. Sedap sangat sehh.


Action speak for itself..Licin…
Ikan bakar belakang Pasar Filipina memang sedap dan terbaik. Murah,fresh, dan ……….fuhhh, buat saya terliur dan tak sabar nak terjahi Sabah lagi.Wait for me, Nov 11 kami datang lagi….



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • ::EIDA:: 1 August 2011, 6:08 am

    Best!!

    Reply
  • ecadwinkyasha 1 August 2011, 6:12 am

    adeiii,jeles jeles..ne nak pg pasar pilipin buka pose kat sana jawabnya :P

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 1 August 2011, 6:24 am

    menangis tengok..dugaaan berat nih..hahahahahaa

    Reply
  • Izan Ishak 1 August 2011, 6:27 am

    semua best!!! dah terliur ni~

    Reply
  • Mama Zharfan 1 August 2011, 6:51 am

    seafood yg murah+segar adalah one of besh part of sabah….moga2 ada rezeki me utk ke sana one day :)

    Reply
  • *∽ IZAN ∽* 1 August 2011, 6:58 am

    sungguh menduga iman di bulan puasa yg mulia ini.. aduh duh duh..!!!

    wajib cari sotong bakar kalau gi sana nehh!

    Reply
  • Nana 1 August 2011, 7:04 am

    hehehe mmg menggoda iman ni
    mgm terbaekk kan makan kt sini
    murah je

    Reply
  • Myvitrd 1 August 2011, 7:46 am

    bikin panas ni.. aku tengah lapar ko saja hidang makanan ni.. huhu

    Reply
  • Aimifiqa 1 August 2011, 10:24 am

    sedaap nye. best tu

    Reply
  • Aku Ibu Muda 1 August 2011, 6:38 am

    nasib baik sy berjaya dengan godaan ini..hihi..berjaya scroll hingga ke hujung entry :)

    mmg yummy!

    Reply
  • sW33tdARLiNG 1 August 2011, 7:01 am

    padanlah dorang suka pi makan kat sana…. mmmmmmmmmmmmmm tahammmm tahammmmm puasa

    Reply
  • Suliana 1 August 2011, 7:32 am

    amboi amboi.. mmg menggugat iman ni. hehe.. sotong tu nmpk sedap ..:-)

    Reply
  • JAI 1 August 2011, 8:24 am

    Uish.. Meleleh air liur time2 pose nih..adess..

    Reply
  • hazman aka species1980 1 August 2011, 8:47 am

    sotong besar tu kalau ratah pun sedap gak nie…bila mau belanja bro…

    Reply
  • missbby 1 August 2011, 9:06 am

    ohh serius bikin terliur..sabar jelah..

    Reply
  • Bella Enveeus 1 August 2011, 2:46 pm

    Ohh yummy! Ketam! Tapi kenapakah namanya Pasar Filipina sedangkn ianya di Sabah?

    Reply
  • KiD 2 August 2011, 1:14 am

    mesti ikannya segar dan tukang masak pandai masak.. :)

    Reply
  • lady sue 2 August 2011, 3:20 am

    memang best makan kat sini.. makan sampai tak nampak telinga… especially yang bakar2 tu cecah dengan asam mangga n rumpai laut.. tak nampak dah orang sebelah menyebelah, sampaikan sebelum balik flight malam pun sempat lagi menyinggah kat sini… heheheh..

    http://ladysuerauf.blogspot.com

    Reply
  • biLa aKu muLa mEmbEbeL.. 2 August 2011, 9:02 am

    huishhh, kecur liur tengok sotong tuuuhh…

    selamat bpuasa. =)

    Reply
  • madammondoq 2 August 2011, 1:47 am

    ketam ngan sotong tu menggamit btol lah..hushh…

    Reply
  • kak ina kl 28 May 2014, 9:13 pm

    betul ker orang kata kat sini kurang bersih?
    kak ina kl recently posted…Parking Kupon Di MiriMy Profile

    Reply
    • eyriqazz 28 May 2014, 9:45 pm

      Kena try sendiri..So far, tak pernah lagi rasa cirit birit etc..Mat salleh pun ramai…

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge