Pengalaman Terbang Bersama Malaysia Airlines(MAS)

Pengalaman Terbang Bersama Malaysia Airlines (MAS) selepas almost 2 tahun tidak terbang bersama MAS.  Alhamdulillah, rezeki satu keluarga, dapat hadiah percutian yang mostly disponsor termasuk tiket kapalterbang saya dan Isteri.
 
Tiket untuk Alisya tidak disponsor. So, kami booking asing, RM424 harga tiket booking lebih kurang sebulan sebelum tarikh percutian pergi dan balik KL-Kota Kinabalu, harga untuk kanak-kanak melebihi 2 tahun. Bila disemak harga, harganya sama dengan harga dewasa. Mungkin ianya base on satu seating,tak kiralah kecil or besar :
 

Ini kali kedua Alisya naik kapalterbang MAS

Happy Moment, Bapa dan Anak

Pramugari MAS menunjukkan cara-cara memakai talipinggang keledar dan langkah-langkah keselamatan 

Haa, kalau Alisya yang berumur 2 tahun ni boleh buat, tentu anda pun boleh kan?

Aiseh, baruje nak take off, dah terlelap. Macam mama dia laa

Free Gift dari Pramugari MAS untuk Alisya. Thanks

Nyenyak Alisya tidur. Sepanjang 2 1/2 jam perjalanan, rasanya almost 2 jam dia tidur

Di sebalik awan 

Layanan memang marvellous kali ini. Pramugari pun lemah lembut

Set Brunch, nampak cantik

Turn Out, Indah Khabar dari rupa…Honestly, memang tak sedap…Jauh jika dibandingkan dengan makanan yang disediakan oleh AirAsia walaupun AirAsia kena bayar sendiri. 
**Kecewa,kecewa,packaging cantik, rasa….Umm, quite fail…
Toilet di belakang…Time ni naik Boeing 737
Sampai juga akhirnya
Overall, selain daripada harga tiket kapalterbang yang perlu diperbaiki bagi bersaing dengan AirAsia, faktor lain patut diambil kira juga antaranya kualiti inflight makanan,jarak antara balai berlepas dengan Check In (kesian bagi yang agak tua/kanak-kanak), free gift, etc. Rasanya tagline MH- Malaysian Hospitality” masih belum berjaya dikecapi pada pandangan saya.
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Malaysia saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.
P/s : Apa pula pandangan tentang Malaysia Airlines?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Pengalaman Terbang Bersama Malaysia Airlines(MAS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.