Honeymoon Room Pacific Sutera Harbour Resort

The Pacific Sutera Hotel, Deluxe Sea View Room
Package include:
Honeymoon Themed Deluxe Sea View Room
In-room Fruit Basket and Bottle of Sparkling Wine on check-in day
Nightly Turn-down
Complimentary Broadband Internet Access
Welcome and Thank you gift
* Bold Biru – Feedback Positif, Bold Merah – Feedback Negatif
Bunga Ros dan petal berbentuk Love menyambut kami
Memang teruja, sejurus check in bila melihat suasana bilik. Bukan main besar lagi, satu ruang tamu attachkan dengan small kitchen dan satu ruang bilik tidur yang agak luas dan selesa. Besar, bersih, ada almari, meja, kerusi memang membuatkan hati kami begitu gembira.
Ruang Tamu + Meja Study di depan @ Meja Komputer
Memang syok bila turut diberikan Complimentary Broadband. Blogger tegar macam saya mana-mana pergipun mesti cari Internet. Speed pun laju, free of charge termasuk dalam pakej. Yey…
Welcome Card
Siap ada welcome Card lagi. Terimakasih layanan memang marvellous dari mula-mula check in,staff yang peramah, housekeeping n etc. Tabik, no wonder hotel ini menjadi buruan ramai pelancong asing ketika bercuti di Kota Kinabalu. Anyway, Welcome Gift tak dpt pun? Ke coklat2 kecil tu consider welcome gift?
View dari Bilik memang marvellous. Mengadap Pantai dan Swimming Pool. Sejuk mata memandang
Ehem,ehem..Romantik…Bilik air pintu kayu boleh dibuka…
Seksi, bolehla skodeng aksi Mandi ….hik3…
Bath Tub dengan Petal Bunga Ros. Love it..
Tapi tak sempat nak mandi dalam bath tub aritu. Too tired dan terusje mandi.
Toilet . Rasanya ianya kurang cater untuk Melayu macam kami
Ini antara part yang paling kami tak suka di bilik ini. Mangkuk tandasnya tiada paip air.Just flush..Memang ‘mahu nangis jugala’ bila part nak buang air besar. Sinkinya pula bukannya dekat dengan mangkuk tandas, memang agak kurang selesa bagi kami. Mungkin most yang datang menginap di sini adalah foreigner kot?
Sparkling Juice + Fresh Fruit
In-room Fruit Basket and Bottle of Sparkling Wine(ditukarkan kepada Sparkling Juice) on check-in day. Honestly, the sparking juice doesn’t taste good. Tak habis separuh pun kami penuh, kami lebih prefer berikan “Air Buah Kelapa Fresh yang memang famous di Sabah”. Fruit Basket? . Umm, takde se basket pun? Ingatkan dihias cantik-cantik dalam basket. Ini tidak sudahla dibalut camtu,buah-buahnya pun tidak berapa fresh. Pisau pun tidak disediakan,camne nak kopek buah?????.Dah call, diberikan pisau yang tak tajam. End up, only anggur saja yang sempat kami makan.The rest, dibiarkan di situ sampai check out.
Nightly turn down? Umm,tak merasa mana. Malam pertama, tiada nightly turn down. Malam kedua, kena call baru datang dan hanya coklat kecil sebagai ole-ole. Hari ketiga before check out, swipe card for room expired pula. Lepas mandi swimming pool, nasib baik ada Mat Salleh yang baik hati gunakan phone dibilik dia untuk contact Receptionist.
Oh ya, Baby Cot actually boleh direquest tapi kami tidak diinformkan hal ini. Malam kedua,secara tak sengaja ternampak baby cot sebelum pulang ke bilik, kami requestkan. Yup,surely lebih selesa dengan adanya baby cot, kan? Nak beraksi pun lebih selesa…Hik3…
Thank you Gift? Umm, pun x dapat….X sangka pula banyak yang dijanjikan tidak ditunaikan or tak seperti yang disangkakan.
Overall, still a very good experience base on keadaan bilik yang ditawarkan untuk pakej ini. Will i buy this package in the future? Ummm, maybe not kot….Tapi, Sutera Harbour Resort/Hotel ini surely we will come again. Mungkin just booking the room dan planning aktiviti sendiri yang lebih suit to our need.

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Kota Kinabalu Sabah saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Honeymoon Room Pacific Sutera Harbour Resort

Leave a Reply to SyUhAdA Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.