≡ Menu
Weekend lepas, kami satu keluarga bersama Mak+Adik Bongsu dari kampung+Adik Perempuan + Mak Su+Pok Mat telah terjah dan shopping di Nilai 3. Ini kali ketiga rasanya kami terjahi sini, memang tempat shopping yang menyeronokkan especially buat kaum Wanita .
Suasana di Nilai 3. Pelbagai deretan kedai dan barangan dengan harga yang berpatutan
Carpet-carpet yang cantik dan pelbagai
Kain Pasang yang cantik-cantik
Barangan untuk persiapan perkahwinan
ThankQ antara kedai terbesar di sini yang menyediakan pelbagai barangan persiapan kahwin
Mainan untuk anak-anak pun ada. Oh, Alisya terlebih dahulu membeli IpHone 4 dari Papanya (mainan)
Borong jangan tak borong..Hak3,hampir penuh satu kereta
Tikar buluh baru di ruang tamu
Juga di Tempat Menonton DVD
Tak Lupa juga kerusi, RM50
Kalau shopping di sini, kena pandai tawar menawar. Contohnya tikar buluh tu, satu Rm50, dua kami tawar2 dapat RM70. Harga yang diberi bila wifey/mak tanya,lain-lain yang diberi. They can sense, siapa yang pandai menawar(of course la my mum, that’s y kalau time shopping camni, bawalah org yang pandai tawar-menawar)
Overall, almost RM1K kami semua habis untuk shopping. Kebanyakan peniaga di sini adalah peniaga Pakistan/India/warga asing. Namun, harganya memang berpatutan dan memuaskan. No wonderla, Mak saya memang suka sangat singgah sini kalau datang KL.
P/s : Jadilah Pengguna yang bijak, jangan mudah terpengaruh dengan “Sales”. Pengguna bijak, poket selamat.



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • AYuNG 13 April 2011, 4:21 am

    yup..mmg berbaloi2…tp, klu beli barang utk majlis pekahwinan..kena beware ckit…kadang2 dalam 1 bungkusan tuh almost banyak yg rosak..:D

    psttt….cian alisya tdo kat dalam keta tuh bang…ada kapet kat belakang..hihi

    Reply
  • Lin Azlina 13 April 2011, 4:34 am

    bro..kerusi tu adik leh dapat rm45..dia pun g sabtu lepas ke nilai tu…kena pandai tawar kat nilai konpem leh dapat murah!

    Reply
  • nur hafiza rahsid 13 April 2011, 4:45 am

    bawak orang pandai tawar menawar pergi shooping. memang berbaloi-baloi.hehe

    Reply
  • Dawa 13 April 2011, 4:59 am

    dulu time nk masok rumah baru yg skg ni, gi shopping kt Nilai3 gk. borang byk gk. carpet sampai 6. pastu beli oil painting lg kt sana. huhu

    Reply
  • Ilhamny.com 13 April 2011, 5:18 am

    sampai terselit alisya kat bwh nun… sy kalau membeli, mmg tawar giler2, sampai hubby ckp ‘ dah2 larr’…hehehe

    Reply
  • Myvitrd 13 April 2011, 6:12 am

    Aku tak boleh datang sini bro.. mesti semua mau angkut naik keta.. selalu balik dari johor mesti nak singgah juga.. hehehe borong2 murah2

    Reply
  • AziE 13 April 2011, 7:04 am

    Tak pernah pegi. Tapi plan nak pegi jugak dlm waktu terdekat ni. Berbaloi ke tempah langsir kat sana?

    Reply
  • amirah 13 April 2011, 8:13 am

    dulu masa sebelum kawen memng rajin betul pergi sini

    Reply
  • Kancilbiru 13 April 2011, 4:23 am

    yg penting apa2 pun selamatkan poket sendiri dulu bila sales ni….hehehe

    Reply
  • deDetz 13 April 2011, 4:29 am

    wahh..saya pernah pg 1 kali jer..
    tak tau bila dapat lagi,
    sbb dok jauh di sabah =)

    Reply
  • Lina 13 April 2011, 4:31 am

    antara tempat shopping yg best…rambang mata

    Reply
  • y u y u Z u l a i k h a 13 April 2011, 4:39 am

    heheh. tempat saye di mengorat bangla T_T

    Reply
  • Anna Boleyn 13 April 2011, 4:47 am

    nak ikut!! nak shopping barang tunang!., kehkehkeh. sorry uncle.. hari tu terpaksa hide komen uncle kejap… nak sorok2 tapi dah terkantoi da. aiyak!! kawen nnt hana jemput. :)

    Reply
  • Fikri Rais 13 April 2011, 5:05 am

    kena survey2 sket kat sana, xleh masuk 1 kedai ja.. sama barang lain kedai lain harga..

    Reply
  • MRS. K 13 April 2011, 5:28 am

    tiap2 hari pegi Nilai.. kekekek

    *umah kat Nilai.. hehe

    Reply
  • MIRZA 13 April 2011, 2:01 pm

    memang best gi nilai3 nih bro.. singgah ler makan sup bedengung kat situ… sedap.. saya suka.. last week baru gi.. dan singgah makan sup.. memang wajib tuh..

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:03 am

    @AYuNG:betoi2..kena tgk betoi2..kan dapat yg rosak naya juga..

    hik3..kesian nak kejutkan…

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:03 am

    @Kancilbiru :hik3..kadang2 wanita ni tak tahan dengan godaan sales..

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:04 am

    @deDetz :owwh,memang dok di sabah or kerja sana?

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:04 am

    @Lina:lenguh eden dok mengikut wifey..sib baik alisya tidur dalam kete..bolehla bagi alasan jaga alisya sambil tidur sekali..hik3..

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:05 am

    @Lin Azlina :opss..tanya balik wifey,mmg dpt rm45..kitorang beli 3 ..satu kami,2 lagi mak n adik…terjah kedai 2 tiga barula dpt hargani..yup..kena tawar menawar dlm halni…

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:06 am

    @y u y u Z u l a i k h a :ada yang sangkut tak cik yuyu?

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:06 am

    @nur hafiza rahsid:betoi2..berbaloi2..

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:07 am

    @Anna Boleyn :jom,kita terjah lagi..hik3,saya dpt tau pun dari blogger lain..Tahniah….

    p/s : cpt2 suruh dia berhenti merokok..tak baik utk kesihatan dan masa depan…

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:07 am

    @Dawa:fuhh,carpet sampai 6?muat ke kete bro?ke bro pi ngan lori?

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:08 am

    @Fikri Rais:setuju sangat…

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:08 am

    @Ilhamny.com:hik3..kenalah tawar menawarkan..itukan hak kita sebagai pengguna..lainla dia letak banner,dilarang tawar menawaqr….

    Reply
  • Eyriqazz 13 April 2011, 6:09 am

    @MRS. K:hari2 shopping la ni?

    Reply
  • Nur Hanani 13 April 2011, 3:24 pm

    saya yang duduk kat nilai ni pun jarang ke nilai 3. Kekadang je g kalo ada benda nak beli..tapi,org dari luar suka singgah sini..hehehe tapi memang kena pandai tawar pun kalo g sini. Cuti sek je yg happening. Kalo tengah bulan, lagi bagus dtg sini sebab tak ramai yg nak beli brg. Dia akan layan baik punya.. :)

    Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

    Jom baca ni: Layan cerita tamil,Chandramukhi.. Hehehe..

    Reply
  • Miza Yusof 14 April 2011, 2:19 am

    dah lama tak pergi nilai. hihi.kalau pergi sana memang borong sakan lah kan especially kain pasang. hehe :D

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge