≡ Menu
Finally, last weekend sempat juga kami terjahi Lost World of Tambun. Dah lama Isteri merengek mahu ke sini. Special thanks for P&N for partly sponsored trip ( Minyak &tol) .

Lost World Of Tambun|Sunway City Ipoh
Penuh orang, nak parking pun susah time weekend camni
Jom terjah Lost World of Tambun
Harga tiket ke Lost World Of Tambun, RM38 dewasa,RM32 kanak-kanak, below 90cm free
Umm,mahalnya untuk kanak-kanak kan? Biasanya lain-lain tempat separuh harga dari dewasa.

 

Jom Mandi dan Basah-Basah. Bukan Main Seronok lagi Alisya

Hik3, kanak-kanak Ribena beraksi. Bestt woo main gelongsor
Ala-ala Jacuzzi dan Hot Spring. Berendam la sampai lebam-lebam
Cantik viewnya, mengadap gunung ke? Luas tapi tak banyak sangat tempat untuk diterjahi. Tak macam Sunway Lagoon
Ada Gua, boleh naik keretapi,naik angsa macam zaman couple-couple, tengok harimau (tiger show tunggu je jai sampai sini) dan pelbagi lagi

 

Memang meriah dan ramai orang..Mandi manda
Santaikan diri di hujung minggu
Ala-ala funfair pun ada
Bukan main seronok lagi Alisya mandi manda
Lost World Of Tambun, dalam memori
Overall , okla terjahi Lost World of Tambun ni. Some suggestion buat Sunway City :
1) Harga tiket dikurangkan especially utk kanak-kanak. RM32, too expensive, plus tak byk permainan di dalam tu.
2) Loker. Umm, RM10. Mahal. Plus sama harga yang boleh guna banyak kali or sekali. First come first serve. Tiket dah mahal, nak sewa loker kena bayar lagi? Patutnya, sekali kanla aje.Untung tu penting, tapi kepuasan pelanggan pun penting juga.
Percutian sebegini memang menyeronokkan. Melegakan minda dan dapat kurangkan stress. Tepuk dada, tanya poket….



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Sumijelly 3 May 2011, 2:46 am

    ok… aku tak caya ko kata alisya nak naik gelungsur tu….

    aku tahu papa dia yang sibuk nak naik kan??kan?? hahahaha

    ko telah bikin ahti aku jeles lagi…. ni yg nak ke TAMBUN ni..

    patut ko bawa kau sekelurga.. memenuhkan kereta baru ko tu…..hahaha

    Sumijelly.com

    Reply
  • Ieda Al-Habsyi 3 May 2011, 2:51 am

    aternyer tak singgah pon umah kiter, dah dekat bebeno tu heheheh :)
    Jerawat Subur Macam Bepop Lawak Kampus!

    Reply
  • key-one 3 May 2011, 3:02 am

    BTUL3..MMG MAHEII PON…
    dah la game siket..dolu murah… skrg dah naek hrga sbb de tmbah game..pdahal satu je pon… ishh3…

    Reply
  • Nur Hawa Mohd Zin 3 May 2011, 3:10 am

    best ye..dulu waktu zaman belajar kedah selalu ada trip ke sana tapi tak pernah join :)

    Reply
  • hanani0210 3 May 2011, 3:14 am

    bestnya dapat bercuti..tapi memang mahal la harga tiket tu untuk kanak-kanak. Beza berapa ringgit je. :(

    Jom baca ni: Produk Lancome Free RM2000 from Contest Nuffnang..

    Reply
  • Mama Zharfan 3 May 2011, 3:24 am

    tak pernah sam[ai sini..dulu2 pernah menang tiket free, tapi me bagi kat my sis sbb tak de masa nak pegi sini

    Reply
  • syaz@rozelt 3 May 2011, 3:28 am

    selalu dengar n lalu je..tp x pernah pegi lagi tempat nie..agaknye nak compare dengan bukit merah lake town tu mane lagi best erk?

    Reply
  • azzey 3 May 2011, 3:48 am

    Saya last ke sini tahun 2008.mmg tiket agak mahal. tp main/mandi kat dlm tu mmg best..:)

    Reply
  • Dee 3 May 2011, 3:52 am

    TAHNIAH BRO… blogger pilihan nuffnang utk bulan May…

    Reply
  • CT 3 May 2011, 4:48 am

    wah…bestnya…

    Reply
  • rohaadam 3 May 2011, 2:23 am

    sekali sekala bercuti memang best ,hilangkan stress,tp nak masuk kerja balik bila lepas cuti stress blh dtg balik..hihihi.

    Reply
  • Miza Yusof 3 May 2011, 2:24 am

    mahalnya harga tiket tu.
    perlu dikurangkan sikit.
    comel gambar bro dengan alisya main gelongsor. hihi :) alisya pun happy main air.

    Reply
  • shah-kayrul 3 May 2011, 3:35 am

    tak pernah lagi g sana…tapi bila tengok tiket…mak aaiiiii…mahalnya…kena pikir 2 3 kali nie…

    Reply
  • Suliana 3 May 2011, 3:52 am

    wah.. bestnya.. tak pernah pegi lagi sini .. seronok tgk iman pegg alisya.. nak jugak main gelongsor ngan anak cam tu.. hehe

    Reply
  • hazman aka species1980 3 May 2011, 4:04 am

    yess… tiket kanak2 tu memang mahal…tapi bila pegi water theme park nie enjoy gak…dan mmg kena ada budget yang mencukupi laaa

    Reply
  • aNaYaNa 3 May 2011, 5:05 am

    bestnya bescuti dengan family..tak pernah pun smpai tempat macani..asek2 pantai jer..tu pun da lammaaa sgt..huhu

    Reply
  • syuE 3 May 2011, 2:36 pm

    syue pnh g dlu..dulu rm25 jek.. tak tahu pulak skunk da mhal.. ish3..

    Reply
  • roslaini saad 3 May 2011, 6:50 am

    mahal…memanglaa..tu sebab saya tak pernah sampai..belum plus plus makan minum…semua kena beli di dalam..pokai bang…kalau anak ramai….kalau kat Ipoh ni..berendam kat cepor pun seronok juga

    Reply
  • Eyriqazz 4 May 2011, 4:14 am

    @rohaadam:betoi2…

    @Miza Yusof:tuhla..excited dia main air..mak paknya pun apa kurangnya…

    @Sumijelly:hak3…pandai ko..hak3.kereta sudah kena hantar daa…huk3..

    @Ieda Al-Habsyi:kat mana rumah tu?kasi la no.telefon..next time boleh kami singgah makan2..hik3

    @key-one :tuhla..agak mahal rasanya..myself,mungkin tak terjahi lagi kot…unless menang contest etc…

    @Nur Hawa Mohd Zin:ohh,apsal tak join?seronokk.

    Reply
  • Eyriqazz 4 May 2011, 4:16 am

    @hanani0210;tuhla pasal..nak untung pun berpada2 la..customer kena diutamakan juga…

    @Mama Zharfan :nanti2 bolehla terjah..

    @syaz@rozelt:saya dah lama tak pi bukit merah…tapi, rasanya bukit merah lagi meriah dan besttt

    @shah-kayrul :cukup ke 2-3 kali pikir?hik3..

    @azzey:yup..memang best..Inilah harga yang perlu dibayar bila jurang perbezaan antara yang kaya dan miskin semakin menebal

    @Dee:thanks dee

    Reply
  • Eyriqazz 4 May 2011, 4:34 am

    @Suliana :terjahla su..memang seronok main gelongsor ni..makpaknya pula yang lebih2..hik3

    @ hazman aka species1980 ;betoi2..tepuk dada,tanya poket..

    @CT:best..

    @aNaYaNa:ajakla family nanti

    @roslaini saad:kan,tuhla..kalau anak ramai memang masak dibuatnya…

    @syuE :oh,dulu rm25 je ke?

    Reply
  • far_east 4 May 2011, 8:54 am

    mmg harga tiket tak padan dgn kemudahan yang ada..tapi masa saya pergi last year dapat diskaun sebab menginap kat hotel yang ada link dengan tambun..

    Reply
  • MamaYatie 6 May 2011, 9:15 am

    aduh! ni yg jeles ni..bila la nak gi terjah tambun ni…tunggu next balik kg la gamaknya..save accomodation! kekee

    Reply
  • Mekar 5 December 2011, 11:52 am

    Salam.

    Teringin nak bawa family gi sini masa cuti nanti.

    Nak tanya, kalu kita bawa bekalan makan2 boleh bawa masuk dlm tak? kalu kat sunway lagoon tak boleh..

    from : mekar24@gmail.com

    Reply
  • Eyriqazz 5 December 2011, 12:04 pm

    @Mekar:sama juga..x boleh bawa masuk makanan….management sama…

    Reply
  • Anonymous 22 December 2011, 5:48 am

    hi..nk tnye la.. harga tiket tu termasuk zoo, water park n yg main mcm kat fun fair tu ke? harga sebenar included tmpt apa ek? tq

    Reply
  • Kak Gee 27 December 2011, 10:23 pm

    Kami pergi baru2 ni..24/12/2011..harga tiket naik lagi..dewasa RM45 dan kanak2 RM38. Pas tu deposit tiap sorang RM10. So 2 dewasa dan 2 kanak2 dah RM206 kena bayar masa nak masuk..tiket tu utk water park dan petting zoo. Fun fair kena beli token…makanan memg mahal gila. Nasi goreng RM7 sepinggan, nasi ayam RM6…nasib la baru dpt bonus….apa2 pun enjoy sbb pertama kali pergi…pas ni tak payah p dah pun tak terkilan dah..anak2 nak main air kami bawa belah2 utara je la..Bukit Merah or The Carnival Sg Petani.

    Reply
  • Mama Zharfan 18 May 2012, 7:21 am

    ur wifey tak mandi ker..me pantang nampak air..sama naik mandi dgn my boys hehhehe

    Reply
  • lim wei san 23 May 2012, 8:47 am

    dulu i pernah masuk harga dewasa rm25.00,kanak-kanak rm19.00.so,lama tak pergi naik harga dewasa rm38.00,kanak-kanak rm32.00.macam ini i pun kira mahal.so,sekarang naik harga lagi dewasa rm45.00 kanak-kanak rm38.00.lagi belum kira loken rm10.00.makanan juga belum kira.so,i ingat cuti sekolah masuk dalam main tapi mahal sangat.kalau ada offer atau murah sikit

    bagi cuti sekolah i baru masuk.kalau tidak i tak akan masuk dalam.ok

    Reply
    • Eyriqazz 31 May 2012, 12:25 pm

      thanks for info..wah, dah makin naik harga rupanya skangni?

      Reply
  • lim wei san 23 May 2012, 8:51 am

    mahal sangat…………..

    Reply
  • Coretan anuar 4 June 2012, 1:34 am

    Teringin juga nak pergi Lost World Of Tambun.. Dah banyak kali lalu dekat depan pintu masuk masa pergi Giant.. Tapi tak sempat singgah lagi..

    Harganya boleh tahan jugalah mahal.. Ada rakan ayah mertua saya buat homestay dekat sini, tiap minggu masyuk.. Daripada situlah timbul idea untuk mewujudkan Pak Ya Homestay pada tahun 2010..

    Sedar tak sedar Pak Ya Home stay dah hampir berusia 2 tahun.. Tapi saya sendiri tak pernah lagi masuk ke Lost World Of Tambun..

    Reply
  • Anonymous 10 June 2012, 4:37 am

    Tempat menarik. Hotel mahal walhal modification dari rumah kedai takda swimming pool. Bilik Suite RM490 satu malam breakfast free di Papa Rich. Makanan break fast takde quality, Nasi Lemak Kosong, Mee Hoon Goreng Kosong, Bubur Kosong letak telur separuh masak je. Baik pegi Swiss Garden harga lebih kurang breakfast bermacam2 aneka lauk. Masuk dalam theme park makanan pun takde quality mahal je lebih. Satu pinggan nasi Goreng kosong takde apa2 lauk RM7 plus plus nasi semata2 nasi dan sedikit ikan bilis goreng. Bagi aku nak buat mahal2 tak kesah tapi pastikan ada quality!!!! Ini first and last aku duk hotel Lost World!!!

    Reply
  • Anonymous 10 June 2012, 4:39 am

    Theme Park ok. Makanan MAHAL dan takda quality !!!!! JAGA QUALITY LA!!

    Reply
    • Eyriqazz 11 June 2012, 8:34 am

      Rasanya bro kena adukan kepada Sunway Group kalau camni

      Reply
  • Buatbest 27 November 2012, 6:56 pm

    teringin nk g sna jgk..tapi tak berkesempatan lagi bt masa ini..

    `

    Reply
  • Anonymous 30 November 2012, 1:51 am

    dok hotel /dlm resort ni ok tak? ke kalo nak menginap, selain dok dlm resort tu, camne ye? ada hotel/ homestay yg berdekatan ke dgn lost world ni?.. harga hotel/ homestay tu berpatutan tak? teringin nak bawa anak2 pegi.. pohon reply dari encik eyriqazz atau sesiapa yg ada info ye, ke (udeng_2206@yahoo.com)thanks… :)

    Reply
  • hnahdy 20 December 2012, 8:26 pm

    murah tiket..pernah tengok dari jauh ja.. xkesampaian. suatu hari nanti mesti akan p sini
    hnahdy recently posted…Ibu Pilih KasihMy Profile

    Reply
  • dhanianBlogspot 1 January 2013, 10:26 pm

    Thank for info..nak pegi juga satu hari
    dhanianBlogspot recently posted…Selamat Menyambut Tahun Baru 2013My Profile

    Reply
  • azrijohan 24 January 2013, 10:31 pm

    saya pernah pergi ni masa cuti. hehehe :D
    azrijohan recently posted…Ini Semua Salah Event #SBB2013 Anjuran Denaihati !My Profile

    Reply
  • lisa 24 March 2013, 1:50 pm

    memang best gi lost world of tambun
    lisa recently posted…Episode akhir Sehangat AsmaraMy Profile

    Reply
  • JomJalan KL 9 May 2013, 10:20 am

    Utk dapatkan tiket Lost World of Tambun lebih murah, book aje kat laman web dia. Selamat sikit poket, terutama kalau ramai anak.

    Reply
  • ain todzah 30 May 2013, 1:43 pm

    harga tiket tu sekali dengan mainan ala-ala funfair tu ke atau kene bayar lh..?

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »