≡ Menu
Harga Minyak @Petrol RON97 Naik lagi, sempatla mengisi minyak Ron 97 malam tadi. Yang hanginnya, tetiba sistem untuk Kredit Kad tetibaje down. Adakah disengajakan bagi mengaut untung lebih agar tak ramai membeli minyak sebelum kenaikan harga ?

Lengang je, Umm, dah ramai yang bertukar ke Ron 95 sejak ianya diperkenalkan. Pandai kan?
Ni komen rakan Facebook : Taktik naik 97 dulu, dh jauh jurang nanti naikkan 95 pulak. Hehe (Umm, no komen)
Umm, Sorry. Sistem Down. No Credit Card. Cash Can.

Dalam wallet ada dalam Rm70 je. Tak sempat nak singgah mesin ATM. So, isi je la RM50. Adakah kebetulan? Kalau dulu, minyak habis, sekarang ni sistem tiba-tiba down pula? Umm, wondering…

Shell Jalan Gombak diterjahi . Around 10Pm+

Semalam RM50, hari ini , jumlah liter yang sama sudah RM53.70. By end of the year, mungkin RM100?
Nak buat camne, ” Government is Always rite, kan? “
Ohh, Adakah Sistem Down kerana ada Hantu Minyak?? Sempat saya tangkap gambar hantu minyak ni..
P/s : Saya mengisi minyak Ron 97 kerana dulu saya pernah bekerja sebagai Pump Attendant almost setahun. Selok belok minyak sedikit sebanyak saya ambil tahu, especially untuk penggunaan “Long Term”. Simple said, Kalau hari-hari Makan Nasi Ayam vs Fast Food, yang mana lagi bagus untuk kesihatan?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • amir 4 May 2011, 6:28 pm

    hmmm..nak wat camne teacher. G always rite. Udahlah gaji n bonus kami dicantas. Jgn sedey2 teacher. Rajin2 nanti teacher join la contest kat sini yer. hadiah dia 1 dinar.

    http://www.999goldslide.com/contest-kisah-aku-dia-emas/

    Tocee teacher

    Reply
  • amir 4 May 2011, 6:28 pm

    hmmm..nak wat camne teacher. G always rite. Udahlah gaji n bonus kami dicantas. Jgn sedey2 teacher. Rajin2 nanti teacher join la contest kat sini yer. hadiah dia 1 dinar.

    http://www.999goldslide.com/contest-kisah-aku-dia-emas/

    Tocee teacher

    Reply
  • karipapsayur 4 May 2011, 9:06 pm

    Petikan daripada twitter Najib Razak: Mereka yg mampu milik kereta mewah patut bayar Ron 97 pada harga pasaran. Tak patut Wang rakyat digunakan untuk golongan yg kay a.

    ;)

    Reply
  • Myvitrd 4 May 2011, 9:51 pm

    wah org kaya isi myvi guna ron97 tu.. aku tak mampu bronak guna ron97 untuk ferrari aku.. kalau dulu penuh 80..rasa-rasanya sekarang mungkin 120 kot.. hehehe

    Reply
  • KiD 5 May 2011, 12:29 am

    asyik asyik naik.. asyik asyik naik… hapaaaa laaaa.. macam isi air aje.. seb bek aku pakai 95.. kalau 95 naik jugak.. memang siap laaa

    Angkara Cemburu dan Panas Baran

    Reply
  • Zairie Husin 4 May 2011, 4:39 pm

    eyriqazz.. niat di hati memang nak pakai 97.. tapi itu la… harga membatalkan niat…

    Reply
  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 5 May 2011, 12:49 am

    setuju dgn kata2 itu.. biar jurang nampak banyak..pastu naikkan pulak yg lain..hehe

    Reply
  • ArELeEz 5 May 2011, 1:57 am

    strategi/taktik yg menyesakkan napas p’guna! hu3..

    Reply
  • Kidney Expert 4 May 2011, 8:04 pm

    Maksud bro ron 97 lebih baik dai 95?Betulke?

    Kalau ikutkan hati rasa marah bnar dengan kerajaan kerana dengan sesuka hati je menaikkan harga minyak tanpa memikirkan beban yang akan ditanggung oleh rakyat.

    Reply
  • MamaYatie 5 May 2011, 4:04 am

    hmm..nak pakai ron97 tak mampu den..kang ada yg gi keja 3 minggu..lagi semenggu buat cuti sendiri sbb keta takde minyak..kekee

    pagi sok PM @ hot fm, den raso nak poi tanya kenapa keta besar menteri isi minyak tak kuar RM sendiri? kan rakyat ‘diutamakan’..

    Reply
  • hazman aka species1980 5 May 2011, 2:30 am

    sekarang nie kalau minyak naik harga just selamba je kan….takde dah official announcement macam sebelum nie….

    Reply
  • sW33tdARLiNG 5 May 2011, 4:28 am

    adeiii tekanan tekanan… tp keter viva saya tu takpe laa kot pakai RON95 sajer

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:53 am

    @Zairie Husin :takpe…tanya sama poket juga

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:54 am

    @ amir :betoitu..thanks for the invite

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:56 am

    @ Kidney Expert :Of course Ron 97 lebih bagus dari ron 95…bukan in term of harga, in term of kualiti untuk engine pada masa hadapan..even motosikal saya,saya guna ron 97..setakat ni tak pernah lagi major breakdown walaupun dah lebih 5 tahun guna..

    Inilah tips yang pemandu Shell kasitau saya ” Kalau nak Kereta/Motosikal dapat guna lama”, gunala minyak Ron 97…Ron 95 hanya menepati syarat minimum bagi sesetengah kereta..

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:57 am

    @karipapsayur :agak2 Menteri guna minyak apa? Adakah Ron 95? Bukan sebab kaya,tapi sebab kualiti….Kalau dapat save short term,tapi rugi long term, apa gunanya? X percaya,tryla pakai ron 97 setahun, dan ron 95 tahun berikutnya..akan ada perbezaan ketara in term of performance kereta di tahun ketiga..itu kata pemandu yang bawa minyak shell tu…

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:58 am

    @Myvitrd :bukan kaya..check jawpaan balas karipapsayur…

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:58 am

    @KiD :sooner or later,ianya akan naik bro..Malaysia Boleh..trust me on that..

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:59 am

    @BABY(MAMA AMANA&ARIEF):yup..yang kaya byk dapat exemption on tax…makin kayala mereka..

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:59 am

    @ArELeEz :macam2 kan?

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 5:59 am

    @ hazman aka species1980:Dah semakin bijak untuk mengurangkan kemarahan pengguna…

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 6:00 am

    @MamaYatie:kata-kata Politician, bagaikan mencurah air di daun keladi, easy said than done..Tengok saja tema hari guru,merdeka,asyik2 ayat transformasi yang diguna..takde ayat lain ke? Apa yang tranformnya? Transformers?

    Reply
  • Eyriqazz 5 May 2011, 6:01 am

    @sW33tdARLiNG:tepuk dada,tanya selera…freedom of choice…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge