Pengalaman Saya Bersama MLM

MLM = Member Lanyak Member??
Terdetik hati untuk berkongsi pengalaman peribadi berkenaan MLM apabila membaca entry dari Mat Joe yang bertajuk : Serius Benar : Komen ke atas Pirasit MLM dan inilah komen saya di entry itu :
susah bila byk people on denial mode bro…kadang2 bila ditegur, kata cuba menjatuhkan melayu..tapi,sudah terang lagi bersuluh…enough said, most income yang ratus2 riban tu,adakah kerana jual produk or kerana banyak downline? Kalau produk bagus, kenapa tak pasarkan di pasaran terbuka saja?kenapa perlu MLM..Betulla kata Melz,..MLM=Member Lanyak Member….

P/s : Pernah join mlm sekali…Hangus RM500+….pandai mereka menanam tebu di bibir..masatu still hingusan,plak tu nak kahwin..memang nak cari duit cepatje…tup2..yang dikejar tak dpt,yang dikendung berciciran…

Juga kongsikan komen dari Myvitrd : Ramai dah terkena bro.. adik aku salah sorang agen PB.. berkali2 ajak aku.. tapi aku kata “NO”..
Memang susah nak laku 1 kosek tu.. aku dah tanya adik aku.. kalau bukan kerana downline buat loan.. memang tak balik modal punya.
Yup, saya juga pembeli Bio Aura Hai O. Tapi, agak persisten agent untuk menawarkan dan mengajak kami sekeluarga turut menjadi downline. Siap bawa upline untuk explainkan Plan Hai O Marketing ( Group 369) .
Love this part :
1. Perkenalkan Kawan kepada upline
2.Duduk diam, ketika upline bercakap
3.Senyum….dan anggukkan kepala (mengiya kan saje apa yang dicakapkan)
Mula-mula, memang hampir tergoda. Yerla, katanya tak payah pun nak jual Bio Aura ni. Demand > Supply. Nak cepat naik pangkat buat loan. Mereka boleh uruskan semuanya. Mentang2la Isteri kakitangan kerajaan. But, kami berfikir panjang. Nothing come easy in this world dan cukupla sekali terkena. Kalau betul dia success dengan perniagaan MLM itu, good for her.
P/s : Sekadar pertanyaan, berapa ramai businessman/woman yang berjaya dengan MLM kejayaan diraih dengan menjual produk tanpa mengharapkan bantuan downline or kata mudah Income mostly on jual produk ….
MLM, sedikit yang berjaya, ramai yang akan kecundang…. Buktikan kat saya andai sebaliknya…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

55 thoughts on “Pengalaman Saya Bersama MLM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.