Kasih Seorang Bapa|Oreo Daddy Dunk

48 Hours Sponsored Post. Scroll Down for latest entry.


Anak, Anugerah yang tidak ternilai. Sungguh bertuah kini diriku bergelar Seorang Bapa. Alisya, Puteriku, begitu menceriakan hidup kami sekeluarga. Umm, I Will Do Everything to Make My Daughter happy everyday. Inilah perkongsian peribadi, Kasih Seorang Insan bergelar Bapa :

Happy Moments…Percutian di Lost World Of Tambun
Hik3, Syoknya Main Gelungsur
Alisya Love Swimming Pool
Blogging Time
Like Father, Like Daughter
Percutian di Cameron Highlands

Yup, Si Kecil/Anak-anak memang perlukan perhatian especially dari both Ibu dan Bapa. Anak Perempuan ni, normally memang manja dengan Papanya. Samalah juga dengan Alisya. Kata pepatah, melentur buluh, biarlah dari rebungnya. Dari kecil ini la saya cuba berikan Kasih Sayang yang tidak berbelah bagi, percutian supaya dia lebih explore dengan dunia luar, dan ajarnya berdikari.

Both Terlelap

Namun, banyak juga cabaran dalam membesarkan Alisya. Sebagai seorang bapa/ketua keluarga, perlula persiapkan diri, belajar to be a better/good Father :
Saat Sedih

Kesiannya, kena buli ngan Mama. Meh2, Papa cubit-cubit Mama.

Alisya Demam

Memang tak keruan bila Alisya demam.Time demam or sakit,secepat mungkin kami akan terjahi klinik panel. Mencegah lebih baik dari mengubati, tapi bila dah sakit, cepat-cepatla ubati agar ianya tidak melarat..

One of The Saddest Moment in My Live

Ketika Alisya dilahirkan, Alisya ada masalah pernafasan. Dekat seminggu juga ditahan di Hospital. Tuhan saja yang tahu, betapa berdegup kencang jantung seorang Bapa. Alhamdulillah, berkat doa dan usaha, Alisya sembuh juga.

Bertitik tolak dari situ, saya cuba perlengkapkan diri bagi mempersiapkan ALisya mengharungi masa depan dan yang terbaik buatnya. Tabungan, Insurans for me (just in case anything happen to me), dan belajar dari yang lebih berpengalaman supaya saya boleh memberikan yang terbaik untuk anak tersayang.

Dah almost 2 tahun usia Puteriku, banyak betul Alisya ikut perangai papanya. Susah tidur,mudah tersentuh, jenis darah, cerita kegemaran, dan tak lupa juga :

Makanan Kegemaran…I Love Oreo..Umm, She Love It too…Papanya punya pun dia Makan..Hik3,Sharing is Caring kan?
Sambil Menonton TV, Let’s Oreo Time…

Sebut Pasal Oreo, sempena Hari Bapa yang tak lama lagi, ada berita menarik dari Oreo. Jom terjah :

1) Oreo Daddy Dunk Event
2) Oreo T-Card…Sent ur personalize T-Card (t-shirt + Card) to bapa-bapa di luar sana
Check it Out HERE
1) Jom Mula Design Your Personalize T-Card
Finish Mine

Amcam, Cantik tak T-Card Saya? Happy Father’s Day

Tak lupa juga, Oreo bakal mengadakan Event yang menguja :


Jom Join. Antara yang menarik, games & hadiah yang menarik di event itu, penampilan Istimewa, Daddy Hot @ Aaron Aziz, dan pelbagai lagi. Mudah je pun, Register dan bawa resit RM10 ke atas untuk sertai event ini. Kalau tak sempat beli pun, It’s Ok, boleh beli time event itu nanti . Jangan lepaskan peluang dan Register Now di sini : Oreo Daddy Dunk

Sepantas Kilat, I Already Register Mine. Terbuka Untuk Semua ,tidak semestinya Golongan Bapa saja….
Saya Pilih T-Shirt Ini, redeem time Oreo Daddy Dunk event nanti

T-Shirt ini bolehla di redeemkan di event itu nanti dengan membawa resit RM10+ pembelian Oreo. Ataupun boleh beli barangan Oreo di Event itu nanti. Cepat sambar sebelum T-Shirt ini kehabisan, terhad untuk first 1,000 saja kalau tak silap.
So, Apa tunggu lagi, Jom Join dan Kita Jumpa di Sana…..Tak sabar menanti event menguja, surely ianya akan lebih mengeratkan dan menggembirakan seisi keluarga especially got a Special games khas buat Bapa & Anak-anak…

P/s : Rindukan Arwah Ayah…Betulla kata pepatah, U Will Never Know What u Have until U Lose It…. Sayangilah Ayah dan Tunjukkanlah Kasih Sayang anda …Let’s Bring Ur Dad to this  Oreo Daddy Dunk Event .

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

50 thoughts on “Kasih Seorang Bapa|Oreo Daddy Dunk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.