≡ Menu

Cantik Tema Hari Pekerja 2011 iaitu Pekerja Merealisasi Transformasi Negara (kredit picture here) . Ayat Transformasi mesti ada kan? Mentang-mentangla tahun ni Movie Tranformers terbaru nak keluar (hik3, just kidding). Berlalu sudah semalam ,1 Mei 2011 Hari Pekerja, yeyy, hari ini cuti.

Tapi, adakah ianya sekadar tema? Pekerja Merealisasi Transformasi Negara namun adakah pekerja mendapat hak yang sepatutnya? Honestly said, sudah lebih 5 tahun bekerja namun kenaikan gaji tahunan tidak setimpal dengan kos sara hidup yang semakin meningkat. Nasib baikla kami both bekerja dan ada side income money, kurangla terasa sikit. 

Yerla, Pekerja penting tapi kalau nasib pekerja tidak ambil acuh, Tranformasi Negara pun tidak ke mana. Yang kaya bertambah kaya, pekerja bawahan dan pertengahan semakin dihimpit dengan bebanan kerja, stress, dan taraf ekonomi yang semakin menurun.

Opss, lebih-lebih pula membebel. Dah 2 Mei ni, Selamat Hari Pekerja 2011 dan semoga Pekerja Mampu Merealisasikan Tranformasi Negara.

P/s : Khabar-khabar angin, gaji kakitangan awam bakal naik, Betul ke?



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • zalin onceitalk 2 May 2011 at 3:24 am

    hari ni tentu ramai orang berpusu-pusu lik kediaman masing-masing..

    Selamat Hari Pekerja..ada lagi bahangnya kan? hihi..

  • Myvitrd 2 May 2011 at 3:38 am

    jgan bebel lebih2 bro.. nanti tak naik gaji teruskan.. hehehe.. hope rezeki murah tahun ni.. betul tu..gaji tak naik2.. nasib baik ada site incomekan

  • putri_roh 2 May 2011 at 4:22 am

    ye ke… tak mendengar lak cerita terbaru.. kene beli paper la hari neh.. ahaha (hari ni baru nak beli paper….)

  • Eyriqazz 2 May 2011 at 9:55 am

    @zalin onceitalk:ada2

    @Myvitrd:amin..boleh tumpang reZeki isteri kalau betoi..hik3

    @putri_roh:hik3…khabar2 angin…tak tau la betoi ke tidak…mungkin betoi,election kan dah nak dekat

  • hazman aka species1980 3 May 2011 at 2:22 am

    yeah…. kalau dok kolumpo tu gaji 2-3k nie masih dalam kategori miskin ….. huhuhu

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing