Shopping di Nilai 3

Weekend lepas, kami satu keluarga bersama Mak+Adik Bongsu dari kampung+Adik Perempuan + Mak Su+Pok Mat telah terjah dan shopping di Nilai 3. Ini kali ketiga rasanya kami terjahi sini, memang tempat shopping yang menyeronokkan especially buat kaum Wanita .
Suasana di Nilai 3. Pelbagai deretan kedai dan barangan dengan harga yang berpatutan
Carpet-carpet yang cantik dan pelbagai
Kain Pasang yang cantik-cantik
Barangan untuk persiapan perkahwinan
ThankQ antara kedai terbesar di sini yang menyediakan pelbagai barangan persiapan kahwin
Mainan untuk anak-anak pun ada. Oh, Alisya terlebih dahulu membeli IpHone 4 dari Papanya (mainan)
Borong jangan tak borong..Hak3,hampir penuh satu kereta
Tikar buluh baru di ruang tamu
Juga di Tempat Menonton DVD
Tak Lupa juga kerusi, RM50
Kalau shopping di sini, kena pandai tawar menawar. Contohnya tikar buluh tu, satu Rm50, dua kami tawar2 dapat RM70. Harga yang diberi bila wifey/mak tanya,lain-lain yang diberi. They can sense, siapa yang pandai menawar(of course la my mum, that’s y kalau time shopping camni, bawalah org yang pandai tawar-menawar)
Overall, almost RM1K kami semua habis untuk shopping. Kebanyakan peniaga di sini adalah peniaga Pakistan/India/warga asing. Namun, harganya memang berpatutan dan memuaskan. No wonderla, Mak saya memang suka sangat singgah sini kalau datang KL.
P/s : Jadilah Pengguna yang bijak, jangan mudah terpengaruh dengan “Sales”. Pengguna bijak, poket selamat.

Comments

  1. AYuNG says

    yup..mmg berbaloi2…tp, klu beli barang utk majlis pekahwinan..kena beware ckit…kadang2 dalam 1 bungkusan tuh almost banyak yg rosak..:D

    psttt….cian alisya tdo kat dalam keta tuh bang…ada kapet kat belakang..hihi

  2. Lin Azlina says

    bro..kerusi tu adik leh dapat rm45..dia pun g sabtu lepas ke nilai tu…kena pandai tawar kat nilai konpem leh dapat murah!

  3. Dawa says

    dulu time nk masok rumah baru yg skg ni, gi shopping kt Nilai3 gk. borang byk gk. carpet sampai 6. pastu beli oil painting lg kt sana. huhu

  4. Ilhamny.com says

    sampai terselit alisya kat bwh nun… sy kalau membeli, mmg tawar giler2, sampai hubby ckp ‘ dah2 larr’…hehehe

  5. Myvitrd says

    Aku tak boleh datang sini bro.. mesti semua mau angkut naik keta.. selalu balik dari johor mesti nak singgah juga.. hehehe borong2 murah2

  6. says

    nak ikut!! nak shopping barang tunang!., kehkehkeh. sorry uncle.. hari tu terpaksa hide komen uncle kejap… nak sorok2 tapi dah terkantoi da. aiyak!! kawen nnt hana jemput. :)

  7. MIRZA says

    memang best gi nilai3 nih bro.. singgah ler makan sup bedengung kat situ… sedap.. saya suka.. last week baru gi.. dan singgah makan sup.. memang wajib tuh..

  8. says

    @Lin Azlina :opss..tanya balik wifey,mmg dpt rm45..kitorang beli 3 ..satu kami,2 lagi mak n adik…terjah kedai 2 tiga barula dpt hargani..yup..kena tawar menawar dlm halni…

  9. says

    @Anna Boleyn :jom,kita terjah lagi..hik3,saya dpt tau pun dari blogger lain..Tahniah….

    p/s : cpt2 suruh dia berhenti merokok..tak baik utk kesihatan dan masa depan…

  10. says

    saya yang duduk kat nilai ni pun jarang ke nilai 3. Kekadang je g kalo ada benda nak beli..tapi,org dari luar suka singgah sini..hehehe tapi memang kena pandai tawar pun kalo g sini. Cuti sek je yg happening. Kalo tengah bulan, lagi bagus dtg sini sebab tak ramai yg nak beli brg. Dia akan layan baik punya.. :)

    Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

    Jom baca ni: Layan cerita tamil,Chandramukhi.. Hehehe..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing