IKEA Meatball Tak Halal?| Saya Tertipu…

IKEA Meatball Tak Halal? Adusshh, saya antara pengguna yang beberapa kali pernah makan IKEA Meatball. Tapi bila membaca entry mereka ini, mulala rasa tidak keruan :

Ikea Foodcourt – Ikea Meatball Tak Halal?

Meatball Ikea takde Sijil Halal
Meatball IKEA tak halal ? Ada Babi?? 

Honestly, andainya benar, memang betul-betul rasa tertipu dengan IKEA Food Court ini. First, kami siap dah tanyakan pekerja Islam di sana. Halal ke? Halal kata mereka..2ndly, percaya bulat-bulat kata ramai orang yang mereka sudah mendapatkan Sijil Halal. Umm, perlu salahkan diri sendiri tidak usul periksa mendalam terlebih dahulu.
Oh, Saya tertipu. Yupp, sebagai pengguna yang kerap makan luar, sekarang ni memang sukar nak dibezakan mana gerai yang betul-betul ada sijil halal or tidak. Plus, selain Sijil Halal dari JAKIM, adakah ianya turut diterima di Malaysia. Boleh dikatakan most restoran di Malaysia mempunyai sijil Halal dari IFRCSA kalau tak silap. Tengok saja la di Food Court Midvalley, rasanya satupun tiada sijil halal dari JAKIM.
Umm, dengar cerita Undang-undang Halal bakal ditablekan di Parlimen tak lama lagi. Harap-harap dipercepatkan supaya pengguna di Malaysia tidak terus tertipu dan keliru seperti kes IKEA Meatball yang tidak Halal ini. Ini bukan kali pertama terjadi rasanya. Ohh, kena lebih berhati-hati selepas ni. 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

30 thoughts on “IKEA Meatball Tak Halal?| Saya Tertipu…

Leave a Reply to maslinamansor Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.