Berbuka Puasa di The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju

Semalam, kami sempat berbuka puasa di The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju. Boleh dikatakan setiap tahun, memang ini antara restoran pilihan untuk berbuka puasa. 

The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju

Isteri dan Alisya sabar menanti

Tambah Ice Lemon Tea extra RM1 dari harga Set

Kerabu mangga, RM7+
Taugehnya memang favourite eyriqazz. Sedap sangat.
Ayam . Nyam2, favourite Alisya ni

Total harga, RM40+. Umm, boleh tahan juga. Kalau di Bazaar Ramadhan, cukup untuk 2-3 hari budget ini.

Overall, makanan di sini memang sedap dan menyelerakan. Kali ini tak banyak gambar diambil coz mood dah spoil due to :

1) Kami booking awal, dalam pukul 2 petang, tapi dapat spot paling tak best. Sebelah tempat makanan kluar.Mb coz buat booking by phone?

Mungkin ini caranya treat regular Customer?

2nd reason, booking dibuat melalui telefon. Mula-mula staff nya ambil sikap acuh tak acuh. Mereka kata kalau mahu booking berbuka puasa, kena walk in. Eyriqazz mention, i’m regular customer, lain lain restoran boleh by call, kenapa The Chicken Rice Shop tak boleh? Lagipun, xkan laa nak booking main-main kan? 

Lepastu mereka ambil booking eyriqazz selepas phone beralih tangan almost 2-3 orang staff. Turn out, inilah hasilnya , “The Best Place they reserve for us” . Muncung la Si Isteri, nak makan pun kurang selesa. Umm, please improve on this ya Chicken Rice Shop, please treat your customer with respect.Harga makanan di sini bukannya murah, and we deserve good service. Umm, adakah mahu menerima nasib yang sama macam Restoran Nasi Lemak Antarabangsa?

Enough said, mungkin ini kali terakhir kami berbuka puasa di The Chicken Rice Shop tahun ini. Umm, kalau mereka tidak boleh melayan customer seperti eyriqazz, banyak lagi restoran lain yang boleh eyriqazz terjahi, tak gitu?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Berbuka Puasa di The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.