Action is Better Than Word|Aduan Pengguna Streamyx Kepada SKMM

Dari asyik membebel line internet/streamyx asyik tak stabil, perlahan, dan selalu bermasalah sejak Unifi berada di kawasan eyriqazz, so, Actions is better than word. Akhirnya after a few month tiada menampakkan perubahan yang agak positif, saya membuat keputusan :
Aduan Pengguna Streamyx Kepada SKMM
Aduan di buat di http://aduan.skmm.gov.my/ ( Tips|Masalah Dengan Broadband Anda). Ketidakpuashatian mainly on :
1) Internet semakin slow sejak Unifi berada di kawasan/selalu disconnect especially waktu malam (for the past 3 months rasanya).
2) Until now selepas setahun, belum terima cordless phone. Pi TM Point point, asyik “taichi” suruh pi sana sini.I don’t have enough time la everytime to apply leave to get a cordless phone. Why don’t u just send it to my home n i pay for the delivery charge? Bukanke at the first place,masa pemasangan u should send it together ngan modem? Macam2 alasan…

Well, Malaysia Boleh. Bila aduan dibuat kepada higher authority, memang lebih pantas tindakan diambil. Tak sampai 24 jam aduan dibuat, saya telah menerima panggilan telefon dari Telekom Malaysia. Wanita,bukan main lemah lembut bersuara ,explain, dan cuba menyelesaikan masalah. I Like it. Honestly said, Customer Service Telekom Malaysia dah semakin mesra pelanggan jika dibanding beberapa tahun lepas. Syabas on that. Tapi,setakat janji dimulut, siapa pun boleh kan? Hope, fast actions coming sooon…
Welll, I’m Happy with Telekom Malaysia. Dah guna pelbagai broadband/internet, TM is the best. Tapi, kalau dah bermasalah dan asyik disconnect, i should use my right kan? Untuk improvement and win-win situation. Well, I Won IPAD 2 pun thanks to Telekom Malaysia, sempena Hypp TV event. Umm, still belum decide either nak upgrade to Unifi or not…
P/s : Sometimes, kita gunakan hak kita sebagai pengguna. Pengguna bijak, money well spent …
Topics Uncategorizedtags

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Action is Better Than Word|Aduan Pengguna Streamyx Kepada SKMM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.