Bila Emosi Menguasai Diri

by eyriqazz on 5 May 2011

in General

Bila Emosi menguasai diri, terjadilah perkara yang tidak diingini. Terlontarla kata yang tidak disenangi, panggilan manja bertukar ganti, kau salah aku salah, masing-masing taknak mengalah diri.
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata tanggungla sendiri. Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Nobody perfect, Life Must Go On bak kata Je Jai pada Maria Ozawa di Parti Buih, Luna Bar muncul dalam mimpi.
Bila Emosi Menguasai Diri, cakap banyak pun tak guna lagi. Lebih baik berdiam diri, dari “Syaitan Mula Merasuk Hati”.
Buat Semua, Salah Silap Harap Maafi. Saya hanyalah Insan biasa yang menumpang di dunia ini. Kalau benci katakan benci, kalau Sayang Cubalah bukti. Amboi2, bukan main lagi mengata diri ini, terluka hati ku bawa diri…Hihihi, Misai Lentik dalam tetap ada Taman di dalam hati….
Coretan sekadar meluahkan perasaan Hati. Que Sera Sera, Just wait n See,Special thanks for these entries :
P/s : ´╗┐Kalau Sudah termakan hati, penawar pun sukar dicari, apakah solution yang paling mujarab sekali?
  • Miza Yusof 5 May 2011 at 3:53 am

    puitis betul ayat diatas. mendalam maksudnya. kejutan apakah yang dimaksudkan ? hihih :D

  • Myvitrd 5 May 2011 at 4:04 am

    hehehe.. niat dihati serupa murni.. rupanya megah sampai ke pagi.. itu kah dia si empunya nama.. tokey tiger merendah diri…. hehehe

  • Dawa 5 May 2011 at 4:09 am

    penawarnya adalah dgn menerjah blog2 yg selamba ‘melukai’ hati eyriqazz :)

  • Sharinginfoz 5 May 2011 at 4:22 am

    kekadang diam lebih baik

  • sW33tdARLiNG 5 May 2011 at 4:26 am

    benci tapi sayang tu, takpe laa..

  • JAI 5 May 2011 at 5:20 am

    Wakakakakaka…perghhh..tersentuh jiwa gua bro…BEAN!! Jom kita tangkap Eyriqazz..nanti gua Standby Gunting. PHREK Lu kasi ikat kaki dia..kita cantas sama dia punya Kumis..muarghhahahahaha (Nada kena ikut gaya Gelak Samseng kampung dusun…)

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:47 am

    @Miza Yusof:tiada kejutan,hanyalah luahan

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:47 am

    @Myvitrd:Auum,jangan diganggu sang tiger yang tengah bergusar hati..hik4

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:47 am

    @Dawa :Jom terjah

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:48 am

    @Sharinginfoz:yup

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:48 am

    @sW33tdARLiNG:ehem,ehem

  • Eyriqazz 5 May 2011 at 5:48 am

    @JAI:lariikkkk

  • phreak-id 5 May 2011 at 7:54 am

    @jejai @ beanmoreno jom! jom! aku cop spender rimau tu. yang lain korang amik la.. kahkahkah

    Terbaru >Jejai Nyampah Dengan Eyriqazz? phreak-id Lagi Benci! >Movie Review : Fast Five >Osama Bin Laden Killed? Are We Losing a Hero or A Villain?

  • BeaN MorENo 5 May 2011 at 2:11 pm

    Kalau nak tacing pi bilik air kencing…lu nak suruh awek mana tumpang gua mat tiger! haha

  • makdara TERdiva 6 May 2011 at 7:10 am

    MDT pun tengah makan hati ni..

    tak tau nak dihalakan ke mana kesedihan ni..haishhhh!

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: