Ikan Bakar belakang Pasar Filipina, Kota Kinabalu

Selepas Candlelight dinner yang agak mengecewakan, saya mengambil keputusan untuk dinner dan pekena Ikan Bakar di belakang Pasar Filipina di malam pertama itu. Terima kasih buat readers yang rekomenkan tempat ini seperti di entry Tempat Menarik di Kota Kinabalu, Sabah. Actually ini kali ke 5+ kot saya terjahi Ikan Bakar di sini sepanjang hidup eyriqazz.Dulu masa wifey mengajar di Sabah,setiap kali datang KK, tempat ni memang wajib kami terjahi. Indah Khabar, Indah rupa…Itulah yang boleh saya katakan..

Seafood, pelbagai Ikan dan pilihan..Memang fresh-fresh ikan,ketam,sotong,etc

Jemput Pilih.Adussh, rambang mata juga dibuatnya
Ianya dibuka dari 4 petang sehingga larut malam
Memang ramai pengunjung especially pelancong asing yang terjahi Ikan Bakar di sini
Nyam2, mahu pilih yang mana satu ni?
Finally, saya pilih Ikan Kerapu sederhana besar, RM20 dan Sotong Bakar 2 cucuk,RM10 each
Pekena dengan Mangga dan Rumpai Lauk cicah kicap pedas. Sedapp..Meleleh air liur dibuatnya
Pekena pula Air Kelapa Muda. Memang terangkat
Jemput Makan. Jangan Malu-Malu
Walaupun Ikan bakar hanya cicah sambal lada dan kicap, fuhhh,tetap meleleh dan terbaik
Kenyang, puas hati, fresh seafood, memang sedap. 10 kali ganda lebih bagus dari candlelight dinner di Ferdinand’s Restaurant, restoran ekslusif di Hotel Sutera Harbour yang bertaraf 4 bintang.
Action speak for Itself. Even Mat Salleh pun datang makan di sini
Burpp…Nyam2 kenyang. Habis licin…Now, teridam2 nak merasa lagi ikan bakar di sini
Dalam Memori
Once again,thanks readers for the suggestion. Di lorong-lorong belakang pun banyak tempat makanan yang sedap. Asalkan ianya bersih,halal dan menepati citarasa, apa salahnya kan? Hargapun berpatutan, hati pun senang, tak gitu?

Comments

  1. Fara says

    terliurnye.. dan nampak sangat menyelerakan. nape lah aritu kami tak singgah situ -.- oh ye aritu hujan, dah basah kuyup masing2.. hmm, next time kalau pegi KK nak ajak hubby singah sini

  2. MamaYatie says

    Wow!! mmg nak menyelerakan ikan bakar kat situ..terliur la pulak!

    yg mahal tak semestinya bagus, yer tak??

  3. *∽ IZAN ∽* says

    mak aii………….. meleleh air liur… tak sempat ku gapai sebelum bersalin nih.. isk isk isk

  4. abang ensem says

    Bro, nampaknya ko makan kat meja yang sama aku makan bulan lepas cuma bezanya ikan yang ko amik lagi beso dari ikan yang aku makan.. hehehe.

  5. says

    perrrrggghhhh meleleh airliur..
    walaupun ada pengalaman pahit masa pergi KK tapi pengalaman makan seafood kat pasar filipin memang paling best!!!
    sotong besau2 tuh.. dan tak mahal..
    makanlah sampai kembong! hahaha
    sangat jimat dan puas hati macam Flexiroam!

  6. says

    Buat pengetahuan semua..ikan bakar Sabah tak sama dengan ikan bakar kat semenanjung..macam mana org tu bakar ikan tu yer???senang sangat..sebab aku orang Sabah..hahahahaha..kalau g Keningau lagi murah..

  7. ecadwinkyasha says

    ye ye shud try makan disana..tapi kena pandai pilih ikan lah.sebab ada setengah gerai tu,ikan not so fresh…hari tu makan dengan kawan kat sana…ikan keras mcm dua tiga malam yang lepas..hehehe….

    btw,kat situ ada satu gerai jual bakso sangat sedap :)

  8. says

    #[z@ck]:rumpai laut rasanya masam2 sedap…cicah ngan kicap pedas memang terangkat…mula2 tu memang rasa cuak nak try..dah try,terus rasa nak lagi..hik3..

  9. ShilaShower says

    choyyyy, saya gi bukak time entry makan time first day puasa, aihhh pagi2 dah menduga jiwa nih. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing