Jalan-Jalan di Zoo Johor, Johor Bahru

Jalan-Jalan di Zoo Johor, Johor Bahru . Baru sempat nak update, ketika percutian di Johor Bahru bulan lepas :
Di Depan Pintu Masuk Zoo Johor, cantikk
Harga Tiket : Dewasa RM3,kanak-kanak RM2.Murah
Di Dalam Zoo Johor. Ada permainan air. Seronok. Tapi tak sempat naik
Jom Jalan-Jalan
Wifey & Alisya. Alisya suka tengok Binatang
Unta. Mundar mandir ke sana kemari
Harimau. Kesiannya. tempat macam kurang selesa baginya
Sang Helang. Moyokje. Sangkar sempit.tak boleh nak terbang bebas
Monyet. Agak stress tgk dia. Kesian

Memancing pun boleh. Ikanla, bukan orang.Hik3
Ni Chimpanzee kan? Nampak macam x happy
Sang Singa. Kurus kering,macam tak cukup makan,stress, dan tak aktif.
Memancing orang lagi best..hik3
Beruang…Kesian beruang…
Orang Utan makan aiskrim. Umm, Siapa yang kasi ni?
Harimau Lagi di kandang lain. Still sempit kawasannya
Persembahan burung kakak tua.Menghiburkan
Overall, on the positif side, harga tiket yang murah, pelbagai aktiviti yang boleh dinikmati, pelbagai jenis haiwan berada di sini.
On the negatif side, Parking susah, banyak haiwan yang tidak begitu dijaga/kurus,stress, dan keadaan sesetengah kandang yang kotor dan berbau. Umm, need to improve more especially bak hal ehwal binatangtu. Banyak binatang yang stress dan tidak dijaga dengan sepatutnya.
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Johor Bahru saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

18 thoughts on “Jalan-Jalan di Zoo Johor, Johor Bahru

Leave a Reply to Eyriqazz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.