Pengalaman Menonton Chelsea vs Malaysia di Stadium Bukit Jalil

Finally, buat pertama kali in my life, berpeluang menonton Live di Stadium Bukit Jalil,Chelsea vs Malaysia. Memang satu pengalaman yang sukar dilupakan.

Bersama Bloggers yang turut gerak sekali naik LRT ,AbangEnsem, Broframestone n the gang
Tiket berharga RM108. Bukan 1,bukan 2, tapi 4 tiket courtesy of Astro. Thanks Astro for sponsoring the ticket.
Memang penuh stadium. Rasanya dalam 80 ribu as mention di Utusan Malaysia
Bersemangat Penyokong Chelsea dan Malaysia
Finally, dapat juga tengok live di Stadium
Meriahh
Games Chelsea vs Malaysia dimulakan
Bestt…Free seating.Kami sampai lambat, tapi nasib baik Mamat Kelantan sebelah ni baik hati kasi saya tempat duduk.
P/s : Mamat Kelantan ni almost nak gaduh ngan Je Jai blok view dia.Hik3…
Persembahan mantap dari Skuad Malaysia
Persembahan yang agak hambar dari Chelsea
Overall, games yang agak boring. Tidak banyak percubaan menarik dan aksi2 mempesona
Adussh,for the first few minutes Uncle Polis ni kasi kami panaslaaa…Saje2 tutup view
Terserlah muka agak kebosanan penyokong Malaysia dan Chelsea. Tiket Mahal,tapi gamess…hambarrr..Nasib baik dapat tiket free, kalau tak mahu angin satu badan
Freekick dari Didier Drogba. Gool.Tapi dari tempat eyriqazz, nampak macam tak gol..
Lepas gol drogba, terus kami pulang, kejar train n taknak bersesak2 sangat nanti.
Penyokong Chelsea pun macam tak begitu teruja ngan gol Didier Drogba

Overall, teruja tengok suasana di stadium. In term of games, memang agak membosankan. Cam acuh tak acuh je Chelsea main tak seperti perlawanan Malaysia vs Liverpool or Arsenal. Well, memang sedikit kecewa laa juga. Lebih kecewa, kad touch & go yang masih ada balance RM40+ tercicir la pula semasa menonton games ni.

Once again, thanks Astro for sponsoring the ticket. Dapatla tengok aksi dan tengok live sendiri di Stadium. Yupp, memang berbeza pengalaman tengok live dengan tengok di TV. Ala, macam tengok wayang vs tengok dvd. Sure tengok di Stadium lebih syokk kan? Ohh, kalaula gamesnya lebih best, sure lebih menguja.

Fuhh, balik awal pun tetap penuh di LRT. Nasib baik sempat mencelah. Sampai di LRT Masjid Jamek around 11 malam lebih.
P/s : Hopefully, next time walaupun hanya “Perlawanan Persahabatan” dapatla team yang dijemput tu menunjukkan persembahan yang terbaik . Barula ramai yang puas hati dan “Berbaloi-baloi” kan?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Pengalaman Menonton Chelsea vs Malaysia di Stadium Bukit Jalil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.