Brunch di Dish Deli, Solaris Mont Kiara

Tengah hari tadi sempatla Brunch (Breakfast+Lunch) di Dish Deli, Solaris Mont Kiara . Redeemkan 2 vouchers yang dibeli di Milkadeal :

Spagetti Bolognaise untuk Saya
Spagetti Meatball Untuk Isteri

Honestly said, walaupun tengah lapar dan belum breakfast, untuk main dish saya agak kecewa. Rasanya biasa-biasa aje dan not up to my expectation. Spagetti saya tak habis saya makan.

Antara Choice yang boleh dipilih dengan vouchers itu
Chilled Mango Juice untuk saya dan Pink Guava untuk Isteri

Airnya, okla juga. Just nice.

Desert saya
Pisang Goreng Desert untuk Isteri

Desert, pujian patut diberikan , memang sedap . Siap Isteri cakap, compare the rest, desertnya yang sedap. Puas hati dengan desertnya. Total voucher worth RM36 for 2 . Harga sebenar RM90. 

Ada tempat bacaan juga

Sebagai keluarga yang ada anak kecil, part yang paling kami suka di Restoran ini adalah :

Ada Ruangan Khas untuk anak-anak bermain

Memang tak peningkan kepala, sambil makan, anak asyik bermain. Takdelah kerenah nak itu dan ini time makan. Dapatlah makan dengan Aman. Syabas buat Dish Deli, SOlaris Mont Kiara. Sepatutnya, semua restoran patut buat camni. Konsep win-win situation, apa salahnya invest skit ,senang makpak nak pi makan. Long term benefits kan?

Amboi-amboi, Minnie Mouse pula?

Meh Main Masak-masak bersama Alisya
Rajinnya anak papa membaca
Suasana di dalam Restoran around 2pm on public holiday

Overall, first impression masa sampai tu, Umm, kenapa tak ramai orang? Yupp, saya memang skeptical kalau singgah di Restoran yang lengang. Mulala ada persepsi negatif. Dah mencuba sendiri, no wonder laa.

Feedback saya buat Dish Deli, Mont Kiara. Kualiti makanan main dish perlu di improvekan lagi, rasanya belum cukup sedap untuk menarik ramai pelanggan berkunjung di sini + dengan adanya service charge dan tax (16%). In term of persekitaran dan tempat membaca dan kanak-kanak, patut dipuji. Keep it up. 

Next time, mungkin saya akan lebih memilih dalam membeli voucher diskaun makanan ni. Yerla, ini pengalaman kedua redeem vouchers yang “not up to my expectation”. Apapun, lain padang, lain belalang kan? Semoga ada improvement di masa hadapan.

Dish Deli, Solaris Mont Kiara 
13-9, Jalan Solaris 3, Solaris Mont Kiara, Kuala Lumpur
P/s : Isteri ajak dinner di Shah Alam malam ni.Mencuba Restoran yang agak mengujakan yang keluar Jalan-Jalan Cari Makan Minggu lepas. Umm, tengokla camner, kalau mood ok singgah, kalau tak, mungkin minggu lain la ya sayang?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

10 thoughts on “Brunch di Dish Deli, Solaris Mont Kiara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.