Pengalaman Menguja di Exora VIP Session


Exora VIP Session kami hadiri
Event menguja seronok sekali
Begitu cepat masa berlalu pergi
Inilah pengalaman saya untuk dikongsi

Exora VIP Session ini telah diadakan di Full House, Sunway Giza Mall pada  4 June 2011 dianjurkan oleh Proton yang telah disertai oleh lebih kurang 20 pasangan . Mostly yang telah register sebelum ini di http://www.allaboutexora.com/ . Event sehari ini begitu menarik especially for Ibu Bapa macam kami yang bercadang untuk menukar kereta baru in the future.

Selepas sesi registration, breakfast, even dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari Ahmad Nasyami, Assistant Manager of Marketing Communication, Proton dan diteruskan dengan ucapan dari Ivan Khong, Driving Instructor. Serba sedikit tentang kelebihan Kereta Exora. Yup, I agree dengan katanya “Exora, Malaysian Style”.Selesa, banyak compartment, dan Cantikk…

Seterusnya, talk dari Dr Alvin Ng Lai Onn, berkenaan Child Development Talk.Bagus juga, tips ketika memandu/bawa anak-anak :
Tips When Travelling With Kids

Lesson learnt :
@ Good tips especially on understanding ur kids behaviour when travelling. Umm, bagus untuk dipraktikkan.

With Chan Lilian ,Salah seorang Parenting Blogger yang agak famous di Malaysia ini

Memang peramah Chan Lilian, love cara di bercakap. Lemah lembut dan nampak keibuan. 
Bersama Wifey, Ayu, Nana dan Chan Lilian
Peserta bergambar bersama Kereta Proton Exora
Yiezaa, I’m the driver for one of the car
Inilah kereta yang kami bawa, Cantikkan No. 7
Satu kereta bersama Kami Chan Lilian dan Azneal Azam (Staff Proton)
Memandu di Highway dan juga kawasan lain. Test Drive it again…

2nd time test drive Exora ni . Check out my first experience with Exora. Well, nampak besar, tapi bila memandunya, tidak terasa seperti memandu kereta besar. Comfort dan tidak kekok. Try it dan anda akan faham apa maksud saya.

Memang syok bawak Exora ni...

Time ni participant bolehla merasai pengalaman memandu Exora, memecut, selekoh, etc.. Alah bisa tegal biasa, Bawa Exora, cepatnya masa berlalu pula.

Akhirnya tibalah di destinasi for “Performance Test” di Desa Park City. Agak cantik juga tempat ni, sekitar kawasan perumahan yang agak mewah :

1st Test – Space,Space…I Love It

Memang luas Space nya. Tengokla, lebih dari 5 buah beg, kayu golf dapat dimuat dalam kereta Exora. Yup, Space is one of the most Important factor for me when choosing our next car. Reason being, lebih selesa untuk perjalanan jauh, bercuti, dan shopping. Tahniah buat Nana kerana memenangi Cabaran Ini.Inilah namanya, tangan yang menghayun buaian mampu menewaskan Sang Lelaki dalam menyusun barang. 


2nd Test- Parking Sambil Mata Tertutup

Di sinilah participant diuji, persefahaman dan kepercayaan kepada pasangan adalah penting tidak kiralah masa memandu kereta ataupun relationship. 
3rd Test – Emergency break sambil mengelak halangan

Salah satu kelebihan kereta Exora adalah ciri-ciri keselamatan bersamanya. Walaupun tengah memecut dan buat emergency break, masih dapat mengelak halangan dan kereta masih stabil. With ABS breaking system, EBD terbukti ianya ‘extra advantage’ especially memandu di Malaysia ini yang terkenal dengan pemandu yang agak ”bersopan santun di jalanraya”. Mencegah lebih baik dari mengubati kan?

Staff Proton yang Super Happening dan Peramah…

Well, memang Super Peramah Staff Proton . Selain dari Raja Nur Zahirah Raja Adam@Zazza , sempatla juga berborak-borak dengan Nad dan Bob. Banyak informasi juga yang saya perolehi berkenaan Proton. Thanks Guys …
Perjalanan Pulang – Orang lain pula bawa kereta. Kami duduk Seat Belakang Sekali
Well, Selesa, Romantik, dan Aircondnya terasa sampai ke belakang ( Love it…)
Lunch Time. Yummy, Yummy…. Spageti menjadi pilihan saya

Lepas makan, event diteruskan :

Relationship Talk dari Dr Johnben Loy, Marriage & Family Therapist

When is the last time u bring ur partner to 5 stars hotel for dining? Umm, neverr….Hik3, tips yang begitu berguna bagi suami/isteri cam kami dalam memahami kehendak pasangan. InsyaAllah, I will improve on “Acts of Service”i.e. ringan-ringankan tangan menolong isteri buat kerja rumah.
Image Talk dari Cherrise Tan, Image Consultant

Well, Image memainkan peranan yang penting. First impression, people judge you from ur image. The better your image, the better ur chances untuk diterima. Yup, need to improve more on this. A simple thing @ Improvement can make a bigger rewards. Umm, No wonder Redmummy banyak masuk paper dan well known. One of the reason, imej yang dibawanya. Physical appearance, penting juga..Then :

Investment Talk dari Al Jazurra Khan, Financial Consultant

Fuhh, betul-betul memberikan kesan. Rich People Think Long Term, Poor People Think Short Term. Umm, tips best untuk dikongsi, “What We Focus on Expand dan amalkan pay urself first untuk tips Menyimpan “. Fikirkan long term, kalau dari awal kami angkat Exora, tentu lebih menjimatkan, kan? 

Masa yang dinanti-nanti oleh peserta akhirnya tiba :

Prize Giving Ceremony, Door Gift & Spa Voucher Distribution

Sesi ditutup dengan upacara pembahagian hadiah dari Raja Nur Zahirah Raja Adam@Zazza . Setiap pasangan yang hadir membawa pulang RM200+Spa Voucher. Top 3 pasangan membawa hadiah yang lebih lumayan, rasanya RM1,000 untuk tempat pertama.

Apapun, they are something money can’t buy i.e. Wonderful Experience at Exora VIP Session. To sum it up :

@ Exora = SPACE = Safety, Performance, Advanced Styling , Comfort and Economical. Memang sesuai untuk yang bekeluarga especially yang mempunyai anak yang ramai.

@ First Impression with Exora, Jatuh Cinta. 2nd Impression with Exora, Speechless… Wifey siap tanya, bila nak angkat Exora Bang?

@ Exora VIP Session = Terbaik n Please do more in the future..

Yup, khabarnya ini sesi terakhir di Klang Valley namun atas sambutan yang begitu menggalakkan ianya bakal diteruskan di destinasi/negeri lain pula. So, stay tune dan bolehla terjahi http://www.allaboutexora.com/ untuk destinasi seterusnya pula. It’s a lifetime opportunity dan jangan lepaskan .

Last but not least, Special thanks to Proton for the Invite. In the future, buatla lagi ya? Tentu lebih ramai yang berminat untuk turut serta….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

38 thoughts on “Pengalaman Menguja di Exora VIP Session

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.