Nuffnang Featured Blogger for the month of Mei 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ,

Tuai Padi Antara Masak
Besok Jangan Layu-Layuan
Perasaan hati berkocak-kocak
Bila menerima panggilan hangit yang mengembirakan


Terimakasih buat Nuffnang kerana memilih saya sebagai Featured Blogger bagi bulan Mei 2011. Gembira bukan kepalang, terimakasih juga buat pembaca blog Eyriqazz.Com atas sokongan anda.

Serba sedikit tentang diri saya. Seorang suami kepada guru, bapa, dan menjadikan  blogging sebagai satu hobi yang menyeronokkan. Minatkan warna biru, die hard fan of Takashi Sorimachi (Great Teacher Onizuka) dan seorang yang pemalu (hik3).

Saya mula berblog sejak tahun 2003 (zaman Universiti) namun hanya mula aktif sejak September 2009, tarikh yang sama saya mendaftarkan diri bersama Nuffnang. 

I blogs about anything and everything under the sun. Well, mostly about what happens around me such as :


Apa jua yang kita lakukan, Family always Come First. Thanks to my wife yang begitu penyayang dan menyokong saya dalam berblog ini.Muahhsss, sayang kamu.


My Lovely and Beautiful Daughter. One of the main reason saya berblog adalah kerananya. Saya ingin mengabadikan pengalaman terindah membesarkan Alisya di blog saya ini.


Saya sekeluarga memang suka travel/bercuti,bila ada masa yang sesuai, kami akan jalan-jalan dan bercuti ke destinasi yang kami gemari. Kata pepatah, “Jauh Perjalanan, Luas Pengalaman”.


Siapa yang tak suka makanan kan? Perkogsian tentang makanan/destinasi makanan yang kami terjahi dan satu kepuasan apabila review yang saya berikan mendapat feedback yang memuaskan dari pembaca dan juga restoran yang kami terjahi.


Bagi saya, tidak salah berkongsi, walaupun ‘takdela hebat manapun’. Kalau ianya memberikan manfaat kepada yang lain, apa salahnya kan?

Berblogging mematangkan dan memberikan kepuasan buat saya. Keluarga,pengalaman dan pembacaan memberikan terus motivasi kepada saya untuk terus berblogging dan saya gembira dengan Achievement yang Dicapai dengan Berblogging  

The list goes on. Apa saja yang terlintas di hati dan mahu diluahkan, saya lontarkan di blog saya ini. Personal+Parenting blog, memang tak lari dari tersalah silap,yang penting kita pelajari kesilapan dan berusaha untuk ke arah yang lebih baik.


Sebut pasal Nuffnang, saya mula bersama Nuffnang sejak September 2009 (sejak saya mula aktif berblog). Jujur saya katakan, masa mula-mula aktif berblog, memang Income yang saya kejari. 

Masih terngiang-ngiang kata-kata Robb Chew (ex Staff Nuffnang) ” You Should Not Blog for money“. Saya pelajari kesilapan saya dan belajar dari bloggers lain, pembacaan, perbaiki diri dan akhirnya saya perbaiki niat saya. Alhamdulillah, when you put your passion in it and love what you are writing , the money will come to you. Tapi, if you blog for money and you didn’t get it, you will get frustrated + feel demotivated 

Some of my happiest moment with Nuffnang :

Event yang mengujakan
Berpeluang berjumpa dengan Top Bloggers Malaysia/Asia Tenggara
Persahabatan yang terjalin/dibina ( Community Bloggers semakin erat)
Hadiah Contest/Lucky Draw/Tiket Wayang yang mempesona 
Staff Nuffnang/Nuffies yang peramah/happy go lucky dan bersikap mesra bloggers

Yes, money can’t buy you happiness but it can make my life happier. Dengan Income berblogging bersama Nuffnang, ianya telah banyak menggembirakan kami sekeluarga i.e. percutian , mencuba produk baru, side income, dan :


Overall, almost 2 tahun bersama Nuffnang, i’m happy dan terus teruja bersamanya. I Love Nuffnang dan akan terus bersamanya. Buat Nuffnangers di luar sana , The Grass Is Not Always Greener on the Other Side. Kalau dalam tempoh 2 tahun ini , saya boleh mengecapi kegembiraan sebegini, who know what will happen in the future? Saya percaya Nuffnang akan terus berjaya dan mengecapi lebih kejayaan di masa hadapan dan tempiasnya, bloggers turut merasa sama. I believe in the long term future vs short term gain…

Enough said ” There Are Something Money Can’t Buy, I.e. Wonderful Moments with Nuffnang

Akhir kata dari saya, terimakasih sekali lagi buat Nuffnang di atas peluang yang diberikan. Salah satu detik terindah berblogging tahun ini. So, feel free to read my blog at http://www.eyriqazz.com/ atau bolehla follow saya di Twitter ( http://twitter.com/eyriqazz) dan juga Facebook ( http://www.facebook.com/pages/Eyriqazz-Great-Teacher-Onizuka/294601445926)
Saya akhiri dengan serangkap pantun :

Jika ada Sumur di ladang
Boleh kami menumpang mandi
Kegembiraan dan pengalaman menguja bersama Nuffnang
Sukar dicari dan ditukar ganti

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.