Jalan-Jalan di Pasar Filipina @ Pasar Kraftangan

Kalau terjahi Kota Kinabalu, Sabah, tak lengkap rasanya kalau tidak meninggah di Pasar Filipina @ Pasar Kraftangan. Di sini memang terkenal dengan barangan souvenir seperti barangan mutiara, keronsang,keychain, fridge magnet dan pelbagai lagi.

Rantai Mutiara etc..Memang rambang mata Sang Wanita @ Isteri

Peniaganya memang peramah belaka. Tawar menawar pun mudah

Keronsang. Wifey favourite. Murah-murah pulak tu

Pilih-pilih

Kusyuk peniaganya buat kerja

Fridge Magnet. Our favourite

T-Shirtnya pun murah-murah

Santaije di luar Pasar Filipina ni. Ada tukang jahit @ mostly lelaki

Tak jauh dari Pasar Filipina boleh dapatkan pelbagai makanan tradisi Sabah.Sedapp
 
Kalau terjahi sini, memang setakat dua tiga ratus tu confirm terbangla. Hik3…Memang best shopping barang souvenir di sini. Mostly coz harganya yang murah, boleh tawar menawar, peniaga yang peramah, dan banyak pilihan. Mahu lenguh kaki juga kalau nak tawaff satu Pasar Filipina.
 Setiap 6 bulan, lokasi kedai akan diubah-ubah. Bagus juga kan, so adalah chance bagi peniaga untuk berada di lokasi yang strategik. Yang kurang bagusnya, jenuh juga la nak mencari kembali kedai favourite bila terjahi lagi di lain masa. Well,well, most of kedainya pun harga tak jauh berbeza, di sinilah skill tawar menawar patut digunakan sebaik-baiknya, tak gitu?
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Sabah saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

9 thoughts on “Jalan-Jalan di Pasar Filipina @ Pasar Kraftangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.