≡ Menu
Tempat Menarik di Kota Kinabalu, Sabah
Hi Iman,
Your flights have been booked! You will be travelling to KK on Saturday, 23 July 2011 at 9.20 am and depart to KL on Monday, 25 July 2011 at 5.35 p.m. Your booking ref no is : …….  and you can choose your seats after checking in online :) – Alhamdulillah, tiket dah dibookingkan hasil hadiah kemenangan Change Your Life With Astro PVR -So, readers especially yang asal Sabah dan pernah bercuti di KK,Sabah, need ur help/suggestion :


@ Tempat Menarik untuk diterjahi di KK,Sabah.


@ Tempat Makan yang best dan sesuai diterjahi di KK.


@ Other things to do di KKUntuk tempahan kereta sewa secara online dengan harga yang berpatutan pula, bolehla singgahi laman web ini –> http://greenmatrixcarrental.com/



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • makdara TERdiva 16 June 2011, 7:00 am

    tahniah bro!

    jgn lupa ole2..eh!

    Reply
  • Shahrul Hairy Shaharuddin 16 June 2011, 7:04 am

    Selamat bercuti bah! =D

    Reply
  • perondajaketbiru74 16 June 2011, 7:17 am

    one of famous place you have to go pasar philipine or philipine market, then kalau nak travel jauh sikit dari bandar kk, kundasang the best place to go then taman negara kinabalu.then bole pergi kolam air panas poring. all the best bro..

    Reply
  • ~ mima ~ 16 June 2011, 7:44 am

    As Salam,
    Kalau sukakan pulau+laut+pantai, mesti pegi Taman Tunku Abd Rahman, but choose only Pulau Manukan, Pulau Sapi & Pulau Mamutik, no need pegi all 5 islands :) Lepas pulau, boleh singgah ke bangunan ikon kt Sabah – Menara Tun Mustapha, Yayasan Sabah :) Kalau pegi Mount Kinabalu Park , make sure sampai kt park tu seawal pg yg boleh, sbb bila matahari dh naik sikit, selalunya mount view akan tertutup oleh awan :( rugi pulak dh smpai sana tp tk nmpak that gorgeous view of the mountain – ada jgk Sabah Tea Plantation near Kundasang , nice view but rasanya similar to Cameron :) – then boleh visit Poring Hot Springs kalau sempat, emmm tmpat makan tu pulak, just ask for Seafood Rest., selalunya tour guide mesti bwk kt tmpat yg plg best – O r boleh request utk pegi Tanjung Aru Beach, real famous for local….. emm byk lg la nnti sy share lg, but yg plg penting, tk yah abis masa pegi shopping mall tu smua, kt kl pun ada :) Must enjoy Sabah nature to the max, God luck and have a blast holiday!!!!

    * sori panjang sgt komen ni hhihi

    Reply
  • Nana 16 June 2011, 7:50 am

    weeee sabah adalah tersangat bezzz bro nak tau details sedetailsnya pasal sabah bole tengok entry saya ni seme ada saya cite.
    saya dah pernah g sabah msa bulan 1 lepas…apa yg saya bole cakap sabah adalah negeri yg sangat2 indah!

    http://ibudamia.blogspot.com/2011/02/sabah-entry-penutup-total-bajet-holiday.html

    tak pun bole pegi dekat label SABAH kat blog saya

    http://ibudamia.blogspot.com/search/label/sabah

    Reply
  • Jocelyn Keys 16 June 2011, 8:33 am

    pergi tanjung aru makan makan.

    chicken wings,fruit juice dan byk lagi so yummy!

    Reply
  • waalllaa! 16 June 2011, 9:06 am

    bestnyer…nak ikuttt..

    Reply
  • CIK NANA 16 June 2011, 9:28 am

    Salam.

    1) Na pegi Green Connection. Macam Aquaria + Petrosains.

    2) Pasar Filipino. Makan seafood, tapi pastikan u pilih and suruh bakar baru. Jangan amik yang tersedia bakar tue. Sebab takut dapat yang dah lama bakar + terdedah.

    3) Island hopping. Na cuma pegi Mamutik Island, pantai adalah superb. ;p Diorg cakap Manukan lagi cantik. Tak payah amik semua, pilih saja. ;p

    4) Muzium Sabah + Taman Budaya. Haha, macam rombongan sekolah lak. Tapi nice la, dalam muzium dia ada cave sume. ;)

    5) JANGAN LUPA BELI JELI KELAPA kat pasar filipino tue! Sangat sedap! Dan belikan patploh pack untuk Na eh?? ;p

    So, semoga dapat some tips from Na. And u may come and view some entries regarding KK in my blog.

    Under :- http://warkahbuatbulan.blogspot.com/search/label/TRIP

    Reply
  • Mama Zharfan 16 June 2011, 9:32 am

    beshnya holiday FOC :) me tak pernah sampai sabah sarawak ni

    Reply
  • KiD 16 June 2011, 10:04 am

    tuu dia… mima dah bagi suggestion.. hehehe.. dulu aku pegi kejap je.. pegi balik hari.. :)
    Panggilan Temusiasat | JPJ Tak jadi SAMAN Aku RM50…

    Reply
  • *∽ IZAN ∽* 16 June 2011, 11:16 am

    Tahniaah! uwaaa.. negeri idaman ku nak pergi gak tuh! sila la komen beramai2! nanti saya pun terjah komen & link2 pasal sabah kat sinih!

    Reply
  • KSWSK 16 June 2011, 7:34 am

    wa br blk sabah last week…wa br bt 1st n3 tuk trip sabah.
    apa yg best 1st skali g la kundasang. tido smalam kat sana..wa bpeluang tgk sendiri bunga reflessia kat area perkampungan kat ranau.
    pasar gaya pun best tp weekend je la…ha..paling penting jgn lupa try jelly kelapa yg lemak manis. lokasi dia dekat2 ngan karambunai

    Reply
  • JAI 16 June 2011, 12:34 pm

    1. Go to Gunung K.Kinabalu..
    2. Shopping kat Pasar Filipina.
    3. Beli Udang Galah pastu kongsi2kan aku dengan MatJoe..wakaka
    4. Ko beli Tokek Sekor bawak Balik.
    6. Ko beli Baju aku dengan MatJoe.
    7. Ko beli Key Chain untuk aku dgn Matjoe.
    8. Ko beli apa-apa Souvenior untuk aku dan MatJoe.
    9. Ko beli apa-apa jerlah untuk aku dan matJoe..kitaorang tak kisah…wakakakaka

    Reply
  • Kaki Wayang 16 June 2011, 1:57 pm

    Meh org pure Sabah nak komen..dah duk sabah..perkara wajib ko kene wat tapi kalau ko tak wat pon x bdosa..cuma kebiasaannya org smjung g Sabah..nak g Gunung Kinabalu, Pasar Philipinne, g Tanjung Aru, Tun Fuad Stephen, Kundasang (original Air Cond) Ranau Poring Air Panas dan kalau nak senaraikan memang banyak..nak makan?klu ko duk kat Sutera Harbour aku rasa tak payah dah ko makan tempat lain sebab SH antara tempat makan yang paling best kat Sabah..makanan laut secara langsung dr pelabuhan/ jeti trus ke dapur dan masak..tp klu duk tmpt lain..aku rs ko kne g kat sblh pasar philipinne ada satu pasar malam KK..dari kul 2/3pm sampai ke malam..ko try 2 jenis makanan je..1. Chicken Wing 2. Bakso..kawan aku g Sabah tak makan mende lain dah masa g sabah..seminggu makan Chicken wing dan Bakso..sangat pure dan original..ko tak yah lah g kfc atau pizza..sume tu ada kat smjung..dan jangan lupa g One Borneo dan Suria KK (seakan-akan KLCC cuma bezanya xde menara), klu kat putrajaya ada Alamanda..kat KK ada Alam Mega..depan One Borneo jew..hahahaha..Ya Allah banyak lagi ko leh g..nak tgk wayang murah?g kat Centrepoin..filem baru RM6 je sepanjang masa..dah lama ckit Rm5..ok lah tu jelaaa..jangan lupa belikan ole2 tau..beli la amplang, kuih cincin, mutiara, terubuk masin (mahal ckit tp berbaloi masak lemak cili api)..dan jg lupa makan chicken wing tau..

    Reply
  • JMR 16 June 2011, 3:22 pm

    panjat gunung kinabalu bro..hehehe

    Reply
  • azuan 16 June 2011, 3:51 pm

    Bro,

    Aku baru jer blog pasal Sabah…. must check out Fish Spa dekat Ranau.. memang lain dari yang lain… also aku ada dekat 5 post pasal shopping, seafood and jalan2 dekat blog aku..

    http://www.azuanzahdi.com/index.php/2011/06/11/tagal-sg-moroli-fish-spa-poring-hot-spring-and-sabah-tea/

    Have fun!

    Reply
  • Eyriqazz 16 June 2011, 4:20 pm

    Thanks all for the suggestion..wah, best2..byk tempat menarik untuk diterjahi di Sabah

    Reply
  • Myvitrd 17 June 2011, 5:02 am

    pernah pegi dulu sekali.. sempat naik kaki gunung kinabalu

    Reply
  • dak eina 17 June 2011, 1:13 pm

    bercerita ttg sabah mmg best!

    jangan lupa pegi pasar filipina, kundasang (tempat sejuk mcm CH), pegi kaki bukit gunung kinabalu, karambunai <—view lawa!, tmpt mkn xigt name la pulak bro. yg pasti seafood harus terjah! best!! fresh pulak tu!!

    Reply
  • Eryati 20 June 2011, 6:07 am

    OK..semua dah bagi info kat GTO..mmg klu g sbh mesti dtg kat situ…(x wajib..tapi mesti..ekekeke) okey..klu terjenguk di Ranau ni…saya sedia berkhidmat utk jadi tour guide…ekekeke..ha klu sampai g air panas poring…ai bagi u masuk free aje..percaya atau tak..cari aje saya bila planning nak g poring hot spring ranau sabah…

    Reply
  • FEDO 3 August 2012, 7:40 am

    macam macam ada. Datang pegi blog saya. Blog okbahgaman. Ada special map tentang negeri kelahiran saya..

    Reply
  • jach 7 August 2012, 9:16 am

    datang dulu baru tau.. rasay masih ramai lg org semananjung ingat sabah mundur… naik perahu tgl atas pokok.. reality masa study dekat usm.. semua takut posting d sabah… presentation siap tanya lg sabah mundur.. maybe kalau org kl.. penang n johor ckp aku x kisah… tp negeri2 lain yg aku da p jauh beza ngan kk.. sorry guys… maybe media slalunja show sekolah2 hutam.. jaln x berturap… naik bot. sampai fikir sabah terlalu mundur…. plg sdh apabila ada org ckp welcome tu malaysia… sabah ni negara? k selamat melancong ke sabah… complete semua ada.. island.. mount.. beach.. welcome to Sabah…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »