Percutian di Lost World Of Tambun

Finally, last weekend sempat juga kami terjahi Lost World of Tambun. Dah lama Isteri merengek mahu ke sini. Special thanks for P&N for partly sponsored trip ( Minyak &tol) .

Lost World Of Tambun|Sunway City Ipoh
Penuh orang, nak parking pun susah time weekend camni
Jom terjah Lost World of Tambun
Harga tiket ke Lost World Of Tambun, RM38 dewasa,RM32 kanak-kanak, below 90cm free
Umm,mahalnya untuk kanak-kanak kan? Biasanya lain-lain tempat separuh harga dari dewasa.

 

Jom Mandi dan Basah-Basah. Bukan Main Seronok lagi Alisya

Hik3, kanak-kanak Ribena beraksi. Bestt woo main gelongsor
Ala-ala Jacuzzi dan Hot Spring. Berendam la sampai lebam-lebam
Cantik viewnya, mengadap gunung ke? Luas tapi tak banyak sangat tempat untuk diterjahi. Tak macam Sunway Lagoon
Ada Gua, boleh naik keretapi,naik angsa macam zaman couple-couple, tengok harimau (tiger show tunggu je jai sampai sini) dan pelbagi lagi

 

Memang meriah dan ramai orang..Mandi manda
Santaikan diri di hujung minggu
Ala-ala funfair pun ada
Bukan main seronok lagi Alisya mandi manda
Lost World Of Tambun, dalam memori
Overall , okla terjahi Lost World of Tambun ni. Some suggestion buat Sunway City :
1) Harga tiket dikurangkan especially utk kanak-kanak. RM32, too expensive, plus tak byk permainan di dalam tu.
2) Loker. Umm, RM10. Mahal. Plus sama harga yang boleh guna banyak kali or sekali. First come first serve. Tiket dah mahal, nak sewa loker kena bayar lagi? Patutnya, sekali kanla aje.Untung tu penting, tapi kepuasan pelanggan pun penting juga.
Percutian sebegini memang menyeronokkan. Melegakan minda dan dapat kurangkan stress. Tepuk dada, tanya poket….

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Ipoh/Perak saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. Sumijelly says

    ok… aku tak caya ko kata alisya nak naik gelungsur tu….

    aku tahu papa dia yang sibuk nak naik kan??kan?? hahahaha

    ko telah bikin ahti aku jeles lagi…. ni yg nak ke TAMBUN ni..

    patut ko bawa kau sekelurga.. memenuhkan kereta baru ko tu…..hahaha

    Sumijelly.com

  2. Ieda Al-Habsyi says

    aternyer tak singgah pon umah kiter, dah dekat bebeno tu heheheh :)
    Jerawat Subur Macam Bepop Lawak Kampus!

  3. key-one says

    BTUL3..MMG MAHEII PON…
    dah la game siket..dolu murah… skrg dah naek hrga sbb de tmbah game..pdahal satu je pon… ishh3…

  4. Nur Hawa Mohd Zin says

    best ye..dulu waktu zaman belajar kedah selalu ada trip ke sana tapi tak pernah join :)

  5. Mama Zharfan says

    tak pernah sam[ai sini..dulu2 pernah menang tiket free, tapi me bagi kat my sis sbb tak de masa nak pegi sini

  6. syaz@rozelt says

    selalu dengar n lalu je..tp x pernah pegi lagi tempat nie..agaknye nak compare dengan bukit merah lake town tu mane lagi best erk?

  7. says

    wah.. bestnya.. tak pernah pegi lagi sini .. seronok tgk iman pegg alisya.. nak jugak main gelongsor ngan anak cam tu.. hehe

  8. says

    mahal…memanglaa..tu sebab saya tak pernah sampai..belum plus plus makan minum…semua kena beli di dalam..pokai bang…kalau anak ramai….kalau kat Ipoh ni..berendam kat cepor pun seronok juga

  9. says

    @rohaadam:betoi2…

    @Miza Yusof:tuhla..excited dia main air..mak paknya pun apa kurangnya…

    @Sumijelly:hak3…pandai ko..hak3.kereta sudah kena hantar daa…huk3..

    @Ieda Al-Habsyi:kat mana rumah tu?kasi la no.telefon..next time boleh kami singgah makan2..hik3

    @key-one :tuhla..agak mahal rasanya..myself,mungkin tak terjahi lagi kot…unless menang contest etc…

    @Nur Hawa Mohd Zin:ohh,apsal tak join?seronokk.

  10. says

    @hanani0210;tuhla pasal..nak untung pun berpada2 la..customer kena diutamakan juga…

    @Mama Zharfan :nanti2 bolehla terjah..

    @syaz@rozelt:saya dah lama tak pi bukit merah…tapi, rasanya bukit merah lagi meriah dan besttt

    @shah-kayrul :cukup ke 2-3 kali pikir?hik3..

    @azzey:yup..memang best..Inilah harga yang perlu dibayar bila jurang perbezaan antara yang kaya dan miskin semakin menebal

    @Dee:thanks dee

  11. says

    @Suliana :terjahla su..memang seronok main gelongsor ni..makpaknya pula yang lebih2..hik3

    @ hazman aka species1980 ;betoi2..tepuk dada,tanya poket..

    @CT:best..

    @aNaYaNa:ajakla family nanti

    @roslaini saad:kan,tuhla..kalau anak ramai memang masak dibuatnya…

    @syuE :oh,dulu rm25 je ke?

  12. says

    mmg harga tiket tak padan dgn kemudahan yang ada..tapi masa saya pergi last year dapat diskaun sebab menginap kat hotel yang ada link dengan tambun..

  13. MamaYatie says

    aduh! ni yg jeles ni..bila la nak gi terjah tambun ni…tunggu next balik kg la gamaknya..save accomodation! kekee

  14. Anonymous says

    hi..nk tnye la.. harga tiket tu termasuk zoo, water park n yg main mcm kat fun fair tu ke? harga sebenar included tmpt apa ek? tq

  15. Kak Gee says

    Kami pergi baru2 ni..24/12/2011..harga tiket naik lagi..dewasa RM45 dan kanak2 RM38. Pas tu deposit tiap sorang RM10. So 2 dewasa dan 2 kanak2 dah RM206 kena bayar masa nak masuk..tiket tu utk water park dan petting zoo. Fun fair kena beli token…makanan memg mahal gila. Nasi goreng RM7 sepinggan, nasi ayam RM6…nasib la baru dpt bonus….apa2 pun enjoy sbb pertama kali pergi…pas ni tak payah p dah pun tak terkilan dah..anak2 nak main air kami bawa belah2 utara je la..Bukit Merah or The Carnival Sg Petani.

  16. lim wei san says

    dulu i pernah masuk harga dewasa rm25.00,kanak-kanak rm19.00.so,lama tak pergi naik harga dewasa rm38.00,kanak-kanak rm32.00.macam ini i pun kira mahal.so,sekarang naik harga lagi dewasa rm45.00 kanak-kanak rm38.00.lagi belum kira loken rm10.00.makanan juga belum kira.so,i ingat cuti sekolah masuk dalam main tapi mahal sangat.kalau ada offer atau murah sikit

    bagi cuti sekolah i baru masuk.kalau tidak i tak akan masuk dalam.ok

  17. says

    Teringin juga nak pergi Lost World Of Tambun.. Dah banyak kali lalu dekat depan pintu masuk masa pergi Giant.. Tapi tak sempat singgah lagi..

    Harganya boleh tahan jugalah mahal.. Ada rakan ayah mertua saya buat homestay dekat sini, tiap minggu masyuk.. Daripada situlah timbul idea untuk mewujudkan Pak Ya Homestay pada tahun 2010..

    Sedar tak sedar Pak Ya Home stay dah hampir berusia 2 tahun.. Tapi saya sendiri tak pernah lagi masuk ke Lost World Of Tambun..

  18. Anonymous says

    Tempat menarik. Hotel mahal walhal modification dari rumah kedai takda swimming pool. Bilik Suite RM490 satu malam breakfast free di Papa Rich. Makanan break fast takde quality, Nasi Lemak Kosong, Mee Hoon Goreng Kosong, Bubur Kosong letak telur separuh masak je. Baik pegi Swiss Garden harga lebih kurang breakfast bermacam2 aneka lauk. Masuk dalam theme park makanan pun takde quality mahal je lebih. Satu pinggan nasi Goreng kosong takde apa2 lauk RM7 plus plus nasi semata2 nasi dan sedikit ikan bilis goreng. Bagi aku nak buat mahal2 tak kesah tapi pastikan ada quality!!!! Ini first and last aku duk hotel Lost World!!!

  19. Anonymous says

    dok hotel /dlm resort ni ok tak? ke kalo nak menginap, selain dok dlm resort tu, camne ye? ada hotel/ homestay yg berdekatan ke dgn lost world ni?.. harga hotel/ homestay tu berpatutan tak? teringin nak bawa anak2 pegi.. pohon reply dari encik eyriqazz atau sesiapa yg ada info ye, ke (udeng_2206@yahoo.com)thanks… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing