≡ Menu
Selepas Candlelight dinner yang agak mengecewakan, saya mengambil keputusan untuk dinner dan pekena Ikan Bakar di belakang Pasar Filipina di malam pertama itu. Terima kasih buat readers yang rekomenkan tempat ini seperti di entry Tempat Menarik di Kota Kinabalu, Sabah. Actually ini kali ke 5+ kot saya terjahi Ikan Bakar di sini sepanjang hidup eyriqazz.Dulu masa wifey mengajar di Sabah,setiap kali datang KK, tempat ni memang wajib kami terjahi. Indah Khabar, Indah rupa…Itulah yang boleh saya katakan..

Seafood, pelbagai Ikan dan pilihan..Memang fresh-fresh ikan,ketam,sotong,etc

Jemput Pilih.Adussh, rambang mata juga dibuatnya
Ianya dibuka dari 4 petang sehingga larut malam
Memang ramai pengunjung especially pelancong asing yang terjahi Ikan Bakar di sini
Nyam2, mahu pilih yang mana satu ni?
Finally, saya pilih Ikan Kerapu sederhana besar, RM20 dan Sotong Bakar 2 cucuk,RM10 each
Pekena dengan Mangga dan Rumpai Lauk cicah kicap pedas. Sedapp..Meleleh air liur dibuatnya
Pekena pula Air Kelapa Muda. Memang terangkat
Jemput Makan. Jangan Malu-Malu
Walaupun Ikan bakar hanya cicah sambal lada dan kicap, fuhhh,tetap meleleh dan terbaik
Kenyang, puas hati, fresh seafood, memang sedap. 10 kali ganda lebih bagus dari candlelight dinner di Ferdinand’s Restaurant, restoran ekslusif di Hotel Sutera Harbour yang bertaraf 4 bintang.
Action speak for Itself. Even Mat Salleh pun datang makan di sini
Burpp…Nyam2 kenyang. Habis licin…Now, teridam2 nak merasa lagi ikan bakar di sini
Dalam Memori
Once again,thanks readers for the suggestion. Di lorong-lorong belakang pun banyak tempat makanan yang sedap. Asalkan ianya bersih,halal dan menepati citarasa, apa salahnya kan? Hargapun berpatutan, hati pun senang, tak gitu?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • ecadwinkyasha 29 July 2011, 7:01 am

    tempat makan feveret..hehehe.yg dekat waterfront depan hyatt pun oke…hikhik

    Reply
  • mama tisya 29 July 2011, 7:05 am

    mmg best mkn sini especially rumpai laut…ada try makanan siput tarik tk???sedap tau

    Reply
  • Fara 29 July 2011, 7:07 am

    terliurnye.. dan nampak sangat menyelerakan. nape lah aritu kami tak singgah situ -.- oh ye aritu hujan, dah basah kuyup masing2.. hmm, next time kalau pegi KK nak ajak hubby singah sini

    Reply
  • shera haifa 29 July 2011, 7:40 am

    wahh ikan bakar cicah sambal..best sngat2

    Reply
  • MamaYatie 29 July 2011, 7:47 am

    Wow!! mmg nak menyelerakan ikan bakar kat situ..terliur la pulak!

    yg mahal tak semestinya bagus, yer tak??

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 29 July 2011, 7:49 am

    menjejes air liur tengok ikan bakar. all time favourite :)

    Reply
  • Myvitrd 29 July 2011, 7:51 am

    sedapnya bro.. asal aku masa g KK dulu tak g makan tempat ni..

    Reply
  • *∽ IZAN ∽* 29 July 2011, 8:16 am

    mak aii………….. meleleh air liur… tak sempat ku gapai sebelum bersalin nih.. isk isk isk

    Reply
  • Aimifiqa 29 July 2011, 8:49 am

    mak aih~ sedaaap nye~ lapa la plak. dah lme x mkn ikan bakar ni ha,,

    Reply
  • Pojiepooh Abdullah 29 July 2011, 9:06 am

    perrrrggghhhh meleleh airliur..
    walaupun ada pengalaman pahit masa pergi KK tapi pengalaman makan seafood kat pasar filipin memang paling best!!!
    sotong besau2 tuh.. dan tak mahal..
    makanlah sampai kembong! hahaha
    sangat jimat dan puas hati macam Flexiroam!

    Reply
  • Kaki Wayang 29 July 2011, 9:21 am

    Buat pengetahuan semua..ikan bakar Sabah tak sama dengan ikan bakar kat semenanjung..macam mana org tu bakar ikan tu yer???senang sangat..sebab aku orang Sabah..hahahahaha..kalau g Keningau lagi murah..

    Reply
  • RinnAzrinah 29 July 2011, 9:33 am

    ternampak sotong bakar di situ… owh..tidak!…. meleleh air liur nengok gambar nih….

    Reply
  • misya mialen 29 July 2011, 9:41 am

    nampak gambar ikan2 ni, tak sabar sy nak balik sabah.btw, jemput dtg lagi ..^_^

    Reply
  • Nancy Poh 29 July 2011, 10:40 am

    malam ni sy nak g makan sana..terliur dah

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:05 am

    #ecad:yang depan waterfront hyatt tak sempat try..mb next time.thanks for suggestion

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:06 am

    #mama tisya:memang best.siput tarik?kat mana tu?x jumpa pun..

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:07 am

    #fara:singgah jgn tak singgah..sedap..

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:07 am

    #shera:yup.sedap sgt2

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:09 am

    #mamayatie:yup,yang mahal x semestinya bagus.yg murah x semestinya x sedap…biar menang membeli,jangan menang menjoli..

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:10 am

    #elissmie:bila mau blanje ni?dgr khabar both nuffnang dan churp2 check sudah terima

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:11 am

    #myvitrd:next time wajib terjah bro..

    Reply
  • Eyriqazz 29 July 2011, 11:12 am

    #iZan :nyam2…memang sedp…lepas pantang nanti blela makan..

    Reply
  • abang ensem 29 July 2011, 12:55 pm

    Bro, nampaknya ko makan kat meja yang sama aku makan bulan lepas cuma bezanya ikan yang ko amik lagi beso dari ikan yang aku makan.. hehehe.

    Reply
  • ecadwinkyasha 29 July 2011, 6:13 pm

    ye ye shud try makan disana..tapi kena pandai pilih ikan lah.sebab ada setengah gerai tu,ikan not so fresh…hari tu makan dengan kawan kat sana…ikan keras mcm dua tiga malam yang lepas..hehehe….

    btw,kat situ ada satu gerai jual bakso sangat sedap :)

    Reply
  • Hans 29 July 2011, 6:50 pm Reply
  • hazman aka species1980 30 July 2011, 3:55 am

    whoaaa….boleh tahan gak selera bro nie…. takpe2 nanti belanja time bukak pose bulan depan yea….

    Reply
  • [z@ck] 30 July 2011, 4:19 am

    first time dengar rumpai laut tu.macam mana rasa dia?

    Reply
  • Miss Anisah 30 July 2011, 5:02 am

    Alamak!
    Sedapnye..nasib baik harini belum start puasa…

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:15 am

    #Aimifiqa:nyam2,memang sedap habis…

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:15 am

    #Pojiepooh Abdullah:yieza…memang kenyang dan puas hati..burpp…

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:16 am

    #Kaki Wayang:apa rahsia Ikan Bakar Sabah bro>?manatau ble eden bukak kedai ikan bakar satu di KL ni..hik3

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:16 am

    #RinnAzrinah :sotong bakar serius sedap

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:17 am

    #misya mialen:tak sabar nak terjahi sabah lagi..akhir bulan 11 nanti pergi bercuti di sabah lagi

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:17 am

    #Nancy Poh:so,how was it?besttt?

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:17 am

    #abang ensem s:oh ye ke?fuh,fuh2..hopefully aura hartanah tu terjah laa kat saya pulak lepas ni..hik3…

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:18 am

    #ecadwinkyasha :hik3..sebabtu la kami pilih sendiri ikan yang belum dibakar lagi..tengok mata ikan yang belum merah lagi…nyam2..

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:18 am

    #Hans :yummylicious

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:19 am

    #hazman aka species1980 :hak3..tauke dari filipina @ bro jejai mau blanje bulan depan..masyukkk tu dpt adv filipina tu…

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:20 am

    #[z@ck]:rumpai laut rasanya masam2 sedap…cicah ngan kicap pedas memang terangkat…mula2 tu memang rasa cuak nak try..dah try,terus rasa nak lagi..hik3..

    Reply
  • Eyriqazz 30 July 2011, 5:20 am

    #Miss Anisah :hik3..nasib baik..

    Reply
  • ShilaShower 1 August 2011, 1:19 am

    choyyyy, saya gi bukak time entry makan time first day puasa, aihhh pagi2 dah menduga jiwa nih. :P

    Reply
  • Ronaldmohoni 12 August 2011, 9:57 am

    Tempat nih memang best bro. Banyak pilihan dan berpatutan.

    Reply
  • kak ina kl 28 May 2014, 9:24 pm

    nanti nak gi try terjah
    kak ina kl recently posted…Parking Kupon Di MiriMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »