Bila Emosi Menguasai Diri

Bila Emosi menguasai diri, terjadilah perkara yang tidak diingini. Terlontarla kata yang tidak disenangi, panggilan manja bertukar ganti, kau salah aku salah, masing-masing taknak mengalah diri.
Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata tanggungla sendiri. Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Nobody perfect, Life Must Go On bak kata Je Jai pada Maria Ozawa di Parti Buih, Luna Bar muncul dalam mimpi.
Bila Emosi Menguasai Diri, cakap banyak pun tak guna lagi. Lebih baik berdiam diri, dari “Syaitan Mula Merasuk Hati”.
Buat Semua, Salah Silap Harap Maafi. Saya hanyalah Insan biasa yang menumpang di dunia ini. Kalau benci katakan benci, kalau Sayang Cubalah bukti. Amboi2, bukan main lagi mengata diri ini, terluka hati ku bawa diri…Hihihi, Misai Lentik dalam tetap ada Taman di dalam hati….
Coretan sekadar meluahkan perasaan Hati. Que Sera Sera, Just wait n See,Special thanks for these entries :
P/s : ´╗┐Kalau Sudah termakan hati, penawar pun sukar dicari, apakah solution yang paling mujarab sekali?

Comments

  1. Myvitrd says

    hehehe.. niat dihati serupa murni.. rupanya megah sampai ke pagi.. itu kah dia si empunya nama.. tokey tiger merendah diri…. hehehe

  2. says

    @jejai @ beanmoreno jom! jom! aku cop spender rimau tu. yang lain korang amik la.. kahkahkah

    Terbaru >Jejai Nyampah Dengan Eyriqazz? phreak-id Lagi Benci! >Movie Review : Fast Five >Osama Bin Laden Killed? Are We Losing a Hero or A Villain?

  3. says

    Wakakakakaka…perghhh..tersentuh jiwa gua bro…BEAN!! Jom kita tangkap Eyriqazz..nanti gua Standby Gunting. PHREK Lu kasi ikat kaki dia..kita cantas sama dia punya Kumis..muarghhahahahaha (Nada kena ikut gaya Gelak Samseng kampung dusun…)

  4. BeaN MorENo says

    Kalau nak tacing pi bilik air kencing…lu nak suruh awek mana tumpang gua mat tiger! haha

  5. makdara TERdiva says

    MDT pun tengah makan hati ni..

    tak tau nak dihalakan ke mana kesedihan ni..haishhhh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing